07 Eylül 2016, Çarşamba 17:20:14

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran anıtı

Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran’daki terör saldırısında şehit olanlar için bir anıt yapıldı.
  • Gelen uluslararasi yolculara bu olayi hatirlatmanin ne yarari var. Burda teror oluyor,dikkatli olun ve bir dahaki sefere baska havaalanlarini kullaninmi demek istiyorsunuz
  • Cok kisa surede operasyonu baslatmak marifet degildir. Istenseydi operasyon hic dudurulmayabilirdi de. Bruksel'de yasanan saldiridan sonra emniyetin temini icin meydan uzun bir sure kapali kaldi. Daha sonra da tedricen operasyona acildi. Halen Istanbul'da guvenlik aciklari mevcut. Hic birsey olmamis gibi 5 saat icerisinde operasyonu baslatmak cok emniyetsiz bir iş. Tekrardan milletimizin başı sağolsun.
  • Allah ölenlere rahmet eylesin geriye kalanlara sabır versin ve Allah tekrar aynı acıyı yaşatmasın Ben biraz daha farklı açıdan bakıyorum. Uluslarası bir yerde terörün izlerinin silinmesi ve hayatın normal seyrinde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Düşünsenize yurtdışında bir havalimanına gidiyorsunuz ve terör saldırısı anıtı var. Sizde nasıl bir duygu uyandırır? Anıtların, bir millete tarihini (yaşanmış olumlu-olumsuz ) unutturmamak ya da yabancılara bir milletin kahramanlığını göstermek için olmalı. Yabancılar tarafından olumsuz duygulara ve ülke ile ilgili olumsuz yaklaşıma sebep olabilecek olayların anıtlaştırılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum.
  • Ama dış hat terminal binasına yapılmalıydı.
  • Onlem alma sonra arkalarindan anit yap, Turk isi
  • keske bunu dikerken harcadiginiz enerjiyi, bomba patlamadan once yapsaydinizda ise yarasaydi. Birde tam turk usulu yaptim oldu bitti tarzinda tasarimi olmayan bir tasi kaldirimin kosesine dikip etrafinida balkon korkuluklari ile cevirmisler.
  • Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.
  • mekanları cennet olsun
  • Huzur icinde yatsinlar
  • Mekanlari cennet olsun insallah

Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran’daki terör saldırısında şehit olanlar için bir anıt yapıldı.

Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katı çıkışındaki anıtın açılış törenine Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve çok sayıda misafir katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Sani Şener; ’28 Haziran bizim için çok acı bir gündü. Terörist eylem sonucu 11 çalışan arkadaşımızı ve 35 yolcumuzu kaybettik. Biz onların anısına onları unutmayacağımızı belirtmek için özellikle bu mekanda burada bir anıt yaptık. İnşallah onları unutmayacağız. Tüm ilgililere çok teşekkür ediyorum. Burada bir dayanışma örneği gösterdik. İlker Bey THY’de kriz masasının başındaydı. Sayın Valim ve emniyet yetkilileri kriz masasındaydı, bizler buradaydık. Çok başarılı bir operasyonla terörizme meydan okuduk. 5 saat gibi bir sürede havalimanını açtık. Ama o acı unutulmuyor. Onların anısına bu anıtı açıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

Şener’in ardından konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise; ‘Şüphesiz terör küresel bir dalga oluşturdu. Bugün bütün dünyada nerede ne şekilde tecelli edeceği belli olmayan belirsiz ama riskli durumlar meydana getiren insanların yaşam biçimlerini tehdit eder bir şekilde canice zaman zaman açıklardan faydalanmaya çalışıyor.

Valiliğimizle birlikte emniyetimizle devlet hava meydanlarımızla birlikte çalışan kim varsa hep beraber omuz omuza terör olayını birlikte karşıladık. Çok kısa bir sürede operasyonu yeniden başlattık. Yaşananlara rağmen arkadaşlarımız görevi devraldılar ve operasyonu devam ettirdiler. Bu önemli bir özveriydi. O gece Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız bizi yalnız bırakmadılar, buraya geldiler sahayı gezdiler. Hep birlikte dayanışma içinde bu yükün altından kalktık. Ama sanılmasın ki kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı ve yolcularımız unutacağız; Unutmadık. Sani Şener Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu kara lekeyi ve bu acıyı dindirmek üzere saygıyla onları kalbimizde yaşatmak üzere bu anıtı meydana getirmişler. Ellerine sağlık diyorum.

