29 Haziran 2012, Cuma 14:21:44

ATATÜRK HAVALİMANI’NA 3 MİL AYARI

Atatürk Havalimanı’nda yaklaşma sahasındaki iki uçak arasındaki ayrım mesafesi dünden itibaren 5 milden 3 mile düşürüldü. Böylelikle daha az zamanda daha çok uçağın inişine imkan sağlandı.
  • !.Istanbul TMA ıcınde ıkı ucak arasındakı yatay en dusuk mesafe zaten 3 mildi.2.Eğer hava trafık yada baska bır konuda kı oazellıkle hava trafık konusunda bır seyler yazmadan once komık duruma dusmek ıstemıyorsanız mutlaka termınolojıyı ınceleyın .Konudan bıhaber olanlar değil ama habercıler olarak sızlerın konuları duzgun aktarmaları ıcın mutlaka arastırma yapmaları gerekmekte.Örneğin pıstlerın numaralandırmaları .Iyı gunler
  • "birbirini kesen 2-3 (iniş) ve 1-7 (kalkış) pistleri yerine yeni uygulama ile birbirini kesmeyen 2-3 (iniş) ve 3-5 (kalkış, sağ-sol) pistleri " Ataturkte boyle pistler mi var? 05-17-23-35
  • alt yapı sağlanmadan tepeden inme ben yaptım bakın 3 mil oldu nasıl da iniyorlar hiç gecikme yaşamadan diyerek emniyeti sıfıra düşürmenin mantığı nedir? birileri daha çok para kazanacak diye işin cılkını çıkartarak onca insanın hayatını tehlikeye atmaktan her geçen gün daha da mı zevk alıyor bu insanlar bilemiyorum... sorun bakalım atatürkte bu kadar hızlı trafik iniş kalkış yaparken bu hızları görebilen bir sistem sağlanmış mı? havacılık kurallarını hiçe sayarak zoraki yaptırımlarla havacılık gelişmez bu ülkede...dhmiyi vicdanlı olmaya davet ediyorum insanların canları paradan daha önemli. canını seven insanların istanbula ulaşımını hava yoluyla yapmasının imkanı kalmadı artık!!!
  • limitlerin altına düşemezsiniz yapmayın beyler ve hanfendiler.yarın sizden hesap sorarlar.cevap veremessiniz beyler hanımefendiler.eğer cevap verebileckseniz buyurun.verin bakalım
  • Ahl daha sikisinca yaklasma limitleri 2 mile, sonra da 1 mile mi inecek? Banana republic.
  • Dün atc'ler özellikle arap, türki cumhuriyetleri ve rus pilotlarla sinir harbi yaşadılar. Adamlar yaklaşma kuralları içinde belirlenmiş hız limitlerine uymamakta israr edince, atc'ler de devamlı hız uyarısı yapmak zorunda kaldı. Hele Ürdün uçağının pilotu daha 23 ILS'e serbest olduğu anda 160 knot'a düşerek ortalığı karıştırdı ve atc'den de fırçayı yedi. Bu olayda atc arkadaşı İngilizceye olan hakimiyeti, otoriter bir ses tonuyla "publish" edilmiş yaklaşma hız limitlerini ders verir gibi anlatması nedeniyle tebrik ediyorum.
  • Bu uygulamayla meydan slot kısıtlamasında haliyle gelişme olması gerekir.Olmazsa bu işte bir yanlışlık var demektir.
  • aklın yolu bir hayırlı olsun

Atatürk Havalimanı’nda özellikle hava trafiğinin artmaya başladığı Mart, Nisan ve Mayıs aylarında etkili olan lodosla birlikte uzun rötarlar yaşanırken DHMİ’nin yeni uygulamasıyla iniş kalkış pistleri değiştirildi, lodos rötarlarından eser kalmadı. 1 Haziran’dan itibaren birbirini kesen 2-3 (iniş) ve 1-7 (kalkış) pistleri yerine yeni uygulama ile birbirini kesmeyen 2-3 (iniş) ve 3-5 (kalkış, sağ-sol) pistleri kullanılmaya başlanınca lodos sorunu da çözüldü.

