12 Mart 2013, Salı 18:49:36

ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN TARİHİ KARAR

Atatürk Havalimanı'na büyük bir nefes aldıracak tarihi bir karar alındı. AirportHaber farkı ile okurlarımızla paylaşıyoruz.
  • Kavacık'ta oturmaktayım bizde uçak sesinden rahatsız oluyoruz. Ataköy tarafından iniş olduduğu zaman. Haritaya bakıyorum tüm sehrin üzerinden geçierek iniş yapıyor. İmla hataları için özür.
  • Kavacık'ta oturmaktayım bizde uçak sesinden rahatsız oluyoruz. Ataköy tarafından iniş olduduğu zaman. Haritaya bakıyorum tüm sehrin üzerinden geçierek iniş yapıyor. İmla hataları için özür.
  • Bence AHL Komple yıkılmalı ve yerine 1453 veya benzeri bir yapılanma konulmalıdır. Şehrin GÖBEĞİNDE HAVALİMANI olur mu ? Eğer OLUR diyen versa öyle ise NÜKLER SANTRAL de OLUR derim...
  • Ataköylü'ye cevap yazan arkadaşlar, Ataköy'e kimse gece kondu yapmadı. Bu evleri devletin kuruluşları olan önce timlo daha sora Emlak bankası ve şimdide Toki yaparak sattı ve satıyor. Bu hava limanı tabiki ataköyden önce vardı. fakat eski ismi 06--2-4 pistininin uzatılarak yerleşim biriminin içine sokulması hangi akla hizmettir. Bu şekilde pist yapılması avrupada Frankfurt'ta ve Düsseldorfta yapılmak istendi halkın sağlığı açısından tüm sivil toplum orütleri karşı çıkarak uygulama gerçekleşmemiştir. Bu nedenle yorum yazarken dikkat edilmesi gerekir diye düsünüyorum. Herkeze saygılar.
  • Sen gel havalimanının burnunun dibinde ev al ondan sonra da şehiriçinde havalimanı mı olur de. Pes valla. Herhalde şaka olsun diye yazdınız. Veya ev alırken havalimanını göremediniz orada olduğunu bilmiyordunuz. Ben de havalimanına yakın diye ataköyden ev aldım.
  • Oturduğunuz evler yapılmadan önce o havalimanı vardı. Gidip burnunun dibine oturmasaydınız. Şikayet etmeye hakkınız yok!
  • BENCE ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLETİLMELİ VE ATAKÖY EVLERİ DAHİL HAVALİMANINA KATILMALI DENİZE YAKLAŞTIRILMALIDIR'Kİ BU DÜNYADA OLDUĞU GİBİ DENİZ ÜZERİNDEN SORUNSUZ İNİŞLER OLUR VE DENİZ UÇAKLARI KULLANIMININDA ÖNÜ AÇILMIŞ OLUR
  • Bu gelişme yıllardır bekleniyordu. Buna rağmen askeri aprona daha birkaç yıl önce dikilen o devasa 100'ncü Kuruluş yıldönümü Anıtı'na harcanan tonca paraya ve emeğe şimdi yazık olmadı mı? Diğer taraftan dünyanın neresinde böyle büyük ve işlek bir meydanda PAT sahasının dibine kimseye sormadan ölçmeden biçmeden koca bir anıt kondurulabilir? Anıta ve değerli hatırasına söyleyecek hiçbir şey yok, ama yeri de zamanı da yanlıştı. O anıt Hv.Hv.O. veya Türk Havacığının maneviyatını temsil edecek bir başka kamu kurumu arazisine yaptırılıp kıymetli hatırası da daha nice yıllar nesilden nesile aktarılabilirdi.
  • şehiriçinde limanmı olur bu gidişle daha çekecez gürültüyü yazık
  • Bir yandan THY MNG Tekniği satın alıyor. Biryandan Askeri alan DHMİ'ye devrediliyor. Biryandan da 3. Hava Limanı en geç 3 yıl içerisinde açılıyor. Anlayan varsa bize de anlatsın. Bişeyler dönüyorda sesi ne zaman çıkacak ben onu merak ediyorum.

Yıllardır Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün uğraştığı askeri havalimanının DHMİ'ye devredilmesi  konusu tamamlandı.

Atatürk Havalimanı'na soluk aldıracak bu karar bugün Maliye Bakanlığı tarafından alındı. Askeriye üzerinde bulunan tahsis kaldırılarak Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne kullanımına verildi.

Atatürk Havalimanı'nın genişletilmesi için atılan bu önemli adım kulisleri hareketlendirdi. Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın 3. havalimanının yapılacağı bölgeyi havadan gezmesinin ardından gelen bu tahsisin, 3. havalimanının yapılacağı alanın fiziki şartlarının olumsuz olmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Bu fiziki şartlardan dolayı gecikecek olan 3. havalimanının yapımına kadar Atatürk Havalimanı'nın rahatlatılmasına yönelik bir adım olduğu da kaydediliyor.

Askeri alan apron, lojman ve havacılık müzesini içerisinde bulunduran 800 dönümlük araziyi kapsıyor. Askeri apronda ayrıca shelter adı verilen bombaya dayanıklı hangarlar da yer alıyor. Askeri apronun sivile devredilmesinden sonra bu hangarların da yıkılması planlanıyor. Böylelikle askeri havaalanının olduğu bölümden 40 uçaklık park alanı sağlanması düşünülüyor.  