Her gün terörü engellemek için bizler omuz omuza olacağız. Atatürk Havalimanı dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de hem Avrupa’nın en güvenli hava meydanları arasında olmaya devam edecek, hem Türk Sivil Havacılığı yükselmeye devam edecek. Bu başarıda emeği geçen kaybettiğimiz kardeşlerimizin çok büyük payı vardır. Ruhları şad olsun, mekanları Cennet olsun.

Hem çalışma arkadaşlarımız hem de ortaklarımız adına bir kez daha hepimize baş sağlığı diliyorum. Bu anıtta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kederli ailelere de taziyelerimizi sunuyoruz’ dedi.

Aycı'dan sonra konuşma yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Celal Özuğur ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş da vefat edenlere Rahmet, yakınlarına da başsağılığı diledi.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı gerçekleştirilerek vefat edenler için anıta karanfil bırakıldı.













©AirportHaber

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran anıtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

kendini kotuleme ~ 8 yıl önce
Gelen uluslararasi yolculara bu olayi hatirlatmanin ne yarari var. Burda teror oluyor,dikkatli olun ve bir dahaki sefere baska havaalanlarini kullaninmi demek istiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 8 yıl önce
Cok kisa surede operasyonu baslatmak marifet degildir. Istenseydi operasyon hic dudurulmayabilirdi de. Bruksel'de yasanan saldiridan sonra emniyetin temini icin meydan uzun bir sure kapali kaldi. Daha sonra da tedricen operasyona acildi. Halen Istanbul'da guvenlik aciklari mevcut. Hic birsey olmamis gibi 5 saat icerisinde operasyonu baslatmak cok emniyetsiz bir iş. Tekrardan milletimizin başı sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turan ~ 8 yıl önce
Allah ölenlere rahmet eylesin geriye kalanlara sabır versin ve Allah tekrar aynı acıyı yaşatmasın Ben biraz daha farklı açıdan bakıyorum. Uluslarası bir yerde terörün izlerinin silinmesi ve hayatın normal seyrinde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Düşünsenize yurtdışında bir havalimanına gidiyorsunuz ve terör saldırısı anıtı var. Sizde nasıl bir duygu uyandırır? Anıtların, bir millete tarihini (yaşanmış olumlu-olumsuz ) unutturmamak ya da yabancılara bir milletin kahramanlığını göstermek için olmalı. Yabancılar tarafından olumsuz duygulara ve ülke ile ilgili olumsuz yaklaşıma sebep olabilecek olayların anıtlaştırılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buna Şükür ~ 8 yıl önce
Ama dış hat terminal binasına yapılmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Himm ~ 8 yıl önce
Onlem alma sonra arkalarindan anit yap, Turk isi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne onlemi ~ 8 yıl önce
Bu olay 15 Temmuz darbesine zemin olusturmak icin FETO'nun ajanlari tarafindan planlanmis, Alanda gorevli FETO'cu polis ve guvenlik elemanlari goz yumarak vahim olaya yol vermislerdir. Devleti suclamadan once biraz aklinizi kullanin,
Utanmak ~ 8 yıl önce
keske bunu dikerken harcadiginiz enerjiyi, bomba patlamadan once yapsaydinizda ise yarasaydi. Birde tam turk usulu yaptim oldu bitti tarzinda tasarimi olmayan bir tasi kaldirimin kosesine dikip etrafinida balkon korkuluklari ile cevirmisler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanmak ~ 8 yıl önce
Bu yazdıklarınızı devlete söylüyorsunuz herhalde.
isim ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet cumhur ~ 8 yıl önce
mekanları cennet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdfgh ~ 8 yıl önce
Huzur icinde yatsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rf ~ 8 yıl önce
Mekanlari cennet olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000