14 Mart 2017, Salı 11:32:08

Atatürk Havalimanı'nda arbede

Atatürk Havalimanı E kapısından aprona girmek isteyen bir çalışan ile DHMİ güvenlik görevlisi tartıştı. Tekme tokat kavgada güvenlikçinin belinden yere düşen silah korkuya neden oldu.
  • Olayı yaşayan arkadaşa soruyorum ben yüzüme dibcikle vuruyor bilmem ne falan gbi konuşuyorsun da cümle kurarken biraz mantıklı ol sen suçsuz olduğunu iddia ediyosun değil mi ne yani o güvenlik görevlisi durduk yere mi vurdu sana bunu mu söylüyorsun bugün güvenlik görevlisi ile tartışırsın yarın ordaki polislerle tartışırsın ama hep ordaki kolluk görevlisi arkadaşlar haksız değil mj sizin güvenliğiniz için orda olan kolluk görevlilerine zorluk çıkartıyorsanız eğer benim polisimle guvenlikcimle askerim le görev alanında tartisabiliyosaniz eğer siz bnce tam bir vatan hainisiniz.....
  • Birileri artık havalimanında çalışan personellere eğitim vermeleri gerekiyor. Giriş ve çıkış kurallarına uymak zorunluluğunu öğrenmeleri gerek Sonra işinizden oluyorsunuz...
  • Özel Güvenlik firmaları bu personeli nasıl eğitiyor, ne yapabileceklerini söylüyorlar, onu sorgulamak lazım. Hava Alanlarında çalışan personel de Hava Alanı Güvenliği ile ilgili eğitim alıp, sertifikalandırılıyorlar. Oradaki güvenlikçilerin, bu eğitimi hiç almamış yolculara seviyeli davranırken, Devletin güvenip Apron Kartı verdiği personele bu şekilde davranması çok büyük ayıp. Atasözü der ki Çingeneyi Padişah yap, babasını assın. Olay bu boyuttadır. Haddini bilmez güvenlikçi eline yetki geçince bunu yapabiliyor. Hatırlatma veya uyarı başkadır, kışkırtma, tehdit veya fiil/eylem başkadır. O kadar başarılılar ise, Teröristler Atatürk Havalimanı terminaline eli silahlı dalıp o kadar insanı kurşuna dizerlerken ne yapıyorlardı? Bu güvenlikçilerin yaptığı, Dostlar alışverişte görsün pozlarıdır. Cahil ile olma dost, ilim bilmez irfan bilmez, kendini bilmez üzülürsün olayıdır bu.
  • 10 yildir aprona girip cikiyorum%90i kendini ozel ajan sanan muhabbetleri aksama pizza mi soylesek kebap mi dan ot gitmeyen
  • O kapıdan ne zaman geçmeye kalksam kapıda sizi lakayt tavırlarla karşılayan geveze insan topluluğu var. Bu olayda haklı haksız diye yorum yapmıcam sadece şunu merak ediyorum. Bunu yapan "Kahraman" güvenliğimiz orada bir başkası olsa tepkisi yine aynı mı olurdu?
  • OHAL halen devam etmekte ve kamera kayıtlarında .... havacılık arkadaşın güvenlik görevlisi arkadaşın silahına davranmakta.. Neticede iyi sonuçlar çıkmayacağı kesin. Güvenlik görevlisi arkadaş kolluk kuvvetleri adına orada görev yapmaktadır. Talimatlar neyse ona göre harekat etmekdedir. Lütfen arkadaşlara yardımcı olalım.
  • Şiddet şiddeti doğurur. Yazılan ve yapılanlar tasvip edilemez. Lakin yönetmelikle yönetilen özel ve kontrollü saha da çalışıyoruz. Elbetteki apron kartlarını alırken gidilen eğitimde bu konulara ilişkin bilgiler verilmektedir. Olayı kişisel değil emniyet ve güvenlik açısından bakılması gerekmektedir. Bu konuda da bizlere de düşen bir çok görev vardır. Bizler de birer güvenlik görevlisi sayılırız. Herkese emniyetli ve güvenli günler dilerim.
  • üstünüzdeki metal eşyaları çıkarıp x ray cihazına koymak zorundasınız.. bu konuda güvenlik memuruna itiraz edemezsiniz... itiraz ederseniz büyük ihtimal dayak yersiniz ve işinizden olursunuz.. örnekte olduğu gibi size ambulans çağırırlar..
  • Hergün E kapısından giriş çıkış yapıyorum,biz kemerimize kadar çıkartırken yanımdan geçen nöbete yeni gelen sivil kıyafetli güvenlikçi ve varsa çantası hiç bir kontrole uğramadan giriş yapıyor,Güvenlik önlemleri sıkı olarak uygulanıyor ise herkese eşit olarak uygulanmalı.
  • E kapısında gelin talimatlara bakın Altında istanbul Valisi imzalı talimatlara herkes uymak zorundadır.

