19 Kasım 2017, Pazar 12:20:23

ATAK satışıyla rekor kırılacak

Uzmanlar Türk savunma sanayisinin Güney Asya ve Pasifik ülkelerinin gözdesi haline geldiğini belirtiyor. Helikopterlerini yenileyecek Pakistan, üzerinde anlaşılan 30 tane T-129 Atak helikopterini alırsa, gerçekleşecek 1.5 milyar dolarlık satış Türkiye için bir ilk ve rekor olacak.
  • Hergün atak ve anka haberleri,bu şirketleri biryerlere mesaj vererek hedef tahtası mı yapmak niyetindesiniz ?
  • Kendileri Agusta 129 helikopterinin çakmasıdır
  • zahmet etmeyip youtube da a129 yazarsak bizim helikoptere ikiz kardeşi kadar benzediğini görücez
  • Beraber yürüdük biz bu yollarda,beraber ıslandık yağan yağmurda.
  • Herseyi iyidir, bir eksikle; stealth teknolojisi yoktur
  • Bu helikopterin motorunu, pallerini, gövdesini üreten ve TUSAŞ' a gönderen ülkeler senin anlaşma yaptığın ülkelerle politik krize girip veto etse, o parçaları taahhüdün gereği diye güneydoğudaki helikoptrrlerinden söküpte mi göndereceksin? Helikopter yapıp satıyorum diye bir yerini havalandırma. Sen helikopter yapmıyorsun İtalyanlara kıyakçılık yapıyorsun. (Bkz. Kıyakçı ne demek)
  • Aw a129 bir bir aynı fiat tofaş neyse agusta westland a129 ile tusaş t129 atak aynı. Sevinmiyorum gerçekten üzülüyorum. İktidarı koltuklarını korumak için vatandaş hergün milliyetçi duygularıyla oynanarak kandırılıyor. Benzinle çalışan 4 zamanlı motor yapamayan ülkeyiz savaş helikopteri yaptık diye baka baka utanmadan yalan söylüyorlar . Gerçek motor uk rolls royce -abd honeywell tasarım mekanik teknoloji kavrama şaft italya agusta westland. Aw tr de üretmeyi kabül ettiği için kabül ettik olay bu.
  • İnşallah olur da İtalya ne diyor bu işe. Bu helikopter, Agusta Westland A129 modelinin kopyası. Sadece avionik, atış kontrol ve mühimmat sistemlerinin yerli olarak geliştirip üzerine monte ediyoruz. TAI tarafından üretilmesi satış haklarının tamamının bizde olduğu anlamına gelmiyor. Bir tarafta İtalyan şirket, diğer tarafta motor üreticisi olan Rolls-Royce ve Honeywell şirketlerinden dolayı İngiltere ve ABD var. Bu anılan ülkelerden sadece biri bile bu satışı veto edebilir muhtemelen. Özellikle ABD'nin bunu yapmaması için hiç bir neden yok şu sıralar. Üstelik Pakistan gibi uydusu bir ülkeye kendi malını da satmak isteyecektir. Gönül ister ki tüm hakları bize ait olsun ama çok olası görmüyorum açıkçası. Ne olursa olsun bir yerden başlamak gerekiyordu ve şimdilik sadece biz kullanabilsek bile zamanla tamamını üretebilecek potansiyelimiz de var. Son olarak (hayırlı olsun): Bu konuda hiç kimse muhalefet yapamaz. Daima yaptığınız üzere hayali düşmanlar yaratıp kendinizi tatmin etmeyin. Ayıp
  • Haber değil gerçek satışlara ihtiyacımız var. Sürekli anka atak ihraç haberleri çıkıyor ama ortada bir şey yok. Artık bu tür haberler planlı olarak çıkartılıyor diye düşünüyorum. İnşallah yanılırım
  • o alet 6 para etmez. bosuna ugrasmayin akli selim kimse almza onu.daha kendi ordusu yillardir kullanamiyor. sadece millietin vergilerini ic ediyorlar. 5000 kisi calisiyor ama montaj harici bir yetenegi yok. t129 bir saldiri helisi degil ancak gez heli olur

Türkiye’nin son dönemde savunma sanayini yerlileştirilmesi temelinde başlattığı hareket sonuç vermeye başladı. Geçen ay D-8 zirvesi için İstanbul’a gelen Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, TUSAŞ tarafından geliştirilen T-129 ATAK helikopteri ile uçtu. Helikopterleri çok beğenen ve kendisi de pilot olan Başbakan Abbasi helikopterlerin alınması için talimat verdi. Geçen hafta Tayland’ta konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, görüşmelerin devam ettiğini ve Pakistan 30 helikopter alma kararını verdiğini söyledi. İşlemlerin sürdüğünü belirten Kotil, “Bir terslik olmazsa önümüzdeki günlerde son şeklini imzalarız diye düşünüyorum” dedi.

