31 Aralık 2008, Çarşamba 10:57:20

ATA uçağı devletin mi, Erdoğan'ın mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sanatçı Cengiz Kurdoğlu'nun oğlu Aydın Kurdoğlu'nun düğün törenine, Başbakanlığa ait ATA uçağı ile gidip gelmesi tartışma yarattı.
  • SSK lı hastalara bundan sonra ilaç da yok.Paran varsa ilaç var yoksa yok.Devlete vergi ver senelerce SSK piriimi kesilsin hastalanınca paran yoksa öl.Ama bizim oy vererek seçtiğimiz bizi yönetenlerin özel doktorları bile var.Her gittikleri yere yanlarında giden,ilaç desen lafı mı olur.Savurganlık desen gani gani.Kardeşim kimin parasıyla hovardalık yapıyorsunuz.O paraların üzerinde tüyü bitmemiş bebelerin bu vatan için şehit düşen kahramanlarımızın hakları var.Sizi oraya bizler seçtik bizim emeklerimizi har vurup harman savurasınız diye değil.Bizleri layık olduğumuz şekilde yönetip yaşatmanız için.lütfen gereğini yapınız.
  • İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler...İşte seçim zamanı nasıl yönetilmek istiyorsanız oyunuzu o yönde kullanın.
  • eee k.k.komutanı helikopterle kır gezisine çıkarsa ,başbakanıda düğüne gider.arkadaşlar bakmayın ona çamur atıp beni seç beni seç dediklerine hepsi aynı.olan sana bana elleri cebinde dolaşanlara oluyor.
  • ne olursa olsun ulkemizi yonetenlerin tanesi 60 milyon dolar civarindaki ucaklara binmesinin yazik ,gunah ve satafat meraki oldugunu savunuyorum. TSK 2 tane gulfstream almistir ama guneydogu da saldiriya ugrayan karakollar icin para yok diye odenek ayiramazken!!!!GKB da 1 trilyonluk Audi ye binmektedir... THY de calisanina param yok diye yeterli zammi yapmazken basbakanliga sanki esas gorevi oymus gibi ucak almaktadir..Basbakan,cumhurbaskani bakanlarin da satafat,gosteris ve luks merakinin da savunulacak bir yani yoktur. Bir ulkenin prestiji o ulkeyi yonetenlerin bindikleri ucaklarla,makam araclari ile,giydikleri bilmem ne marka kiyafetlerle kazanilmamaktadir. Ulkesinin bilimde,ilimde,sanayide,sanatta,sporda basarilari ile kazanilmaktadir.
  • Göktürk isimli arkadaş bu tür işlerin normal olduğunu söylüyor. Hepimizin sadece bu hükümete gıkı çıkıyormş. Kendisinin tarih bilgisi biraz zayıf galiba. Hangi dönemde bu kadar devlete ait kurumlar yabancılara peşkeş çekildi. Yakında türkiye en basit bir iğneyi bile dışarıdan getirecek duruma düşecek. Üretmekten çok tüketiyoruz ve başımızdakiler bizi resmen soyuyor ama hala onları başımızdan indiremiyoruz. Melih Gökçekin sayaç yolsuzlukları ortaya çıktı ama başbakan ne yaptı melih gökçeği tekrar aday gösteriyor. Şimdi eğer bu bize yatmez daha isteriz diyen varsa atın tekrar oylarınızı sayın ankaralılar..
  • LÜTFEN BEYLER HAKSIZLIK ETMEYELİM...SONRA!!!!!! 12500 YTL. MAAŞI NASIL BİTİRECEKLER.
  • yaw bu kacinci antalyaya tatile gelir ata ucagiyla kizinin dugun davetiyesini vermeye gider ata ucagiyla ATAMIZIN kemikleri sizlayacak ucagin reg. degistrilerim bence
  • Sayın başbakanımız haklı arkadaşlar, uçaklar devletin işi için değilki eş dost için..! gemicikler yetmedi tabii şimdide uçacıklarda sıra... bize müstehak hatta az bile...
  • Bu tayyip Erdoğanın ilk olayı değil sürekli TC-ATA ile özel işlerini hallediyor Devlet Uçağını kendi hususi uçağı gibi kullanıyor ben bir havaaalanı personeli olarak bu olaya çok şahit oldum.
  • sayın Göktürkler rumuzlu arkadaş... bu biraz da bu bizi yönetenlerin şansı/veya şanssızlığı.. çünkü seninde bahsettiğin gibi bu gibi elektronik ortamda fikir paylaşmanın mazisi nedirki. Bu arada herkese mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl dilerim.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte önceki gece ses sanatçısı Cengiz Kurdoğlu'nun oğlu Aydın Kurdoğlu ile Sinem Genç'in düğün törenine katılmak için 18.45’de Ankara’dan İstanbul'a hareket etti. 19.30’da İstanbul’a ulaştı. Grand Cevahir oteldeki düğüne katılıp, 22.30’da da yeniden Ankara’ya döndü. Bu gidiş gelişlerde de Ankara hem da İstanbul’da Vali, Emniyet Müdürü ve diğer protokol de hazır bulunup uğurlama ve karşılama töreni yapıldı. Erdoğan, düğünün yapıldığı otelde yaklaşık 2,5 saat kaldı.

