13 Kasım 2011, Pazar 07:25:08

"ATAK 2012'DE BANTTA OLACAK!"

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, hava savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğumuzu, Atak adı verilen savaş helikopterlerinin üretiminin 2012’de başlayacağını söyledi.
  • Birçok ülke askere aldığı gençlere meslek eğitimi verdiği gibi maaş da ödemektedir. Türkiye de tarım, hayvancılık, esnaf ve sanaatkarlar eğitimsizdir. Tarım ve hayvancılık ürünlerini bu nedenle ithal eder hale geldik. Esnaf ve sanaatkarlarımızın eğitimsizliğini yıkılan binalar kadar büyük bir felakettir. Meslek okulları Silahlı Kuvvetlerin bünyesine konulmalı. Yarım gün askeri eğitim, yarım gün meslek eğitimi verilerek Türkiye'deki tüm gençler birer meslek sahibi olmalıdırlar. Ülke savunmasına ve kalkınmasına verilecek en büyük katkı böyle elde edilir. Askerliği mecburi hizmet yapıp sonra da bedelli askerlik yoluyla kendi vatandaşına hiçbir şey vermeden para almaya kalkan devletin savunulacak bir yanı kalmamış demektir.
Kurtuluş Savaşı öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 4 uçak alan ve 2 uçak parası bağışlayan Erzurumlu işadamı Nafiz Kotan, Turgut Özakman’ın yazdığı ‘Şu Çılgın Türkler’ kitabında yer alınca, ölümünden yıllar sonra hatırlandı. Kotan’ın hediye ettiği uçaklardan birinin birebir maketi üzerine ‘Erzurumlu Nafiz’ yazılarak Erzurum Havalimanı yolcu terminaline konuldu. Anma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanına Nafiz Kotan isminin verilebileceğini söyledi. Törende konuşan Bakan Yıldırım, Türkiye’nin hava savunma sanayiinde dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldiğini, kendi tankını, insansız hava aracını, uydusunu savaş helikopteri ile gemisini yaptığını belirtti. Savunma sanayiinde büyük bir hamle başlatıldığını ifade eden Bakan Yıldırım “İlk savaş helikopterimiz Atak imalat bandına girmeye hazır hale geldi. 2012 sonu itibariyle Atak’ın TAİ’de seri imalatını yapacağız. Şu anda Türkiye F-16 modernizasyon merkezi haline geldi. Birçok komşu ülkeden gelen F-16 uçaklarının modernizasyonu Türkiye’de gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Savunma sanayii ihracatı 1 milyar dolar

Yıldırım “Savunma sanayiinin 2002 ihracatı 247 milyon dolardı. 2010 sonunda 1 milyar doları aştı. Bu rakam 3-4 yıl içinde 5 milyar doların üzerine çıkacak. Silahlı Kuvvetler 2002’de modern silah ihtiyaçlarının sadece yüzde 25’ini yerli kaynaklardan temin edebiliyordu. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacı olan mühimmatımızın yüzde 52’sini yerli kaynaklarımızla üretir hale geldik” dedi. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Türkiye’ye uygulanan ambargoyu unutmadığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “Ülkemizin bağımsızlığı savunma sanayiini dışa bağımlılıktan kurtarmak istiklalimiz kadar önemli. 9 yılda askerimizin ihtiyaç duyduğu toplam 24 milyon dolar değerinde modernizasyon projesini başladık ve bitirdik. Silahlı Kuvvetler envanterine dahil ettik. Bu rakamın modernizasyon projesini yüzde 90 yerli katkılarla yurt dışından savunma ürünleri ithalatımızı yüzde 10’a düşürdük.” Tören sonunda bedensel engelli bir vatandaş elini öptüğü Bakan Yıldırım’dan iş istedi. Yürüyemeyen ve ayağa kalkamayan vatandaş ile konuşmak için dizlerinin üzerine oturan Yıldırım “Senin için bir şeyler bakalım” dedi.
"ATAK 2012'DE BANTTA OLACAK!"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Birçok ülke askere aldığı gençlere meslek eğitimi verdiği gibi maaş da ödemektedir. Türkiye de tarım, hayvancılık, esnaf ve sanaatkarlar eğitimsizdir. Tarım ve hayvancılık ürünlerini bu nedenle ithal eder hale geldik. Esnaf ve sanaatkarlarımızın eğitimsizliğini yıkılan binalar kadar büyük bir felakettir. Meslek okulları Silahlı Kuvvetlerin bünyesine konulmalı. Yarım gün askeri eğitim, yarım gün meslek eğitimi verilerek Türkiye'deki tüm gençler birer meslek sahibi olmalıdırlar. Ülke savunmasına ve kalkınmasına verilecek en büyük katkı böyle elde edilir. Askerliği mecburi hizmet yapıp sonra da bedelli askerlik yoluyla kendi vatandaşına hiçbir şey vermeden para almaya kalkan devletin savunulacak bir yanı kalmamış demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000