28 Haziran 2017, Çarşamba 15:21:52

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran şehitleri anıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni gerçekleştirildi.
  • ALLAHTAN RAHMET MEKANLARİ CENNET OLSUN SABİR LAR DİLERİM.
  • Bir gün sonra transit ucusum vardı, uçtum.. Bir gün ile allah korudu.. Vefat edenlerin mekanı cennet olsun, kalanlara sabır..
  • iki patlamayı yakın mesafeden yaşadım. hayatta olup olmadığımdan bile emin değilken ekip tahsisten gelen telefonla irkildim: kaptanım, yoklamanızı yapmamışsınız!
  • Hala içimiz yanıyor.. ruhları şad olsun.. acıları dün gibi
  • Şehit oldukları halde devlet tarafından şehit sayılmadıkları söyleniyor doğru mu
  • Cenabı Zülcelal Hazretleri Merhamet eylesin. ..Rabbim Daes ve destekçilerini (ABD, İsrail,ve Avrupa) KAHHAR ismi şerifi hürmetine kahru perişan eylesin.. . Ölmeden de bize göstersin.Ruhlari için El Fatiha (temassalavat)
  • Mekanlari cennet olsun insallah. Allah sabirlar versin.
  • Bu saldiri 15 Temmuz darbesine hazirlik teskil etsin diye FETO ve ust akil tarafindan planlanip uygulanmis, ve orgute darbe oncesi guven telkin etmistir. Bu iste parmagi olanlar 30 Ramazan boyunca oruc tutup, namaz kildilar ,adim gibi eminim. ama bu ibadetlerin hic bir sevabi ve hukmu yoktur.
  • Allah cümlesine rahmet eylesin, İngiliz Konsololosluk saldırısından kurtulan biri olarak tekrar yaşadık o acıyı.
  • Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma töreni gerçekleştirildi.

AHL Dış Hatlar Geliş Terminali A Çıkış Kapısı'ndaki anıt önünde düzenlenen törene Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Mehmet Ali Ulutaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, TAV İstanbul Havalimanı Müdürü Kemal Ünlü, TGS Genel Müdürü Nurzat Erkal, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, şirketlerin yöneticileri, havalimanı personeli ve şehit aileleri katıldı.

Tören, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve daha sornasında Atatürk Havalimanı Hezarfen Ahmet Çelebi Cami İmam Hatibi Mustafa Coşkun hain terör saldırısında hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu. Çok sayıda katılımın olduğu törende şehit yakınları ve mesai arkadaşlarını kaybeden havalimanı personeli gözyaşlarına hakim olamadı. 

Şehit yakınlarının 28 Haziran Anıtı'na çiçek bırakmasıyla tören sona erdi. 

Havalimanı yöneticileri daha sonra Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Mescidinde mevlüt okuttu. 

O GÜN NELER YAŞANDI?

28 Haziran günü akşam saatlerinde, Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Üç terörist tarafından yapıldığı belirtilen saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti, 238 kişi yaralandı.

Dış Hatlar gidişteki patlama Rus milli havayolu şirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in işlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.

Dış hatlar terminali gidiş ve geliş katında farklı noktalarda yaşanan çatışmalar sırasında teröristler etkisiz hale getirilirken olaya ilişkin sonradan ortaya çıkan görüntülerde hain saldırının nasıl gerçekleştirildiği de ortaya çıkmıştı.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan saldırı sonrası bir günlük yas ilan edildi.  Bütün yurtta ve dış temsilciliklerde, bayraklar yarıya indirildi.  KKTC'de de 1 günlük milli yas ilan edildi.

Birçoğu havalimanı çalışanı 45 kişinin yaşamını yitiridiği saldırıda en büyük kaybı THY'nin yer hizmetleri şirketi TGS verdi. 

Servis bekledikleri sırada patlamanın ortasında kalan Mehmet Çizmecioğlu, Adem Kurt, Muhammet Eymen Demirci, Yusuf Teyfik Haznedaroğlu, Gülşen Bahadır, Çağlayan Çöl, Ercan Sebat, Abdülhekim Buğda, Mahmut Mert isimli 9 TGS çalışanı yaşamını yitirdi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ne bağlı taksi şoförleri Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Ali Zülfikar Yorulmaz da saldırıda hayatını kaybetti. 

ATATÜRK HAVALİMANI TAMAMEN KAPATILDI, TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı.  Uçuşlar saat 02.00'da normale döndü.

ABD  UÇUŞ YASAĞI KOYDU

ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından, İstanbul ve ABD arası uçuşlara yasak getirdi ancak kısa süre sonra o yasak kaldırıldı. 

































Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran şehitleri anıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

SARAY MİDYE ~ 7 yıl önce
ALLAHTAN RAHMET MEKANLARİ CENNET OLSUN SABİR LAR DİLERİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ztk ~ 7 yıl önce
Bir gün sonra transit ucusum vardı, uçtum.. Bir gün ile allah korudu.. Vefat edenlerin mekanı cennet olsun, kalanlara sabır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oradaydım ~ 7 yıl önce
iki patlamayı yakın mesafeden yaşadım. hayatta olup olmadığımdan bile emin değilken ekip tahsisten gelen telefonla irkildim: kaptanım, yoklamanızı yapmamışsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 7 yıl önce
Hala içimiz yanıyor.. ruhları şad olsun.. acıları dün gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tırcı ~ 7 yıl önce
Şehit oldukları halde devlet tarafından şehit sayılmadıkları söyleniyor doğru mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harekat ~ 7 yıl önce
Cenabı Zülcelal Hazretleri Merhamet eylesin. ..Rabbim Daes ve destekçilerini (ABD, İsrail,ve Avrupa) KAHHAR ismi şerifi hürmetine kahru perişan eylesin.. . Ölmeden de bize göstersin.Ruhlari için El Fatiha (temassalavat)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gr ~ 7 yıl önce
Mekanlari cennet olsun insallah. Allah sabirlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 7 yıl önce
Bu saldiri 15 Temmuz darbesine hazirlik teskil etsin diye FETO ve ust akil tarafindan planlanip uygulanmis, ve orgute darbe oncesi guven telkin etmistir. Bu iste parmagi olanlar 30 Ramazan boyunca oruc tutup, namaz kildilar ,adim gibi eminim. ama bu ibadetlerin hic bir sevabi ve hukmu yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevahir ~ 7 yıl önce
Allah cümlesine rahmet eylesin, İngiliz Konsololosluk saldırısından kurtulan biri olarak tekrar yaşadık o acıyı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tülay Erdoğan ~ 7 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000