19 Nisan 2014, Cumartesi 15:45:20

ATAK İÇİN KRİTİK HAFTA

Türkiye'de üretilen ilk taaruz helikopteri Atak, zorlu test süreçlerini tamamladı, Kara Kuvvetleri tarafından kabul edildi.
  • Arkadaslar yaptigimiz herseyi kotuleyerek bir yere varamayiz. Zamaninda Devrim arabasini elestirmeyip calismalara devam etseydik bugun belki ulke olarak daha iyi bir yerdeyiz. Atak yuzumuzu gulduren ve gelecege daha guvenle bakacagimiz cok kiymetli bir projedir. Saygilar
  • Ulusalcılar'a göre zeka seviyesi vasatın altında bir milletiz. Dolayısı ile helikopter veya otomobil yapacak beceri ve yeteneğe sahip olmamız tamamı ile imkansız. Hasbelkader bir iki İHA, helikopter yapıp dış bağımlılığımız azalmaya başlaynca yaptıkları hatalı tesbitlerden ve Türkiye'nin batılı güçlerin tekel olduğu pazardan kayıp gitmesine üzülüyorlar. Burada da klavye kabadayılığı ile içlerindeki irini kusacaklar tabii. Kusun arkadaşlar kusun, içinizde kalırsa yara yapar sonra. Çok özlediğiniz o 90'lardaki salak devlet değiliz artık. Yavaş yavaş bünyenizi alıştırmaya bakın.
  • Allah pilotlarımızı korusun âmin, ama şu aleyhte ve inançsız ve hasmane yorum yapanlar varya Allah onlardanda iki kerre korusun
  • Henüz birkaç ay öncesine kadar bir dolu hatası, eksiği olduğu belirtilerek onay alamayan helikopterler, apar topar kabul ediliyor ne hikmetse. Allah o helikopteri kullanacak pilotların, askerlerin yardımcısı olsun.
  • Tebrikler,100de 100 yerli A129mangusta uretmisiz,durmak yok devam...
  • Fransız Renault,alman Mercedes,italyan fiat....he he he biz helikopter yaptık....tai milleti saf sanıyor herhalde....
  • Önemli olan software milli olmasi.hardware eskisi kadar önemli degil
  • Sayın umutlu genç rumuzlu arkadaşımız Türkiyenin üretmiş olduğu t-129 saldırı helikopteri platform olarak italyan a-129 mangusta saldırı helikopteri platformu baz alınarak üzerine inşa edilip geliştirilmiştir.ama senin dediğin gibi bırak 1983 teki mangustayı şuanki son model mangusta helikopterleri ile bile aralarında bir alaka yoktur.çünkü motor,avionik,silah sitemleri vs.tamamiyle muadilinden çok çok ileri düzeyde olup en kritik teknolojilerden olan silah sistemleri,görev bilgisayarı,elektronik harp ve elektroptik sistemlerin yani bir helikopterin çevresindekileri algılayıp ona karşı koyma ve saldırı yapacak olan sistemlerin hepsi yüzde1000 türk malıdır.kaldıki motor üzerine çalışmalar başlamış olup ileride motor dahil yerli üretim olacaktır.Evet türkiye birşeyler değil artık çok şeyler üretiyor.yani senin anlayacağın biz italyanların helikopterlerini alıp etiketlerini söküp üzerine atak yazmıyoruz.Saygılarımla...
  • atak atak nereye kadar
  • ATAK yani italyanların ilk uçuşunu 1983 yılında yapıtğı 'A129 Mangusta' . Yani bizim sadece etiklerini söküp üzerine atak yazdığımız , ' BAKIN BİZ BİŞEYLER YAPIYORUZ' dedikleri helikopter.. Keşke biz özgün , gerçekten bizim olan bi helikopter üretseydik. Ülkemizde bu kadar zeki insanlar varken çok zor değil , sadece dış baskılara ve içimizde ki cahillere , yobazlara karşı direnmek önemli olan. Bunu başarabilirsek eğer yapmamız çok uzak değildir. Ben halkımızın kandırılmasına , biz yapmışız gibi süs verilmesine işte bizim iktidarımızda ypaılmıştır getirilmeye çalışılmasına karşıyım. Milli helikopter falan değildir malesef. Elinin altında internet olan herkes bunu açıkca görebilir . Keşke gerçekten öyle olsaydı .

İlk prototipler hafta içi yapılacak imza töreniyle silahlı kuvvetlere teslim edilecek ve Atak resmen envantere girecek.

GÖREVE BAŞLIYOR

CNN Türk'ün haberine göre, bir İtalyan firmasının platformu kullanılarak yerli elektronik ve uçuş sistemleriyle donatılan, Ankara'da üretilen ilk taaruz helikopteri göreve başlıyor.

