01 Haziran 2014, Pazar 15:40:35

ATAK HELİKOPTERİ HAZİRAN'DA TESLİM

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın en ileri teknolojisiyle yaptıkları ATAK helikopteri teslim töreninin haziranın ilk yarısında gerçekleştirileceğini açıkladı.
  • Herhangi bir partinin mensubu, destekcisi olmamakla birlikte; Allah askina soruyorum, yerli uretim yaparak kotu mu yapmislar? Konusunda uzmansaniz rica ediyorum eksikleri ilgili birimlere iletin. Yorumlarda birtane gormedim "vatana millete ulkemize hayirli olsun, kazasiz belasiz insaallah." diye.. Aklim almiyor. Yazik.
  • Bu arkadaşların anladığı şey, kilo hesabı, güdülen kaz ve koyun miktarı. Söylecek söz yok aslında.
  • Neymiş, 200 yıldır olmadığı kadar güçlüymüş. Yani bir zamanlar bir slogan vardı, "Atma Recep, din kardeşiyiz" Şu an haberler açık televizyonda, Lice' de teröristlerin kestiği yol açıldı. PKK' nın kaçırdığı çocukların anneleri feryat ediyor. İmralı canisinden icazet almak için sıraya girmiş bakanlar, başbakan, müsteşarlar. Ama öte yandan Tayyip bey PKK ile görüşmedik diyordu. Herkesi serbest bıraktılar, Apo' yu derdest edip getiren kahraman hala tutuklu. Biatçı Necdet ile mi güçlüsünüz. Ufak at ta civcivler yesin.
  • Milletimize, devletimize ve ordumuza hayırlı olsun. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Artık kendi imkanlarımızı seferber edip tamamen yerli hava araçları üretmeliyiz. Üretmeden büyük devlet olamayız.
  • Haci bana bir bucuk kilo ver ordan carik curuk koyma yalniz
  • Eyvah, bu kilo hesabına göre yazılım şirketleri ayvayı yedi. Nasıl tartacak yazılımın ağırlığını da katma değerini ölçecek?
  • Atak projesinde balance(ağırlık) ayarı problemi konusunda bir ilerleme var mı?
  • Sayın Bakan, yüksek katma değerli ürünü sadece yükte hafif pahada ağır olarak nitelemek istemiş. Ama bu günümüz dünyasında eksik ve yanlış bir tanımdır. Bakın Ege Cansen "yüksek katma değerli ürün" tanımını nasıl yapıyor: "Katma değer, bir ürünün satış fiyatından o ürünü meydana getirmek için başkalarından satın alınan şeylerin bedeli düşüldükten sonra kalan miktardır" Ve ek olarak televizyon - çimento örneğini veriyor: çimento yükte ağır pahada hafiftir. Katma değeri azdır. Ancak ürettiğiniz televizyonun içinde çok miktarda ithal parça varsa, onun da katma değeri yüksek değildir."
  • bu düşünceleriniz çok güzel ve gurur verici fakat on yıldır sizin gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyorsunuz buda toplumda nefreti körüklüyor ve türkiye cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar kamplaşmamıştı
  • Kilo hesabı ile hava aracı ihracatı hesaplamak..O ne yaa.İlk defa duydum..O zaman büyük gövdeli uçakların kilosu daha pahalıya geliyor,biz businessjet üretelim.Büyük ihtimal o daha değerlidir.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dünyanın en ileri teknolojisiyle yaptıkları ATAK helikopteri teslim töreninin haziranın ilk yarısında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran ucuz ürünler ihraç ettiği ancak, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için yüksek katma değerli, bilgiye dayalı üretim gerektiğini belirten Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Normal ihracat yaparsak 1.5 dolar, ATAK helikopterini satarsak kilogramı 5 bin dolar, Göktürk-2 uydusunu satarsak kilogramı 200 bin dolar. Yani, savunma sanayinin önemli bir yeri olduğunu söylüyoruz” dedi. Türk ordusunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son 200 yıllık dönemde hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu ifade eden Yılmaz, “Güçlü olursanız farklılıklarınız tehdit olmaktan çıkar, zenginlik olarak döner. Ancak bunun için de birlik ve beraberliklerimizi devam ettirmemiz lazım” dedi