Yeni uygulamanın da etkisiyle 15 Haziran’da 1090 uçakla rekor iniş kalkış yakalanan Atatürk Havalimanı’nda hava trafiğini rahatlatmak ve daha çok uçağa hizmet verebilmek için yeni uygulamalar da devam ediyor.

Dünden itibaren hava trafik kontrolörleri yaklaşma sırasındaki uçaklara daha az ayrım mesafesi uygulamaya başladı. Daha önce 5 mil olan ayırma mesafesi dün hava trafik kontrolörlerine gönderilen yazı ile 3 mile kadar indirildi. Böylelikle daha az zamanda daha çok uçağın havalimanına inişine olanak sağlandı.

DHMİ daha önce basında yer alan iki uçak arasındaki ayırma mesafesinin 5 milden 3 mile düşürüldüğü şeklindeki haberlerin o gün için gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Söz konusu düzenleme dün itibariyle resmen uygulanmaya başlandı.
 

ATATÜRK HAVALİMANI’NA 3 MİL AYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
!.Istanbul TMA ıcınde ıkı ucak arasındakı yatay en dusuk mesafe zaten 3 mildi.2.Eğer hava trafık yada baska bır konuda kı oazellıkle hava trafık konusunda bır seyler yazmadan once komık duruma dusmek ıstemıyorsanız mutlaka termınolojıyı ınceleyın .Konudan bıhaber olanlar değil ama habercıler olarak sızlerın konuları duzgun aktarmaları ıcın mutlaka arastırma yapmaları gerekmekte.Örneğin pıstlerın numaralandırmaları .Iyı gunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxl ~ 12 yıl önce
"birbirini kesen 2-3 (iniş) ve 1-7 (kalkış) pistleri yerine yeni uygulama ile birbirini kesmeyen 2-3 (iniş) ve 3-5 (kalkış, sağ-sol) pistleri " Ataturkte boyle pistler mi var? 05-17-23-35

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emniyet? ~ 12 yıl önce
alt yapı sağlanmadan tepeden inme ben yaptım bakın 3 mil oldu nasıl da iniyorlar hiç gecikme yaşamadan diyerek emniyeti sıfıra düşürmenin mantığı nedir? birileri daha çok para kazanacak diye işin cılkını çıkartarak onca insanın hayatını tehlikeye atmaktan her geçen gün daha da mı zevk alıyor bu insanlar bilemiyorum... sorun bakalım atatürkte bu kadar hızlı trafik iniş kalkış yaparken bu hızları görebilen bir sistem sağlanmış mı? havacılık kurallarını hiçe sayarak zoraki yaptırımlarla havacılık gelişmez bu ülkede...dhmiyi vicdanlı olmaya davet ediyorum insanların canları paradan daha önemli. canını seven insanların istanbula ulaşımını hava yoluyla yapmasının imkanı kalmadı artık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wexol ~ 12 yıl önce
limitlerin altına düşemezsiniz yapmayın beyler ve hanfendiler.yarın sizden hesap sorarlar.cevap veremessiniz beyler hanımefendiler.eğer cevap verebileckseniz buyurun.verin bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 12 yıl önce
Ahl daha sikisinca yaklasma limitleri 2 mile, sonra da 1 mile mi inecek? Banana republic.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi bakalım ~ 12 yıl önce
Dün atc'ler özellikle arap, türki cumhuriyetleri ve rus pilotlarla sinir harbi yaşadılar. Adamlar yaklaşma kuralları içinde belirlenmiş hız limitlerine uymamakta israr edince, atc'ler de devamlı hız uyarısı yapmak zorunda kaldı. Hele Ürdün uçağının pilotu daha 23 ILS'e serbest olduğu anda 160 knot'a düşerek ortalığı karıştırdı ve atc'den de fırçayı yedi. Bu olayda atc arkadaşı İngilizceye olan hakimiyeti, otoriter bir ses tonuyla "publish" edilmiş yaklaşma hız limitlerini ders verir gibi anlatması nedeniyle tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLOT ~ 12 yıl önce
Bu uygulamayla meydan slot kısıtlamasında haliyle gelişme olması gerekir.Olmazsa bu işte bir yanlışlık var demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sonunda ~ 12 yıl önce
aklın yolu bir hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000