01 Haziran 2016, Çarşamba 08:35:23

Ataberk'in diploması annesine verildi

ABD'deki uçak kazasında ölen 18 yaşındaki Ataberk Besler'in diploması annesi Dilek Besler'e verilirken, duygusal anlar yaşandı.
  • Allah Rahmet Eylesin Geride Kalanlara Allah Sabır versin.

ABD'deki uçak kazasında ölen 18 yaşındaki Ataberk Besler'in diploması annesi Dilek Besler'e verilirken, duygusal anlar yaşandı.

Eğitim için gittiği ABD'nin Arizona Eyaleti'nde, geçen 17 Mayıs'ta meydana gelen uçak kazasında yaşamını yitiren Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Ataberk Besler, geçen 28 Mayıs'ta Çanakkale'de toprağa verildi. Toprağa verildikten 2 gün sonra okul bahçesinde diploma töreni düzenlendi. Talihsiz gencin diplomasını annesi Dilek Besler aldı.

BABASI VE KARDEŞİ DE TÖRENE KATILDI
Cenaze töreninden 2 gün sonra Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde diploma töreni düzenlendi. Diploma alacak öğrenciler arasında, ABD'deki uçak kazasında yaşamını yitiren Ataberk Besler de vardı. Törene annesi Dilek Besler, babası Tutku Besler ve kardeşi Atahan Besler ile akrabaları birlikte katıldı. Kendisi de Gelibolu'daki bir okulda öğretmen olan anne Dilek Besler, protokolde oturdu.

HÜZÜN VE SEVİNÇ BİR ARADA
Siyah kurdelelerle bağlanan diplomaların dağıtılacağı törende sevinç ve hüzün bir aradaydı. Arkadaşları, diplomasını almaya ömrü yetmeyen Ataberk için gözyaşı döktü. Sarıldıkları annesi Dilek Besler'in acısını paylaştı.

ÖĞRETMENLERDEN DUYGUSAL İFADELER
Okul yöneticileri ve öğretmenler, yaptıkları konuşmalarda Ataberk ile ilgili duygusal ifadeler kullandı. Törende mezun öğrencilere diplomaları tek tek verildi. Ataberk Besler'in adı okunduğunda sahneye annesi Dilek Besler çıktı ve tam bu sırada törene katılanların mutluluğu hüzünle harmanlandı. Anne Dilek Besler, oğlu Ataberk'in diplomasını ve anı plaketini teslim alırken buruk bir mutluluk yaşadı.

TAZİYE KÖŞESİ ZİYARET EDİLDİ
Son olarak günün anısına arkadaşları ve anne Dilek Besler, Ataberk'in çerçeveletilmiş bir fotoğrafı ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Ataberk'in ölüm haberinin hemen ardından okul içinde oluşturulan taziye köşesi ise diploma töreninde ziyaret edildi.

Ataberk'in diploması annesine verildi

Yorumlar

SABIR ~ 8 yıl önce
Allah Rahmet Eylesin Geride Kalanlara Allah Sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000