EN BÜYÜK SATIŞ OLACAK

Vatan Gazetesi'nde yer halan habere göre; Pakistan artık eskiyen 30 tane Bell AH1 Cobra helikopterinin yerine T-129 Atak helikopteri almayı düşünüyor. Yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bu alım gerçekleşirse bu Türk savunma sanayiinin şimdiye kadar yaptığı en büyük satış olacak. Güvenlik analisti Metin Gürcan’ın Al Monitor’deki değerlendirmesine göre TUSAŞ, Pakistan Havacılık Kompleksi’ne (PAC) teknoloji transferi ve ortak üretim için olanak tanıyacak. Pakistan ayrıca yine TUSAŞ’ın ürettiği eğitim uçağı Hürkuş ve ANKA İHA ile de ilgileniyor.

Eski bir bordo bereli subay olan Gürcan, Türkiye’nin terörle mücadeledeki deneyimini ülkelerinde düşük yoğunluklu çatışmalar yaşayan Tayland, Pakistan, Filipinler, Endonezya ve Malezya’nın önemsediğini vurguluyor.

Gürcan, Türkiye’nin yerli olarak ürettiği silah ve sistemlerin terörle mücadele ve karşı istihbarat operasyonlarında en çok ihtiyaç duyulan donanımlar olduğunu belirtiyor. Bu ülkeler özellikle yol kenarlarına koyulan bombalara karşı kullanılan robot ve sinyal kesici jammerlar, silahlı ve silahsız İHA’lar, sınır gözetim sistemleri, zırhlı taktik araçlar ve personel taşıyıcılar ile ilgileniyor.

ATAK, MİLGEM, HÜRKUŞ...

Metin Gürcan, Türkiye’nin Güney Asya pazarının sadece Pakistan ile sınırlı olmadığını Tayland, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Vietnam’ın da ilgi duyduğunu belirtiyor. 6-9 Kasım arasında  Bangkok Savunma ve Güvenlik Fuarı’na gelen bu ülkelerin temsilcileri Türkiye’de üretilen T-129 Atak helikopterleri, MİLGEM Sınıfı korvet savaş gemileri, silahlı ve silahsız uçaklar, Hürkuş eğitim uçakları ve zırhlı araçlar ile silah sistemleri, roketler, füzeler, sınır güvenlik çözümleri, gece ve termal gözlem sistemleri, radarlar, akıllı cephane ve Türk üretimi askeri donanımla oldukça yakından ilgilendi.

HER ŞEY NATO STANDARTLARINDA

Afrika ülkelerine de zırhlı tekerlekli taktik araç, mini İHA ihraç eden Türk şirketleri şimdiye kadar Güney Asya ve Pasifik’in hakimi olan Güney Kore ve İsrail’in önüne geçebilir. Türkiye’nin teknoloji transferi ile ortak üretime açık ve istekli tavrı, üretilen silah ve sistemlerin NATO standartlarına uygun olması daha çok tercih edilmesini sağlıyor.