TBMM’YE ÖNERGE VERİLDİ

Başbakan Erdoğan Temmuz 2004’te de Emine Erdoğan ile birlikte ATA uçağı ile Ürdün’e gitmiş ve Ürdün kralı Abdullah ile eşi Reina’ya kızı Esra Erdoğan ile gazeteci Sadık Albayrak'ın oğlu Berat Albayrak’ın nikah davetiyesini götürmüştü. Bu ziyaret de muhalefet tarafından eleştirilmiş ve CHP Kocaeli milletvekili İzzet Çetin TBMM’ye bir önerge vererek, Başbakan Erdoğan’a ‘’ Ürdün kralını, kızınızın nikahına davet etmek için, ATA uçağı ile Ürdün’e yaptığınız gezi, devlet olanaklarını özel işlerinizde kullanmak anlamına gelmez mi?’’ diye sormuştu. Ancak bu önerge cevaplandırılmamıştı.

Erdoğan bu kez de Kurdoğlu’nun oğlunun düğününe ATA uçağı ile gidip gelince eleştiri aldı. Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu ‘’Başbakan bu kriz ortamında sanatçı dostu Cengiz Kurdoğlu’nun oğlunun düğününe katılmak için 4 saatliğine Ankara’dan İstanbul’a geliyor. Bu düğüne devlet görevi olduğu için değil, Cengiz Kurtoğlu’yla olan özel yakınlığı nedeniyle katılıyor. Yani tümüyle “özel” bir seyahate çıkıyor...Başbakanlık makamına ait olan Ata uçağını kullanıyor.’’ diyerek bu seyahati ‘’savurganlık’’ olarak niteledi.

Ayrıca, Erdoğan çiftinin bu cuma günü de Emre Belözoğlu'nun nikah töreni için yine TC-ATA ile İstanbul'a geleceği belirliyor.

YENİ UÇAK ALINIYOR

Öte yandan Başbakan için  ABD firmasından Gulfstream G550 tipi uzun mesafeli uçuş yapabilen bir uçak siparişi daha verilmişti. Uçağın 2009 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. Bu uçak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kullanılacak.   KDV hariç 51 milyon 767 bin 701 ABD dolar olan uçak, 9 milyon 318 bin 186 dolar KDV ile birlikte Başbakanlığa, 61 milyon 85 bin 887 ABD dolarına mal olacak. 18 yolcu kapasiteli uçağın içinde iki tuvalet, iki banyo, altı adet yatak olabilen koltuk, toplantı ve yemek bölümü, VIP oturma alanları ve uydu bağlantısı bulunuyor. Uçak yakıt ikmali yapmadan 6 bin 700 mil uçuş kapasitesine sahip bulunuyor.