ATAK HELİKOPTERİ HAZİRAN'DA TESLİM

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

yazik. ~ 10 yıl önce
Herhangi bir partinin mensubu, destekcisi olmamakla birlikte; Allah askina soruyorum, yerli uretim yaparak kotu mu yapmislar? Konusunda uzmansaniz rica ediyorum eksikleri ilgili birimlere iletin. Yorumlarda birtane gormedim "vatana millete ulkemize hayirli olsun, kazasiz belasiz insaallah." diye.. Aklim almiyor. Yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayseri Kasabı ~ 10 yıl önce
Bu arkadaşların anladığı şey, kilo hesabı, güdülen kaz ve koyun miktarı. Söylecek söz yok aslında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atma İsmet ~ 10 yıl önce
Neymiş, 200 yıldır olmadığı kadar güçlüymüş. Yani bir zamanlar bir slogan vardı, "Atma Recep, din kardeşiyiz" Şu an haberler açık televizyonda, Lice' de teröristlerin kestiği yol açıldı. PKK' nın kaçırdığı çocukların anneleri feryat ediyor. İmralı canisinden icazet almak için sıraya girmiş bakanlar, başbakan, müsteşarlar. Ama öte yandan Tayyip bey PKK ile görüşmedik diyordu. Herkesi serbest bıraktılar, Apo' yu derdest edip getiren kahraman hala tutuklu. Biatçı Necdet ile mi güçlüsünüz. Ufak at ta civcivler yesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Milletimize, devletimize ve ordumuza hayırlı olsun. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Artık kendi imkanlarımızı seferber edip tamamen yerli hava araçları üretmeliyiz. Üretmeden büyük devlet olamayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haci bana bir bucuk kilo ver ordan carik curuk koyma yalniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sedat ~ 10 yıl önce
Eyvah, bu kilo hesabına göre yazılım şirketleri ayvayı yedi. Nasıl tartacak yazılımın ağırlığını da katma değerini ölçecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Atak projesinde balance(ağırlık) ayarı problemi konusunda bir ilerleme var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekno ~ 10 yıl önce
Sayın Bakan, yüksek katma değerli ürünü sadece yükte hafif pahada ağır olarak nitelemek istemiş. Ama bu günümüz dünyasında eksik ve yanlış bir tanımdır. Bakın Ege Cansen "yüksek katma değerli ürün" tanımını nasıl yapıyor: "Katma değer, bir ürünün satış fiyatından o ürünü meydana getirmek için başkalarından satın alınan şeylerin bedeli düşüldükten sonra kalan miktardır" Ve ek olarak televizyon - çimento örneğini veriyor: çimento yükte ağır pahada hafiftir. Katma değeri azdır. Ancak ürettiğiniz televizyonun içinde çok miktarda ithal parça varsa, onun da katma değeri yüksek değildir."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 10 yıl önce
bu düşünceleriniz çok güzel ve gurur verici fakat on yıldır sizin gibi düşünmeyenleri ötekileştiriyorsunuz buda toplumda nefreti körüklüyor ve türkiye cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar kamplaşmamıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Kilo hesabı ile hava aracı ihracatı hesaplamak..O ne yaa.İlk defa duydum..O zaman büyük gövdeli uçakların kilosu daha pahalıya geliyor,biz businessjet üretelim.Büyük ihtimal o daha değerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan daş :)) ~ 10 yıl önce
her hangı bı tıcarı jetın fıyatını kılo bazında bı hesaplayıp yazsana hepımız gorelım :)
cvp :)) ~ 10 yıl önce
a 321 lıste fıyatı ve bos agırlıgıyla kılosu 3400 dolara gelıyor canım arkadasım.Ki bıaz da fazla yazdım gonlun olsun dıye :)) artık yapılanları kucumseme emi :))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000