19 Kasım 2014, Çarşamba 08:16:58

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇAK KAÇIRMA TATBİKATI

Atatürk Havalimanı'ndaki tatbikatta, senaryo gereği Türk Hava Yolları (THY) uçağını kaçıran üç hava korsanı etkisiz hale getirilerek, yolcular kurtarıldı.
  • TATBİKAT OLUNCA ARSLAN KESİLİRLER AMA GERÇEĞİNDE ,MALESEF SON DERECE BAŞARISIZLAR DAHA ÇOOOOKKKK TATBİKAT YAPMALARI GEREK.!.....
  • Kardeşim dünyanın hiçbir yerinde tatbikat yapıldıktan sonra bu şekilde populistce kutlama yapıldığını duymadım. Kendilerini öve öve bitiremiyorlar. Ne bu rezillik yaa?
  • Kendileri çalmış, kendileri oynamışlar yani.
  • Uçak kaçırma tatbikatı denince, bir uçağı kaçırmak için yapılan tatbikat geliyor aklıma. Kurtarma tatbikatı gibi bişey olsaymış hiç fena olmazdı
  • Uçak kaçırma tatbikatı mı? Yoksa kaçırılmış uçağa müdahale tatbikatı mı?
  • Hava civa.
  • Arkadaşlar lutfen yanlış anlaşılmasın boyle tatbikatlara karşı değilim. Zaten sıkısık, tıkabasa dolu olan AHL yerine kuş uçmaz kervan geçmez 50-60 havalimanı var. Oralarda yapılsa, hatta her gun yapılsa daha faydalı olmaz mı? Üşeniliyorsa en guzel tatbikat yeri Çorlu bence.
  • o senaryoyu kagit uzerinde herkes yazar, gercekte yapsinlarda gorelim.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu'nun aldığı karar çerçevesinde gerçekleştirilen tatbikat, senaryo gereği kaçırılan 21 yolcu ve 6 mürettebat ile X ülkesinden Y ülkesine gitmekte olan THY uçağının güvenli bölgeye park ettirilmesiyle başladı. Uçak, Türk hava sahasına girdiği sırada, Atatürk Havalimanı uçuş kulesi aracılığıyla kaçırıldığına dair sinyal alındı. Kule tarafından ilgili makamların uyarılması üzerine Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk'ün başkanlığında "çok acil" çağrısıyla toplanan kriz masası, olası gelişmelere karşı daha önce hazırlanan planı uygulamaya koydu.

Z ülkesinde yapılan operasyonlar sonucu tutuklanan örgüt liderlerinin Türkiye'ye iade edilmemesini isteyen Türk uyruklu üç hava korsanı, ellerinde patlayıcı ve silah bulunduğunu ifade ederek, pilottan uçağı Z ülkesindeki havalimanına indirmesini istedi. Kaptan pilotun söz konusu havalimanına kadar gidecek yakıtının bulunmadığı yönünde korsanları ikna etmesi üzerine uçak, Atatürk Havalimanı'na indirildi.

Uçağın apronda güvenli bir bölgeye çekilmesinin ardından kriz merkezi tarafından korsanları ikna girişimleri sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine alınan karar gereğince özel harekat timleri tarafından operasyon başlatıldı. Başarılı bir operasyonla uçağa giren güvenlik güçleri, kısa sürede teröristlerden birini ölü, ikisini de sağ olarak ele geçirdi. Operasyon öncesi iki yolcu ise korsanlar tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Uçaktan önce teröristler, ardından da yolcu ve mürettebat tahliye edildi.

Uçak ve bagajlar, teröristlerin patlayıcı yerleştirme ihtimaline karşı özel eğitimli köpeklerden de yararlanılarak geniş çaplı aramadan geçirildi. Dış hatlar terminalindeki özel bir salona alınan yolcu ve mürettebatın da ifadelerine başvuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Türk, havalimanlarında özel güvenlik birimleri ve ilgili bütün personelin uçak kaçırma, rehin alma ve yasa dışı müdahalelere karşı her zaman hazır olması gerektiğini belirtti.

Bu amaçla her yıl tatbikat yapıldığını kaydeden Türk, operasyonu başarılı şekilde sonlandıran güvenlik güçleri ve personeli kutladı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA UÇAK KAÇIRMA TATBİKATI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

M.K ~ 9 yıl önce
TATBİKAT OLUNCA ARSLAN KESİLİRLER AMA GERÇEĞİNDE ,MALESEF SON DERECE BAŞARISIZLAR DAHA ÇOOOOKKKK TATBİKAT YAPMALARI GEREK.!.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aragaz ~ 9 yıl önce
Kardeşim dünyanın hiçbir yerinde tatbikat yapıldıktan sonra bu şekilde populistce kutlama yapıldığını duymadım. Kendilerini öve öve bitiremiyorlar. Ne bu rezillik yaa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kendileri çalmış, kendileri oynamışlar yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak kaçırma tatbikatı denince, bir uçağı kaçırmak için yapılan tatbikat geliyor aklıma. Kurtarma tatbikatı gibi bişey olsaymış hiç fena olmazdı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 9 yıl önce
Uçak kaçırma tatbikatı mı? Yoksa kaçırılmış uçağa müdahale tatbikatı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava civa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kum ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar lutfen yanlış anlaşılmasın boyle tatbikatlara karşı değilim. Zaten sıkısık, tıkabasa dolu olan AHL yerine kuş uçmaz kervan geçmez 50-60 havalimanı var. Oralarda yapılsa, hatta her gun yapılsa daha faydalı olmaz mı? Üşeniliyorsa en guzel tatbikat yeri Çorlu bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
Ama bu kaçırma olayı gerçekten olduğu takdirde,ilgili uçak kuş uçmaz kervan geçmez bir havalimanına değil,büyük ihtimalle atatürk havalimanına inmek isteyecektir.Ve de bu tarz acil durumlarda müdahale sadece özel harekat birimlerinin hareket tarzıyla bitmiyor. Yapılması gerekenleri teoride bilen atc ünetelerinden, sağlık birimlerine kadar herkesin pratikte de bildiklerini uygulayarak,o an ne yapması gerektiğini simüle ederek aklına kazıması ve oluşabilecek muhtemel aksaklıkların da tespit edilip gerçekte tekrarlanmaması için böyle yerlerde bu tatbikatlar yapılır.
cok komik ~ 9 yıl önce
o senaryoyu kagit uzerinde herkes yazar, gercekte yapsinlarda gorelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000