07 Temmuz 2017, Cuma 14:23:50

Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş

Asiana Havayollarına ait Roma-Seul seferini yapan tarifeli uçak teknik arıza nedeniyle Atatürk Havalimanına zorunlu iniş yaptı.
  • Aynı gün ist semalarinda bi ucak jettison yapiyorsu. Haberde detayi yok ama heralde bu ucaktir
  • Dün uçuştan dönerken T park pozisyonundaydı. Ve tam emin değilim ama motor bölgesi olabilir dumanlar çıkıyordu. Çok ağır kimyasal kokular vardı
  • Güney Kore'nin ucagi da, insani da,ve hatta köpegi bile ülkemize hos gelsin. Onlardaki Türk sevgisini bilmeyen bazi zavallilar burada irkcilik yapiyor ama yakindan biliyorum; onlar gercek bir Türk dostu.
  • Ucak T3 te hangarda degil
  • Divert etmesi bizim lehimize☺️☺️
  • Gelsinler de para kazanalım kardeşler. Ne kadar divert arıza o kadar para.Maasi nasıl alicaz yoksa.
  • Roma'ya giderkende Astana'ya divert etmiş
  • Geçmiş olsun benim Seoul'lü kardeşim
  • Üslup ve davranış insan karakterinde belirleyici olduğunu okumuştum bir yerlerde. Empati yapmazsan bir gün o insanların düşmüş olduğu zor durumu yaşayabilirsin evrende. İnsanoğlu bu olaydan bile artı durumları gözden geçirmelidir. Uçak 1 gün kalacak ama yolcular hotellere yerleşiyor ve kazanç başlıyor. transfer kazanıyor. esnaf kazanıyor. hotel kazanıyor. Kaybeden SEN mi sin?. Yapıcı ve olumlu düşünmeliyiz. Herşeyi bırak Kore nin uçağı. Biraz Sempati duymalıyız. Bir tarihte Yurtdışında Bir Koreli genç ile tanıştım. Nerelisin dediğinde Turkey dediğimde Ohh Brother dediğinde çok şaşırmıştım. Hiç bilmiyorsan tarihimizi ve iki ülkenin yaşadıklarını öğren. Bu sadece Kore ile ilgili değil İNSANCIL Olmalıyız Bence.Bu dünya TÜM Canlıların. Saygılar.
  • Nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Ne demek "başka yere insinmiş!"??? İnsanlığınızdan utanın!... Ya da aklınızca espri mi yapmaya çalışmaktasınız? Moderatör(ler): Böyle saçma sapan yorumlara niye izin veriyorsunuz? Site'nin kalitesi düşürülüyor; farkında değil misiniz? Bu haber başka haber sitelerinde de yer aldı ama oralarda böyle akıl dışı yorum yapanlara rastlanmıyor, nedense! :((( Şimdi bu zeka özürlüye biraz anlatalım: 1) Uluslararası kurallar nedeniyle, TC o uçağa iniş izni vermek zorundadır. Burası muz cumhuriyeti DEĞİL! 2) Asiana hem Star Alliance üyesi, hem de THY'nın ortak (code-share) uçuş düzenlediği bir havayolu... İki şirketin filolarında ortak modelde uçaklar var ve IST'daki bakım-onarım tesisi dünya çapında. O uçak İran hava sahasında arızalansa bile, risk yoksa, dönüp yine IST'a inerdi... Tahran'a inmezdi! 3) O uçaktaki belki 200 yolcu, bir gece İstanbul'daki 1-2 otelde konaklatılacak, en azından o oteller biraz para kazanacak! Bunun neresi fena?

Asiana Havayollarına ait Roma-Seul seferini yapan tarifeli uçak teknik arıza nedeniyle Atatürk Havalimanına zorunlu iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Roma'dan Seul'a gitmek üzere hareket eden tarifeli uçakta Türkiye hava sahasındayken teknik arıza meydana geldi.

Uçağın kaptan pilotu durumu kuleye bildirdi. Gerekli izinlerin alınmasının ardından uçak, Atatürk Havalimanına sorunsuz indi.

Uçak, teknik hangara çekilirken yolcular başka bir seferle yollanmak üzere otellere yerleştirildi.

Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Jettison ~ 7 yıl önce
Aynı gün ist semalarinda bi ucak jettison yapiyorsu. Haberde detayi yok ama heralde bu ucaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xyz ~ 7 yıl önce
Dün uçuştan dönerken T park pozisyonundaydı. Ve tam emin değilim ama motor bölgesi olabilir dumanlar çıkıyordu. Çok ağır kimyasal kokular vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gittim Gördüm ~ 7 yıl önce
Güney Kore'nin ucagi da, insani da,ve hatta köpegi bile ülkemize hos gelsin. Onlardaki Türk sevgisini bilmeyen bazi zavallilar burada irkcilik yapiyor ama yakindan biliyorum; onlar gercek bir Türk dostu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gitti Yaşadım ~ 7 yıl önce
sen gittin gördün ben orda 2 sene yaşadım. onlar ırkçı insanlardır. seni bir yere kadar severler. iki yüzlülerdir. tatile gitmekle olmuyor o işler. internetten bi araştır
~ 7 yıl önce
Gittim yaşadım adıyla yorum yapan arkadaş doğru söylemiş. Ben de Koreye gittim ve belirli bir süre kaldım. Evet nazik insanlar, Türkleri seviyorlar filan ama sadece turist olarak gidersen. Kore toplumu çok homojen bir toplumdur ve yüzyıllar boyunca da izole bir şekilde yaşamışlardır. Hala Korede yabancı biriyle Koreli birinin evliliğine sıcak bakmayan insanların oranı baya yüksektir. Toplu taşıma kullanırken(özellikle metro) biryerden sonra insanların bakışları seni rahatsız etmeye başlayacaktır ama turist olarak gidince insan bunları farkedemiyor. Bazı barlarda Koreliler dışındakileri almıyorlar örneğin. Hatta markete gir bir ürünün arkasını çevir içindekilerin ingilizcesi bile yazmaz çoğu zaman. Yani Korede yaşam aşırı derecede Korelilere endekslidir. Yanlış anlama insanlar kesinlikle yabancı olduğun için sana kabalık etmezler ki zaten toplum olarak oldukça kibardırlar ancak bu kadar uzun süre izole bir toplum olarak yaşamış oldukları için hala yabancılar garipseniyor. Çok iyi arkadaşlar da ediniyorsun, güzel bir çevren de oluyor özellikle Seulde bu söylediklerim daha az gerçekleşir ama yine de hiç olmuyor değil. Her şeye rağmen ben uyum sağladım oraya ve Kore benim en güzel yıllarımdan birkaçının geçtiği bir yerdi ama çoğu kişi çok zorluk çekiyor. Yani diyeceğim o ki Kore pek de zannettiğin gibi olmayabilir.
Beberuhi ~ 7 yıl önce
Ucak T3 te hangarda degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330cu ~ 7 yıl önce
Divert etmesi bizim lehimize☺️☺️

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinazor ~ 7 yıl önce
Gelsinler de para kazanalım kardeşler. Ne kadar divert arıza o kadar para.Maasi nasıl alicaz yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mro ~ 7 yıl önce
Roma'ya giderkende Astana'ya divert etmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
From Kabataş with greetings!! ~ 7 yıl önce
Geçmiş olsun benim Seoul'lü kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seni almayın! ~ 7 yıl önce
Üslup ve davranış insan karakterinde belirleyici olduğunu okumuştum bir yerlerde. Empati yapmazsan bir gün o insanların düşmüş olduğu zor durumu yaşayabilirsin evrende. İnsanoğlu bu olaydan bile artı durumları gözden geçirmelidir. Uçak 1 gün kalacak ama yolcular hotellere yerleşiyor ve kazanç başlıyor. transfer kazanıyor. esnaf kazanıyor. hotel kazanıyor. Kaybeden SEN mi sin?. Yapıcı ve olumlu düşünmeliyiz. Herşeyi bırak Kore nin uçağı. Biraz Sempati duymalıyız. Bir tarihte Yurtdışında Bir Koreli genç ile tanıştım. Nerelisin dediğinde Turkey dediğimde Ohh Brother dediğinde çok şaşırmıştım. Hiç bilmiyorsan tarihimizi ve iki ülkenin yaşadıklarını öğren. Bu sadece Kore ile ilgili değil İNSANCIL Olmalıyız Bence.Bu dünya TÜM Canlıların. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 7 yıl önce
Nasıl bir zihniyete sahipsiniz? Ne demek "başka yere insinmiş!"??? İnsanlığınızdan utanın!... Ya da aklınızca espri mi yapmaya çalışmaktasınız? Moderatör(ler): Böyle saçma sapan yorumlara niye izin veriyorsunuz? Site'nin kalitesi düşürülüyor; farkında değil misiniz? Bu haber başka haber sitelerinde de yer aldı ama oralarda böyle akıl dışı yorum yapanlara rastlanmıyor, nedense! :((( Şimdi bu zeka özürlüye biraz anlatalım: 1) Uluslararası kurallar nedeniyle, TC o uçağa iniş izni vermek zorundadır. Burası muz cumhuriyeti DEĞİL! 2) Asiana hem Star Alliance üyesi, hem de THY'nın ortak (code-share) uçuş düzenlediği bir havayolu... İki şirketin filolarında ortak modelde uçaklar var ve IST'daki bakım-onarım tesisi dünya çapında. O uçak İran hava sahasında arızalansa bile, risk yoksa, dönüp yine IST'a inerdi... Tahran'a inmezdi! 3) O uçaktaki belki 200 yolcu, bir gece İstanbul'daki 1-2 otelde konaklatılacak, en azından o oteller biraz para kazanacak! Bunun neresi fena?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000