Atatürk Havalimanı E kapısından aprona girmek isteyen bir çalışan ile DHMİ güvenlik görevlisi tartıştı. Tekme tokat kavgada güvenlikçinin belinden yere düşen silah korkuya neden oldu.

Atatürk Havalimanı E kapısında bu sabah bir güvenlikçi ile özel bir havacılık şirketinde çalışan bir personel tekme tokat kavgaya tutuştu.

Havalimanı çalışanının güvenlik kontrolünden geçişi sırasında güvenlik görevlisiyle sözlü tartışması bir süre sonra tekme tokat kavgaya döndü. Kavga sırasında DHMİ’ye bağlı olarak çalışan güvenlik görevlisinin silahı yere düştü ve şarjörü yerinden çıktı. Silah şans eseri ateş almadı ancak iki çalışan kavga sonrası hafif şekilde yaralandı. Olay yerine ambulans sevkedilirken soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

©AirportHaber

Atatürk Havalimanı'nda arbede

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

A.p ~ 7 yıl önce
Olayı yaşayan arkadaşa soruyorum ben yüzüme dibcikle vuruyor bilmem ne falan gbi konuşuyorsun da cümle kurarken biraz mantıklı ol sen suçsuz olduğunu iddia ediyosun değil mi ne yani o güvenlik görevlisi durduk yere mi vurdu sana bunu mu söylüyorsun bugün güvenlik görevlisi ile tartışırsın yarın ordaki polislerle tartışırsın ama hep ordaki kolluk görevlisi arkadaşlar haksız değil mj sizin güvenliğiniz için orda olan kolluk görevlilerine zorluk çıkartıyorsanız eğer benim polisimle guvenlikcimle askerim le görev alanında tartisabiliyosaniz eğer siz bnce tam bir vatan hainisiniz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşimizi küçümsemeyin! ! ~ 7 yıl önce
Birileri artık havalimanında çalışan personellere eğitim vermeleri gerekiyor. Giriş ve çıkış kurallarına uymak zorunluluğunu öğrenmeleri gerek Sonra işinizden oluyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel Rezaleti ~ 7 yıl önce
Özel Güvenlik firmaları bu personeli nasıl eğitiyor, ne yapabileceklerini söylüyorlar, onu sorgulamak lazım. Hava Alanlarında çalışan personel de Hava Alanı Güvenliği ile ilgili eğitim alıp, sertifikalandırılıyorlar. Oradaki güvenlikçilerin, bu eğitimi hiç almamış yolculara seviyeli davranırken, Devletin güvenip Apron Kartı verdiği personele bu şekilde davranması çok büyük ayıp. Atasözü der ki Çingeneyi Padişah yap, babasını assın. Olay bu boyuttadır. Haddini bilmez güvenlikçi eline yetki geçince bunu yapabiliyor. Hatırlatma veya uyarı başkadır, kışkırtma, tehdit veya fiil/eylem başkadır. O kadar başarılılar ise, Teröristler Atatürk Havalimanı terminaline eli silahlı dalıp o kadar insanı kurşuna dizerlerken ne yapıyorlardı? Bu güvenlikçilerin yaptığı, Dostlar alışverişte görsün pozlarıdır. Cahil ile olma dost, ilim bilmez irfan bilmez, kendini bilmez üzülürsün olayıdır bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Smlcn ~ 7 yıl önce
Size o kartları verdiklerinde kapılardan kontrolsüz geçebilirsiniz demiyorlar sizde o kapıdan bir yolcu gibi kontrolden geçerek girebilirsiniz siz kurarlara uyarsanız güvenlik görevlisi arkadaşlarda size karşı daha saygılı olacaktır