ATAK satışıyla rekor kırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Ahnet ~ 6 yıl önce
Hergün atak ve anka haberleri,bu şirketleri biryerlere mesaj vererek hedef tahtası mı yapmak niyetindesiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Kendileri Agusta 129 helikopterinin çakmasıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakınız a129 ~ 6 yıl önce
zahmet etmeyip youtube da a129 yazarsak bizim helikoptere ikiz kardeşi kadar benzediğini görücez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Twins ~ 6 yıl önce
F 16 yazınca ne çıkıyor?
Şahlan Türkiyem ~ 6 yıl önce
Beraber yürüdük biz bu yollarda,beraber ıslandık yağan yağmurda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 6 yıl önce
Herseyi iyidir, bir eksikle; stealth teknolojisi yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyakçılara ~ 6 yıl önce
Bu helikopterin motorunu, pallerini, gövdesini üreten ve TUSAŞ' a gönderen ülkeler senin anlaşma yaptığın ülkelerle politik krize girip veto etse, o parçaları taahhüdün gereği diye güneydoğudaki helikoptrrlerinden söküpte mi göndereceksin? Helikopter yapıp satıyorum diye bir yerini havalandırma. Sen helikopter yapmıyorsun İtalyanlara kıyakçılık yapıyorsun. (Bkz. Kıyakçı ne demek)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agusta westland ~ 6 yıl önce
Aw a129 bir bir aynı fiat tofaş neyse agusta westland a129 ile tusaş t129 atak aynı. Sevinmiyorum gerçekten üzülüyorum. İktidarı koltuklarını korumak için vatandaş hergün milliyetçi duygularıyla oynanarak kandırılıyor. Benzinle çalışan 4 zamanlı motor yapamayan ülkeyiz savaş helikopteri yaptık diye baka baka utanmadan yalan söylüyorlar . Gerçek motor uk rolls royce -abd honeywell tasarım mekanik teknoloji kavrama şaft italya agusta westland. Aw tr de üretmeyi kabül ettiği için kabül ettik olay bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanında ~ 6 yıl önce
Bu söylediklerini alırken tanlarındamıydın küstah küstah konuşuyon..
İnşallah ~ 6 yıl önce
İnşallah olur da İtalya ne diyor bu işe. Bu helikopter, Agusta Westland A129 modelinin kopyası. Sadece avionik, atış kontrol ve mühimmat sistemlerinin yerli olarak geliştirip üzerine monte ediyoruz. TAI tarafından üretilmesi satış haklarının tamamının bizde olduğu anlamına gelmiyor. Bir tarafta İtalyan şirket, diğer tarafta motor üreticisi olan Rolls-Royce ve Honeywell şirketlerinden dolayı İngiltere ve ABD var. Bu anılan ülkelerden sadece biri bile bu satışı veto edebilir muhtemelen. Özellikle ABD'nin bunu yapmaması için hiç bir neden yok şu sıralar. Üstelik Pakistan gibi uydusu bir ülkeye kendi malını da satmak isteyecektir. Gönül ister ki tüm hakları bize ait olsun ama çok olası görmüyorum açıkçası. Ne olursa olsun bir yerden başlamak gerekiyordu ve şimdilik sadece biz kullanabilsek bile zamanla tamamını üretebilecek potansiyelimiz de var. Son olarak (hayırlı olsun): Bu konuda hiç kimse muhalefet yapamaz. Daima yaptığınız üzere hayali düşmanlar yaratıp kendinizi tatmin etmeyin. Ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anlamsız ~ 6 yıl önce
anlamı olmayan bır yıgın cumle kurmussunuz
Yanlis ~ 6 yıl önce
Yanlis yorum.Atak helikopterinin 3.ulkelere satis hakki elizde
ercan ~ 6 yıl önce
Pakistan alım için bu noktaya kadar geldi ise herhalde bizim satışımız için bir engel yoktur. satış için engelimiz var ise bu noktaya kadar gelmesi zaten mümkün olmaz. bunun dışında Pakistanın alımını engelleyebilirler mi evet. Başka ülkelerin almasını engelleyebilirler mi evet. ama bu bizim çabamızı engellemez. bu şekilde zorlaya zorlaya, uğraşa uğraşa bu engelleyi yıkacağız. sonuç olarak hiç bir şey yapmaz isek bir şey satmam mümkün olmaz. Satabilmek için ise bir şeyler üretmek şart. İlk aşamada bir çok parçayı başka ülkelerden tedarik edebiliriz. yine de bu bile hiç üretmemekten iyidir diye düşünüyorum.
Hacıbaba ~ 6 yıl önce
Zaten italyanlarda motorun kullanım ve satış halkı olduğu içiin abd ve ingiltere ye sap yeyip susmak düşüyo. Diğer yandan zaten motorun yedek parçalarını onlar satacağı için onların da işine geliyo. Bu işi yapanlar o kadar da salak değil bunlar araştırılmıştır mutlaka
Acaba ~ 6 yıl önce
Haber değil gerçek satışlara ihtiyacımız var. Sürekli anka atak ihraç haberleri çıkıyor ama ortada bir şey yok. Artık bu tür haberler planlı olarak çıkartılıyor diye düşünüyorum. İnşallah yanılırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan ~ 6 yıl önce
o alet 6 para etmez. bosuna ugrasmayin akli selim kimse almza onu.daha kendi ordusu yillardir kullanamiyor. sadece millietin vergilerini ic ediyorlar. 5000 kisi calisiyor ama montaj harici bir yetenegi yok. t129 bir saldiri helisi degil ancak gez heli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Senin gibi hainler olduğu sürece bu ülke ilerlemez kanında sıkıntı var senin
Plt ~ 6 yıl önce
Konu hakkinda bilgi sahibi olmadan yorum yapma. Ataklar uzun süredir TSK'da kullanılıyor. En mükemmeli degil, herseyini biz yapmıyoruz; doğru. Ama dünyanın en iyi 5. silahlı taarruz helikopteri. Emekleden koşamayız. Köstek degil destek olmalıyız. Senin gibi kafada olup birbirimizi yemeye devam edersek hiçbir b.k olamayacağız maalesef.
Burada bilmeden yorum yapma ~ 6 yıl önce
Atak kendi mühendislerimizce geliştirilmiş bir helikopter. Yazılım, silahlar ve elektronik savaş rakiplerinden çok üstün. Varsın motor başka bir ülkeden olsun. Emek veren tüm TAI çalışanlarını kutlarım. Yolunuz açık olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz
Bilmeden yorum yapma ~ 6 yıl önce
Atak kendi mühendislerimizce geliştirilen bir helikopter değil. Agusta Westland A129'un yerli avionik, atış kontrol ve mühimmat uyarlanmış versiyonu. Burada yorum yazabildiğine göre okuma yazman var, internetinin olduğu da belli. Google'da A129 yaz ve biraz oku. Yandaş propaganda kanallarının kilometrelerce uzun kuyruklu yalanlarından birazcık uzaklaş. OKU. Kutsal kitabın bile bunu emrediyor. OKU, OKU, OKU. Okumadan, bilmeden de çıkıp bilgiçlik taslama. Kör gibi cahilsin.
Şamata Oğlan ~ 6 yıl önce
Trolün ağına düşmüşsünüz hepiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000