AirportHaber.com 

ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN TARİHİ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Pamir ~ 11 yıl önce
Kavacık'ta oturmaktayım bizde uçak sesinden rahatsız oluyoruz. Ataköy tarafından iniş olduduğu zaman. Haritaya bakıyorum tüm sehrin üzerinden geçierek iniş yapıyor. İmla hataları için özür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamir ~ 11 yıl önce
Kavacık'ta oturmaktayım bizde uçak sesinden rahatsız oluyoruz. Ataköy tarafından iniş olduduğu zaman. Haritaya bakıyorum tüm sehrin üzerinden geçierek iniş yapıyor. İmla hataları için özür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENCE ~ 11 yıl önce
Bence AHL Komple yıkılmalı ve yerine 1453 veya benzeri bir yapılanma konulmalıdır. Şehrin GÖBEĞİNDE HAVALİMANI olur mu ? Eğer OLUR diyen versa öyle ise NÜKLER SANTRAL de OLUR derim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LAX ~ 11 yıl önce
LAX
100 ~ 11 yıl önce
Yaklasik 100 ornek verilebilir. onemli olan bu takebin onceden gorulerek gerekli adimlarin zamaninda atilmasidir.
Vatandaş, ~ 11 yıl önce
Ataköylü'ye cevap yazan arkadaşlar, Ataköy'e kimse gece kondu yapmadı. Bu evleri devletin kuruluşları olan önce timlo daha sora Emlak bankası ve şimdide Toki yaparak sattı ve satıyor. Bu hava limanı tabiki ataköyden önce vardı. fakat eski ismi 06--2-4 pistininin uzatılarak yerleşim biriminin içine sokulması hangi akla hizmettir. Bu şekilde pist yapılması avrupada Frankfurt'ta ve Düsseldorfta yapılmak istendi halkın sağlığı açısından tüm sivil toplum orütleri karşı çıkarak uygulama gerçekleşmemiştir. Bu nedenle yorum yazarken dikkat edilmesi gerekir diye düsünüyorum. Herkeze saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataköylüye ~ 11 yıl önce
Sen gel havalimanının burnunun dibinde ev al ondan sonra da şehiriçinde havalimanı mı olur de. Pes valla. Herhalde şaka olsun diye yazdınız. Veya ev alırken havalimanını göremediniz orada olduğunu bilmiyordunuz. Ben de havalimanına yakın diye ataköyden ev aldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ataköylü ye ~ 11 yıl önce
Oturduğunuz evler yapılmadan önce o havalimanı vardı. Gidip burnunun dibine oturmasaydınız. Şikayet etmeye hakkınız yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGRUCU İTEMSAN ~ 11 yıl önce
BENCE ATATÜRK HAVALİMANI GENİŞLETİLMELİ VE ATAKÖY EVLERİ DAHİL HAVALİMANINA KATILMALI DENİZE YAKLAŞTIRILMALIDIR'Kİ BU DÜNYADA OLDUĞU GİBİ DENİZ ÜZERİNDEN SORUNSUZ İNİŞLER OLUR VE DENİZ UÇAKLARI KULLANIMININDA ÖNÜ AÇILMIŞ OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel de sorma! ~ 11 yıl önce
Bu gelişme yıllardır bekleniyordu. Buna rağmen askeri aprona daha birkaç yıl önce dikilen o devasa 100'ncü Kuruluş yıldönümü Anıtı'na harcanan tonca paraya ve emeğe şimdi yazık olmadı mı? Diğer taraftan dünyanın neresinde böyle büyük ve işlek bir meydanda PAT sahasının dibine kimseye sormadan ölçmeden biçmeden koca bir anıt kondurulabilir? Anıta ve değerli hatırasına söyleyecek hiçbir şey yok, ama yeri de zamanı da yanlıştı. O anıt Hv.Hv.O. veya Türk Havacığının maneviyatını temsil edecek bir başka kamu kurumu arazisine yaptırılıp kıymetli hatırası da daha nice yıllar nesilden nesile aktarılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzülme ~ 11 yıl önce
Anıt da müze de yeni yerlerine aktarılır ve hizmete devam eder.
ataköylü ~ 11 yıl önce
şehiriçinde limanmı olur bu gidişle daha çekecez gürültüyü yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam köylüsün ~ 11 yıl önce
Ne işiniz vardı resmen havaalanının içindeki bi bölgede? Başta belediyenin sonra sizin gibi oradan ev ve evler alan ve müteahitlerin iştahını kabartan sizlerin suçu. Havaalanı olmasa ne işiniz olurdu orada? Kendinizi kandırmayın.
Anlat anlat ~ 11 yıl önce
Bir yandan THY MNG Tekniği satın alıyor. Biryandan Askeri alan DHMİ'ye devrediliyor. Biryandan da 3. Hava Limanı en geç 3 yıl içerisinde açılıyor. Anlayan varsa bize de anlatsın. Bişeyler dönüyorda sesi ne zaman çıkacak ben onu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000