Smlcn' a ~ 7 yıl önce
İşte size bir tür daha. Yukarıdaki yazının neresinde "kontrolsüz geçme" beklentisi okudun? Hangi bölümünden kuralsızlık isteği algısına kapıldın? Okuduğunu anlayamıyorsun belli. Saygısızlık yapmaya kodlanmışsın o da çok aşikar. Şeyh Edebalinin vecizinin her mısrasında tarif ettiği kişi olduğun çok belli. Bu da ikinci sözün. Saygısızla dost olma: Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün.
10 yildir ~ 7 yıl önce
10 yildir aprona girip cikiyorum%90i kendini ozel ajan sanan muhabbetleri aksama pizza mi soylesek kebap mi dan ot gitmeyen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşa Geçen Kaç On Yıl ~ 7 yıl önce
Sen önce okumayı yazmayı ögren sonra cümle kurmaya çalış yorum yap.
Boş ~ 7 yıl önce
O kapıdan ne zaman geçmeye kalksam kapıda sizi lakayt tavırlarla karşılayan geveze insan topluluğu var. Bu olayda haklı haksız diye yorum yapmıcam sadece şunu merak ediyorum. Bunu yapan "Kahraman" güvenliğimiz orada bir başkası olsa tepkisi yine aynı mı olurdu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohal ~ 7 yıl önce
OHAL halen devam etmekte ve kamera kayıtlarında .... havacılık arkadaşın güvenlik görevlisi arkadaşın silahına davranmakta.. Neticede iyi sonuçlar çıkmayacağı kesin. Güvenlik görevlisi arkadaş kolluk kuvvetleri adına orada görev yapmaktadır. Talimatlar neyse ona göre harekat etmekdedir. Lütfen arkadaşlara yardımcı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar ilk ve son kez yazacağım olayı yaşayan benim ve ortada saçma sapan hikayeler dönüyor komik ve absürt . Kameralar kayıtta evet ve neler yaşanmış herşey apaçık ortada güvenlikçi arkadaş ilk vuran ardından mp5 denilen tüfeğin dipçigiyle suratıma vuran da o !!! empati yapın ve o anda siz ne yapardınız ? size vurulan birşeyi can havliyle tutmaya çalışmazmısınız yoksa vurmasına devam etsin diye izin mi verirdiniz bunu bi düşünün .güvenlikçi arkadaşın demekki öyle bir hıncı varmış ki yerdeki adamın kafasını yerlere vuruyo ( demekki dhmi güvenlik şefliği ve valilik böyle talimat vermiş silahla surata vur kafayı yerlere vur diye talimatlar uygulanıyor ya hani ) ve bu olayda yaralanan benim ve benim apron kartıma geçici olarak el konuluyor diğer arkadaşsa Hale'n çalışıyor .olayı çarptırmayın ve kendinizi haklı olarak göstermeye çalışmayın şahitler ve kamera kayıtları herşeyi ortaya çıkaracak merak etmeyin sizin yaptığınız olayı çarpıtıp farklı yönlere çekmektir .
E.K ~ 7 yıl önce
Şiddet şiddeti doğurur. Yazılan ve yapılanlar tasvip edilemez. Lakin yönetmelikle yönetilen özel ve kontrollü saha da çalışıyoruz. Elbetteki apron kartlarını alırken gidilen eğitimde bu konulara ilişkin bilgiler verilmektedir. Olayı kişisel değil emniyet ve güvenlik açısından bakılması gerekmektedir. Bu konuda da bizlere de düşen bir çok görev vardır. Bizler de birer güvenlik görevlisi sayılırız. Herkese emniyetli ve güvenli günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ ~ 7 yıl önce