ATA uçağı devletin mi, Erdoğan'ın mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

SSK lı ~ 15 yıl önce
SSK lı hastalara bundan sonra ilaç da yok.Paran varsa ilaç var yoksa yok.Devlete vergi ver senelerce SSK piriimi kesilsin hastalanınca paran yoksa öl.Ama bizim oy vererek seçtiğimiz bizi yönetenlerin özel doktorları bile var.Her gittikleri yere yanlarında giden,ilaç desen lafı mı olur.Savurganlık desen gani gani.Kardeşim kimin parasıyla hovardalık yapıyorsunuz.O paraların üzerinde tüyü bitmemiş bebelerin bu vatan için şehit düşen kahramanlarımızın hakları var.Sizi oraya bizler seçtik bizim emeklerimizi har vurup harman savurasınız diye değil.Bizleri layık olduğumuz şekilde yönetip yaşatmanız için.lütfen gereğini yapınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 15 yıl önce
İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler...İşte seçim zamanı nasıl yönetilmek istiyorsanız oyunuzu o yönde kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
faih_k ~ 15 yıl önce
eee k.k.komutanı helikopterle kır gezisine çıkarsa ,başbakanıda düğüne gider.arkadaşlar bakmayın ona çamur atıp beni seç beni seç dediklerine hepsi aynı.olan sana bana elleri cebinde dolaşanlara oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
demir kus rumuzlu arkadasa ~ 15 yıl önce
ne olursa olsun ulkemizi yonetenlerin tanesi 60 milyon dolar civarindaki ucaklara binmesinin yazik ,gunah ve satafat meraki oldugunu savunuyorum. TSK 2 tane gulfstream almistir ama guneydogu da saldiriya ugrayan karakollar icin para yok diye odenek ayiramazken!!!!GKB da 1 trilyonluk Audi ye binmektedir... THY de calisanina param yok diye yeterli zammi yapmazken basbakanliga sanki esas gorevi oymus gibi ucak almaktadir..Basbakan,cumhurbaskani bakanlarin da satafat,gosteris ve luks merakinin da savunulacak bir yani yoktur. Bir ulkenin prestiji o ulkeyi yonetenlerin bindikleri ucaklarla,makam araclari ile,giydikleri bilmem ne marka kiyafetlerle kazanilmamaktadir. Ulkesinin bilimde,ilimde,sanayide,sanatta,sporda basarilari ile kazanilmaktadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dark mesih ~ 15 yıl önce
Göktürk isimli arkadaş bu tür işlerin normal olduğunu söylüyor. Hepimizin sadece bu hükümete gıkı çıkıyormş. Kendisinin tarih bilgisi biraz zayıf galiba. Hangi dönemde bu kadar devlete ait kurumlar yabancılara peşkeş çekildi. Yakında türkiye en basit bir iğneyi bile dışarıdan getirecek duruma düşecek. Üretmekten çok tüketiyoruz ve başımızdakiler bizi resmen soyuyor ama hala onları başımızdan indiremiyoruz. Melih Gökçekin sayaç yolsuzlukları ortaya çıktı ama başbakan ne yaptı melih gökçeği tekrar aday gösteriyor. Şimdi eğer bu bize yatmez daha isteriz diyen varsa atın tekrar oylarınızı sayın ankaralılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLİNMEYEN KİŞİ ~ 15 yıl önce
LÜTFEN BEYLER HAKSIZLIK ETMEYELİM...SONRA!!!!!! 12500 YTL. MAAŞI NASIL BİTİRECEKLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CARSI ~ 15 yıl önce
yaw bu kacinci antalyaya tatile gelir ata ucagiyla kizinin dugun davetiyesini vermeye gider ata ucagiyla ATAMIZIN kemikleri sizlayacak ucagin reg. degistrilerim bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başbakanın izmirli adaşı ~ 15 yıl önce
Sayın başbakanımız haklı arkadaşlar, uçaklar devletin işi için değilki eş dost için..! gemicikler yetmedi tabii şimdide uçacıklarda sıra... bize müstehak hatta az bile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H@w@cı ~ 15 yıl önce
Bu tayyip Erdoğanın ilk olayı değil sürekli TC-ATA ile özel işlerini hallediyor Devlet Uçağını kendi hususi uçağı gibi kullanıyor ben bir havaaalanı personeli olarak bu olaya çok şahit oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 15 yıl önce
sayın Göktürkler rumuzlu arkadaş... bu biraz da bu bizi yönetenlerin şansı/veya şanssızlığı.. çünkü seninde bahsettiğin gibi bu gibi elektronik ortamda fikir paylaşmanın mazisi nedirki. Bu arada herkese mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yıl dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000