28 Eylül 2011, Çarşamba 07:41:29

"ATAK DA BİZDEN YERLİ UÇAK DA"

Bakan Nihat Ergün 2023'ü işaret etti...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • allah sizi ıslah etsin...jet yalan mı yapacak uçağı...size deyiyim yaaaa
  • Bir tane Türk yok heralde yorum yazacak! diye ben yazayım dedim! Yorum yazanlar,sizler neye kime göre o yorumları yazarsınız bilmem ama "Aman falan yapmasında yeterki memleket batsın" mantığınız varya resmen çileden çıkartıyor.Kardeşim yapsalar sana ne dokunacak ki"yapta görelim" diyosun? israillimisin nesin sen? Derdin ne bi yaz şuraya? Jet fadıl deyip te gülüp geçtiğin adam varya işte o yapacak ilk arabayı sizlerde ağzı açık kalacaksınız ne yazıkki.Yuh artık be memleket düşmanı duyarsız millete. Allah ıslah etsin.
  • Birileri "Jet Fadıl" mı dedi...???
  • harbiden pişkinliğin son versiyonu....hadi yapta görelim
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Türkiye otomotiv sektörünün yerli otomobil üretiminde önemli bir adım atmasını bekliyoruz. 2023 vizyonumuzda, uçak yapımı da planlarımız arasında" dedi.
 
Ceylan Otel'de gerçekleştirilen "ICTURKEY 2011 Proje Pazarı Etkinliği"ne katılan Bakan Ergün, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ergün, "Yerli otomobil ve uçak üretebilecek miyiz?" sorusu üzerine, "Her zaman ifade ediyorum. Türkiye'nin iç pazarı sadece otomobilde 600 bini geçmiş durumda. Otomobil satışı bu yıl 600 binin üzerinde olacak. Birkaç yıl sonra da bu 1 milyon rakamına ulaşacak ama Türkiye'de üretilen otomobillerin marka ve modelleri, tüketiciyi tatmin oranı düşük. Bu rakam sadece yüzde 30. 600 bin otomobilin sadece yüzde 30'u Türkiye'de üretiliyor. Dolayısıyla yüzde 70'i ithal marka modellerden. Demek ki iç pazarda tüketiciyi marka ve modeller yeterince yok. Hem diğer markaları davet ediyoruz, 'gelin Türkiye'ye yatırım yapın' diyoruz, hem de Türkiye'nin iç pazarı büyüyen bir pazar" dedi. Türkiye'nin otomotiv sektöründe 50 yıllık bir birikimi olduğunu belirten Bakan Nihat Ergün, "Türkiye otomotiv sektörünün yerli otomobil üretiminde önemli bir adım atmasını bekliyoruz. Türkiye, bunu yapabilecek imkana sahip. Türkiye sanayicisi, bugüne kadarki birikimiyle yerli otomobil yapabilir" diye konuştu. 
 
Uçak üretimi konusuna da değinen Bakan Ergün, "Uçakla ilgili olarak da 2023 vizyonu içerisinde yerli uçak üretiminde önemli bir adım atmış durumdayız. Yolcu uçakları yapımında dünyadaki diğer yatırımcılarla, firmalarla görüşerek bir konsorsiyum halinde yapmayı planlıyoruz. 2023 vizyonumuzda, uçak yapımı da planlarımız arasında. Türkiye atak helikopterlerinin tamamını Türkiye'de üretiyor. Savaş uçağı konusunda ülkemizin önemli bir hamlesi var. Türkiye, artık uzaya kendi uydusunu gönderen bir ülke. 2023 vizyonu içerisinde kendi yaptığı uyduları kendi fırlatabilecek duruma gelecek. Türkiye mesafe alma konusunda hızlı bir şekilde önemli bir yol kat etti. Belki bugüne kadar Türkiye biraz zorlandı. Zorlanmasının nedenleri vardı. Sosyal ve siyasi nedenler ama belirli bir seviyeyi yakaladıktan sonra hızımız daha da çok artıyor. Önümüzde bir engel kalmıyor. Daha az zamanda daha çok mesafe kat edebiliriz" açıklamasında bulundu. 
 
Ergün, üretimin, pazar ve maliyet meselesi olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin, otomobil üretiminde kuşkusuz birkaç model birden pazara çıkaracağını ve orta gelir gruplarının kolayca ulaşabileceği, daha geniş kitlelerin talep ettiği otomobil modelleri olacağını söyledi. 
 
"Büyüme hedefleri ve cari açığa ilişkin soru üzerine konuşan Nihat Ergün, şunları söyledi:
 
"Cari açık meselesi elbette önemli bir mesele. Türkiye, büyüme stratejisiyle, cari açığın önlenmesi meselesini konsolide edebilir bir şekilde ele almalıdır. Konunun merkezine cari açığın önlenmesi ve azaltılması meselesini koyarak revize ediyoruz. Daha önce teşvik sisteminde belki yatırımlar, istihdam dağılımı plandaydı. Yine yatırımlar ve istihdam elbette işin içerisinde olacak ama cari açığın önlenmesi konusu merkezde olacak. Hangi alanlarda cari açık veriyoruz ve bu alanlarda Türkiye ne yapabilir,
 
hangi sektörleri teşvik ederek, destek ederek hangi projeyi destekleyerek cari açık konusunda önemli bir mesafe alırız, teşvik sistemi içine bunları da monte ettiğimizde büyüme ile cari açığın önlenmesi konusu ciddi şekilde konsolide edilmiş olacaktır. Bizim istikrarlı bir şekilde büyümekten kaygı duymamız doğru değil. İstikrarı bir şekilde büyümek, Türkiye'nin menfaatinedir. Yeter ki, ürettiğiniz ürünleri satın. Yüzde 7'ler düzeyindeki büyüme rakamı, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir rakamdır."
 
Ergün, son olarak "Kapasite kullanım oranları açıklandı. Bizim kapasite kullanımı oranında bir gerileme söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Avrupa pazarlarındaki gelişmelerin kuşkusuz ihracatımız üzerinde zaman zaman bazı olumsuz etkileri olabilir. Bütün bunları dikkate alarak bizim ürün ve pazar çeşitlendirme çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.
"ATAK DA BİZDEN YERLİ UÇAK DA"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah sizi ıslah etsin...jet yalan mı yapacak uçağı...size deyiyim yaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir tane Türk yok heralde yorum yazacak! diye ben yazayım dedim! Yorum yazanlar,sizler neye kime göre o yorumları yazarsınız bilmem ama "Aman falan yapmasında yeterki memleket batsın" mantığınız varya resmen çileden çıkartıyor.Kardeşim yapsalar sana ne dokunacak ki"yapta görelim" diyosun? israillimisin nesin sen? Derdin ne bi yaz şuraya? Jet fadıl deyip te gülüp geçtiğin adam varya işte o yapacak ilk arabayı sizlerde ağzı açık kalacaksınız ne yazıkki.Yuh artık be memleket düşmanı duyarsız millete. Allah ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birileri "Jet Fadıl" mı dedi...???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
harbiden pişkinliğin son versiyonu....hadi yapta görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000