üstünüzdeki metal eşyaları çıkarıp x ray cihazına koymak zorundasınız.. bu konuda güvenlik memuruna itiraz edemezsiniz... itiraz ederseniz büyük ihtimal dayak yersiniz ve işinizden olursunuz.. örnekte olduğu gibi size ambulans çağırırlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şiddet ! ~ 7 yıl önce
siz belli ki güvenlik görevlisisiniz ve şu yazınızda bile şiddetten yana olduğunuz gayet açık ortada! kimsenin kimseye dayak atma lüksü yok burada ki olayın nerede olduğunu bilmeden nasıl bu kadar emin yorum yapabiliyorsunuz sizin gibiler yüzünden bu ülkede ne kavga ne şiddet ne de tartışma biter. Böyle bir zihniyette olduğunuz için umarım bir gün şiddetle sizi de işinizden ederler!
rico ~ 7 yıl önce
ali bey kardeşim dikkat senin için cenaze aracı çağırmasınlar
Akıllı ~ 7 yıl önce
Kardeş biraz ileri giderek konuşuyorsun akıllı ol güvenlikçi olduğun alenen açık sert kayaya çarparsınız Birgün anlarsınız
Anlamsız ~ 7 yıl önce
Yalaka güvenlikler kime nasıl davranacaklarını iyi bilirler iki çay şeker ver orda senin şirketinden iyisi yoktur yada kapatılan tarkimin 15 yaşındaki oğlunun aprona elini kolunu sallaya sallaya apron ehliyetini olmadan ve hatta aracın dahi aranmadığı günleri unutmadık yalakalık ve korkaklık böyle birşey herhalde
İtiraz ~ 7 yıl önce
Yanlış yorumlar yazıyorsunuz. Üzerinizdeki metal eşyaları çıkardınız ama vücudunuzdaki platin sinyal verdi, ya da kalp pili takıyorum ve cihazdan geçmeyi reddettim. O zaman n'olacak? Derini mi soyacaklar? Bu tür olaylarda şiddete başvurmak aciz kalmışlık sendromunun sonucudur. O güvenlikçilerin aciz kaldığı durum çok fazla. Öncelikle , teçhizatsızlıklarından sonra da eğitim eksikliklerinden ve bilinçsizliklerinden aciz kalıyorlar. Talimatlara, kurallara uymamak, geri kalmış toplumların kronik hastalığı. Yaya geçidi dururken her yerden yola atlayanlara bakın. Basit kuralları bile hiçe sayarsanız, kanunlara kurallara saygı göstermez iseniz bunlar çok yaşanır. Cumhurbaşkanının bile Anayasa Mahkemesi kararını tanımadığını açıkladığı bir ülkede, bu tür kaoslar çok yaşanır. Bunlar yine iyi günlerimiz.
Eşit ~ 7 yıl önce
Hergün E kapısından giriş çıkış yapıyorum,biz kemerimize kadar çıkartırken yanımdan geçen nöbete yeni gelen sivil kıyafetli güvenlikçi ve varsa çantası hiç bir kontrole uğramadan giriş yapıyor,Güvenlik önlemleri sıkı olarak uygulanıyor ise herkese eşit olarak uygulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 7 yıl önce
Hahahaha komik siniz valla iki dakika sonra silah takicam soyunma dolabina giderken bide üst araması ndan Geçi cem ve bunu sorgulamak size düşü çek iyiymiş
Güvenlik ~ 7 yıl önce
E kapısında gelin talimatlara bakın Altında istanbul Valisi imzalı talimatlara herkes uymak zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vali!? ~ 7 yıl önce
Muammer Güler de valiydi, en son aklımızda kalan bir iranlının önüne yatmaya tevessül etmesi olmadı mı? Bir de vatandaşa kavas diyen vali vardı. At sahibine göre kişner derler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000