TUSAŞ tesislerinde ilk uçuşunu 2011 yılında yapan Atak helikopteri uzun süre Kara Kuvvetleri'nin kabul testlerinde tam onay alamamıştı.

Yerli silah sistemleri, Cirit ve Umtas Tank Savar Füzeleri de entegre edilen Atak'ta ilk 9 helikopterlik prototip üretimi de tamamlandı.

59 TANE ÜRETİLECEK

Pazartesi günü yapılması beklenen imza töreniyle silahlı kuvvetler envanterine girecek olan Atak'lardan toplam 59 adet üretilecek.

2007 yılında başlayan projenin toplam bedeli 3.3 milyar dolar.

ATAK İÇİN KRİTİK HAFTA

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaslar yaptigimiz herseyi kotuleyerek bir yere varamayiz. Zamaninda Devrim arabasini elestirmeyip calismalara devam etseydik bugun belki ulke olarak daha iyi bir yerdeyiz. Atak yuzumuzu gulduren ve gelecege daha guvenle bakacagimiz cok kiymetli bir projedir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Ulusalcılar'a göre zeka seviyesi vasatın altında bir milletiz. Dolayısı ile helikopter veya otomobil yapacak beceri ve yeteneğe sahip olmamız tamamı ile imkansız. Hasbelkader bir iki İHA, helikopter yapıp dış bağımlılığımız azalmaya başlaynca yaptıkları hatalı tesbitlerden ve Türkiye'nin batılı güçlerin tekel olduğu pazardan kayıp gitmesine üzülüyorlar. Burada da klavye kabadayılığı ile içlerindeki irini kusacaklar tabii. Kusun arkadaşlar kusun, içinizde kalırsa yara yapar sonra. Çok özlediğiniz o 90'lardaki salak devlet değiliz artık. Yavaş yavaş bünyenizi alıştırmaya bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah pilotlarımızı korusun âmin, ama şu aleyhte ve inançsız ve hasmane yorum yapanlar varya Allah onlardanda iki kerre korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
Henüz birkaç ay öncesine kadar bir dolu hatası, eksiği olduğu belirtilerek onay alamayan helikopterler, apar topar kabul ediliyor ne hikmetse. Allah o helikopteri kullanacak pilotların, askerlerin yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tebrikler,100de 100 yerli A129mangusta uretmisiz,durmak yok devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mkn ~ 10 yıl önce
Fransız Renault,alman Mercedes,italyan fiat....he he he biz helikopter yaptık....tai milleti saf sanıyor herhalde....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Önemli olan software milli olmasi.hardware eskisi kadar önemli degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canasss ~ 10 yıl önce
Sayın umutlu genç rumuzlu arkadaşımız Türkiyenin üretmiş olduğu t-129 saldırı helikopteri platform olarak italyan a-129 mangusta saldırı helikopteri platformu baz alınarak üzerine inşa edilip geliştirilmiştir.ama senin dediğin gibi bırak 1983 teki mangustayı şuanki son model mangusta helikopterleri ile bile aralarında bir alaka yoktur.çünkü motor,avionik,silah sitemleri vs.tamamiyle muadilinden çok çok ileri düzeyde olup en kritik teknolojilerden olan silah sistemleri,görev bilgisayarı,elektronik harp ve elektroptik sistemlerin yani bir helikopterin çevresindekileri algılayıp ona karşı koyma ve saldırı yapacak olan sistemlerin hepsi yüzde1000 türk malıdır.kaldıki motor üzerine çalışmalar başlamış olup ileride motor dahil yerli üretim olacaktır.Evet türkiye birşeyler değil artık çok şeyler üretiyor.yani senin anlayacağın biz italyanların helikopterlerini alıp etiketlerini söküp üzerine atak yazmıyoruz.Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atak atak ~ 10 yıl önce
atak atak nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umutlu genç ~ 10 yıl önce
ATAK yani italyanların ilk uçuşunu 1983 yılında yapıtğı 'A129 Mangusta' . Yani bizim sadece etiklerini söküp üzerine atak yazdığımız , ' BAKIN BİZ BİŞEYLER YAPIYORUZ' dedikleri helikopter.. Keşke biz özgün , gerçekten bizim olan bi helikopter üretseydik. Ülkemizde bu kadar zeki insanlar varken çok zor değil , sadece dış baskılara ve içimizde ki cahillere , yobazlara karşı direnmek önemli olan. Bunu başarabilirsek eğer yapmamız çok uzak değildir. Ben halkımızın kandırılmasına , biz yapmışız gibi süs verilmesine işte bizim iktidarımızda ypaılmıştır getirilmeye çalışılmasına karşıyım. Milli helikopter falan değildir malesef. Elinin altında internet olan herkes bunu açıkca görebilir . Keşke gerçekten öyle olsaydı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000