29 Ocak 2017, Pazar 17:55:24

Atatürk Havalimanı'nda Trump karmaşası

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararnameyle bazı ülke vatandaşları için getirdiği ABD'ye giriş yasağı, Atatürk Havalimanı'ndan bu ülkeye gitmek isteyen kimi yolcuların seyahatine engel oldu
  • Sıra bize gelince de aynı şeyleri söyleyecek misiniz acaba? Adam kaçak kı gidiyor ki bu kadar yorum yapıyorsunuz? Vizesini almış hatta kimisinin yeşil kartı var ona rağmen yanlış ülkede doğduğundan başka bir ülkeye giremiyor, maalesef yorumlarda da birçoğu buna alkış tutuyor. Türkiye mültecilere kucak açmıştır, dün Suriye de Filistinlilere açmıştı, yarın da biz başkasına muhtaç olabiliriz. Sırf Arap karşıtlığı yapmak için ırkçı söylemlere alet olmayın, bugün ona yarın sana..
  • inşallah nisan da başkanlık bize de gelecek.Terör bitecek.İstikrar gelecek.Göklerden gelen bir karar bunu emrediyor.Yolunuz açık kararınız EVET olsun.
  • Aynen ya iyi yaptı , herkes gelmesin buralara.
  • Trump'ın kararı bence doğru bu devirde herkes kendini düşünüyo trump ta ülkesini düşünüyo bizde bu suriyelileri almasak nasıl olurdu ne bomba patlardı ne istanbul un fatih/ aksarayı küçük suriyeye dönerdi ne de o kansızlara para harcanızdı suriyeliler derken genelleme yaptımda hepsi değil 100 suriyeliden 1 tanesi gerçekten yardımı hak ediyor ama yapıcak bişey yok hayat bu kendi ülkesini savunmaya senin ülkende ne yapsın :(
  • Çok yerinde bir karar.Bizim ülkemizi mahvettiler.Bari ABD mahvetmesinler.Darısı bizim ülkemizin başına.....
  • Trump hakli mi haksiz mi bilmem ama bu multeciler kisa yoldan zengin olma koseyi donme derdinde. yunanistana bulgara siginmaz. isvec norvectir hedefleri. macaristanda yakalanmamak isteyislerin yegane sebebi budur. Almanyayi bile beenmez olmuslar. Gocmenlik ofisini gor stokholmde ben geldim verin parami. Alayi boyledir.
  • Dunya cok yakinda degisicek.Az kaldi baskanliga.Amerikanin zulmunude bitiricek
  • tüm fetöcüleri affettim derse ne olacak..
  • Afgan ve pakolara niye yasak yok gayet yerinde olmuş vatanina sahip cikmayip amerikaya kacanlara da sıra gelir inşallah
  • Islam ulkeler birlesmedigi surec hep savas olcaktir orda, batinin gozu bir seyde o da PETROL demokrasi getirmek icin degil.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, başkanlık kararnamesini onaylamasının ardından ABD'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen yolculardan bir kısmı uçağa alınırken, bazılarının binişine izin verilmedi.

Karar doğrultusunda Suriye, İran, Irak, Sudan, Yemen, Libya ve Somali'den bazı yolcuların ABD'ye gitmek üzere uçağa binmesine izin verilmediği belirtildi.

Yetkililer, daha önce de ABD'nin özel güvenlik politikası kapsamında bazı yolcuların ülkeye girişinin engellendiğini anımsattı.

Suriyeli Nail Zaino, bir havayolu şirketinin tarifeli seferiyle Los Angeles'e gitmek üzere dün öğle saatlerinde havalimanına geldiğini belirterek, "ABD'ye gidebilmek için gerekli evrakları tamamlayarak, vizemi aldım. Suriye pasaportum var. Buraya geldim, gerekli evraklarımı gösterdim. Bütün sorumluluklarımı yaptım. Bana vizemin iptal olduğu söylediler. Tekrar konsolosluğa gitmemi önerdiler. Karım ve çocuğum iki yıldır orada yaşıyor. Bu ayın 27'sinde vizemi aldım. Trump'ın kararı ile aynı gün. Vizemi aldım ve biletimi aldım. Ancak iptal olduğu söylendi." diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan Zaino, yetkililerce ülkesine gönderilmek üzere transfer salonuna götürüldü.

