27 Haziran 2008, Cuma 10:15:49

ATAK projesinde şaibe mi var?

İtalyanların aldığı ATAK helikopteri ihalesi için Meclis Araştırması isteyen MHP, şaibe olduğu iddiasında…
  • CHP tarafindan son yapilan Anayasadaki degisikligi Anayasa Mahkemesine tasinmasinin,Anayasa Mahkemesinin TBMM egemenligine manidardir diyen Basbakanimiz ayni cati altinda onun KABINESINDEKI Bakana sorulan,soruya cevap verdirmeyerek asil o yüce MECLISIN asil görevini engelleyen ta kendisidir.Olayin Gizliligi var ise oturum gizli yapilir.Amma Iktidar her zaman o Meclise hesap vermek mecburiyetindedir.Yoksa o meclisin bir anlami kalmaz.

Askeri keşif helikopteri üretmeyi amaçlayan ATAK Projesi için MHP, ‘şaibeli olduğu’ iddiasıyla Meclis Araştırması istedi. Meclis’in bir Araştırma komisyonu kurarak, bu proje ve ihale ile ilgili bir araştırma yapmasını isteyen MHP, iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin soruların yanıt bulması gerektiğini düşünüyor.

ATAK helikopteri ihalesini İtalyanlar kazanmıştı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın Berlusconi ile yakın dostluğunun bu ihalede rol oynadığı iddiaları da vardı. İhale sartnamesinin 8 kez değiştirilmesi ve bazı taahhüdlerin ortadan kaldırıldığı gibi söylentiler de sürerken, MHP’liler soru önergeleri ile hükümet üyelerine ATAK projesi ile ilgili denetim yapmaya çalışmışlardı. Ancak, emekli generaller Kürşat Atılgan, Erdal Sipahi’nin ilgili bakanlara verdikleri soru önergelerine yanıt alınamadı. Bunun üzerine MHP, ATAK Projesinin meclis Araştırması ile denetimi için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınıp alınmamasına 30 Haziran Pazartesi günü yapılacak Danışma Kurulu toplantısında karar verilecek.

İLK KEZ ASKERİ İHALE DENETİMİ
MHP’nin önergesi kabul edilirse Meclis Araştırması açılacak ve bu Cumhuriyet tarihinde bir askeri ihale ile ilgili açılmış ilk Meclis Araştırması olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin F–16 ihalesinden sonra en büyük ihalelerinden biri olan 3,4 milyar dolarlık ATAK Helikopter İhalesi ile ilgili açılacak bir Araştırma Komisyonu, hükümetin olduğu kadar TSK’nın da sorgulanması anlamına gelecek.

İnternethaber

ATAK projesinde şaibe mi var?

Yorumlar

Neredeyiz ~ 16 yıl önce
CHP tarafindan son yapilan Anayasadaki degisikligi Anayasa Mahkemesine tasinmasinin,Anayasa Mahkemesinin TBMM egemenligine manidardir diyen Basbakanimiz ayni cati altinda onun KABINESINDEKI Bakana sorulan,soruya cevap verdirmeyerek asil o yüce MECLISIN asil görevini engelleyen ta kendisidir.Olayin Gizliligi var ise oturum gizli yapilir.Amma Iktidar her zaman o Meclise hesap vermek mecburiyetindedir.Yoksa o meclisin bir anlami kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000