09 Temmuz 2018, Pazartesi 13:02:54

Atatürk Havalimanı saldırı davasında istenen cezalar belli oldu

Atatürk Havalimanı'nda terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği, 45 kişinin yaşamını yitirdiği ve 163 kişinin yaralandığı, saldırıyla ilgili davada, savcı 6 sanığın 46'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
  • 3 terorist geberdi diyen savcimizin agzina saglik ancak O gun orada vefat eden mesai arkadaslarimizin caninin karsiligi hapis olamaz, canin karsiligi yine can olmali.
  • "3 teröristin ise geberdiği anlaşılmıştır." :))
  • Haksiz kazanc verilen hosteslerden de kesinti olacak mi? Kabin memuru maasi 3000 tl yeterlidir. Diger sirketler oyle
  • Hazir bulmusken keselemeye calisan, acgozlu taksicilere bir ceza var mi?

Atatürk Havalimanında 28 Haziran 2016'da 45 kişinin yaşamını yitirdiği ve 163 kişinin yaralandığı, terör örgütü DEAŞ'ın gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili 36'sı tutuklu, 4'ü firari 46 sanığın yargılandığı davada, 6 sanığın kırkaltışar kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan altıncı duruşmada, 36 tutuklu sanıkla tarafların avukatları ve bazı müştekiler katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Savcı mütalaasında, "28 Haziran 2016'da Atatürk Havalimanındaki saldırıda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 163 kişinin yaralandığı, 3 teröristin ise geberdiği anlaşılmıştır." dedi.

Tutuklu sanıklar Rıza Coşkun, Levent Uysal, Ahmet Kaplan, Eyüp Demir, Ahmet Dizlek ve Djamel Slimani'nin "Anayasayı ihlal" ile 45 kişiyi "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan kırkaltışar kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını isteyen savcı, bu sanıkların ayrıca 163 kişiyi "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs", 24 defa uygulanmak üzere "mala zarar verme" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından da toplam 2 bin 150 yıldan 3 bin 371 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mütalaada, 15 sanığın "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi öngörülürken, bu su sanıklar hakkında "Anayasayı ihlal", "tasarlayarak kasten öldürme", "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından yeterli delil elde edilemediğinden beraatleri istendi.

Savcı mütalaasında, 21 sanığın tüm suçlardan beraatini, hakkında yakalama kararı bulunan 4 sanığın ise dosyasının ayrılmasını talep etti.

Duruşmaya, öğle arası verildi.

Atatürk Havalimanı saldırı davasında istenen cezalar belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Savci ~ 6 yıl önce
3 terorist geberdi diyen savcimizin agzina saglik ancak O gun orada vefat eden mesai arkadaslarimizin caninin karsiligi hapis olamaz, canin karsiligi yine can olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 6 yıl önce
"3 teröristin ise geberdiği anlaşılmıştır." :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Haksiz kazanc verilen hosteslerden de kesinti olacak mi? Kabin memuru maasi 3000 tl yeterlidir. Diger sirketler oyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 6 yıl önce
Benim bir kuruşumda gözü olanın allah elindekileride alsın çoluğu çocuğu gün yüzü görmesin. Ayın 10 günü eşimi çocuğumu evde yalnız bırakıp başka başka yerlerde kalıyorum sen mi benim maaşıma karar vereceksin.
C1 ~ 6 yıl önce
Hazir bulmusken keselemeye calisan, acgozlu taksicilere bir ceza var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000