Eşi, kız kardeşi ve iki çocuğuyla New York'a gidecek olan Iraklı Ahmed Zuhair de yeşil kartı olmasına rağmen uçağa alınmadı. Zuhair, iki yıldır ABD'de yaşadığını ve 2 hafta önce Irak'a gittiğini belirterek, "ABD'ye giremeyeceğimi öğrenince uçuşumu iptal etmek zorunda kaldım." dedi.



Atatürk Havalimanı'nda Trump karmaşası

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Sıra bize gelince ~ 7 yıl önce
Sıra bize gelince de aynı şeyleri söyleyecek misiniz acaba? Adam kaçak kı gidiyor ki bu kadar yorum yapıyorsunuz? Vizesini almış hatta kimisinin yeşil kartı var ona rağmen yanlış ülkede doğduğundan başka bir ülkeye giremiyor, maalesef yorumlarda da birçoğu buna alkış tutuyor. Türkiye mültecilere kucak açmıştır, dün Suriye de Filistinlilere açmıştı, yarın da biz başkasına muhtaç olabiliriz. Sırf Arap karşıtlığı yapmak için ırkçı söylemlere alet olmayın, bugün ona yarın sana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inşallah ~ 7 yıl önce
inşallah nisan da başkanlık bize de gelecek.Terör bitecek.İstikrar gelecek.Göklerden gelen bir karar bunu emrediyor.Yolunuz açık kararınız EVET olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
New yorker ~ 7 yıl önce
Aynen ya iyi yaptı , herkes gelmesin buralara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NYer ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Aki ~ 7 yıl önce
Orul orulsun..anladın sen onu..
Doğru ~ 7 yıl önce
Trump'ın kararı bence doğru bu devirde herkes kendini düşünüyo trump ta ülkesini düşünüyo bizde bu suriyelileri almasak nasıl olurdu ne bomba patlardı ne istanbul un fatih/ aksarayı küçük suriyeye dönerdi ne de o kansızlara para harcanızdı suriyeliler derken genelleme yaptımda hepsi değil 100 suriyeliden 1 tanesi gerçekten yardımı hak ediyor ama yapıcak bişey yok hayat bu kendi ülkesini savunmaya senin ülkende ne yapsın :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora Balkan ~ 7 yıl önce
Çok yerinde bir karar.Bizim ülkemizi mahvettiler.Bari ABD mahvetmesinler.Darısı bizim ülkemizin başına.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malmodenhayri ~ 7 yıl önce
Trump hakli mi haksiz mi bilmem ama bu multeciler kisa yoldan zengin olma koseyi donme derdinde. yunanistana bulgara siginmaz. isvec norvectir hedefleri. macaristanda yakalanmamak isteyislerin yegane sebebi budur. Almanyayi bile beenmez olmuslar. Gocmenlik ofisini gor stokholmde ben geldim verin parami. Alayi boyledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malmö Köprüsü ~ 7 yıl önce
Malmö'yü gördüm geçen ağustosta.Sokaklar Arap kaynıyor,iki kişiden biri Arap yada Ortadoğulu.
Az kaldi bekleyin ~ 7 yıl önce
Dunya cok yakinda degisicek.Az kaldi baskanliga.Amerikanin zulmunude bitiricek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başkanlık geldimi ~ 7 yıl önce
tüm fetöcüleri affettim derse ne olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AntiX ~ 7 yıl önce
Afgan ve pakolara niye yasak yok gayet yerinde olmuş vatanina sahip cikmayip amerikaya kacanlara da sıra gelir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grbt ~ 7 yıl önce
Islam ulkeler birlesmedigi surec hep savas olcaktir orda, batinin gozu bir seyde o da PETROL demokrasi getirmek icin degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb2 ~ 7 yıl önce
Kaddafinin kuzeni soyledi: hedef Turkiye ve iran. Bati nin dis siyaseti savas uzerinde kurulmus. 9.11 den sonra silahlar hic susmadi. Endiseliyim ve uzuldum :"(

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000