24 Nisan 2018, Salı 10:02:55

At üstünde gibi uçmak ister misiniz?

Düşük maliyetli uçaklar için kabinde ultra ekonomik yeni koltuklar dizayn edildi. Bu koltukların havayollarına yüzde 23 ila 24 arasında yer tasarrufu sağlarken yüzde 58'lere varan fazla kazanç getireceği belirtiliyor.
  • Şaka mı bu ? At binmek isteyen gider çiftlikte biner havada at üstünde gibi gitmenin ne manası var ? Muz yiyim ama çilek tadı gelsin hesabı :D
  • Sanki hepiniz hergün ıcıyonız ya.. Yok kimisi otobüsle kıyaslar kimisi sanki doktorasını avionik muhendis like yaptı da güvenlikten dem vurur.. Amq İstanbul trafiğinde acılardan Kadıköye ayakta giderken iyi ama ucaklar 75 dakika altı ucus ları ultra ekonomik yapmak isteyince tüh kaka... La keske az daha Icıyonız olsa da hergün günü birlik saga sola gezmeye gitsem
  • Bu şekilde kapasite artırımı, gerektiğinde, uçağın tahliye süresini arttırmaz mı? Asıl mesele bu olmalı.
  • Uçakların içi zaten dar ayvayı yedik binmeyiz artık otobüs firmaları rahat etsin yolcular diye 2+1 yaptı millet gider Mersin’e havacılık gider tersine yapmayın kâr etmiyorsa insan hayatıyla oynuyorsunuz bu işlere bir standart gelmesi gerek bu nedir ucuz hava taşımacılığı
  • Koltuklarda sarı. Tam flypgs lik olmuş :)
  • Ayakta gidin diyememişler ryan ayakta yolcu alsak diye ayar veriyordu birileri duydu demek :) kokpiti de daraltın be oc2 kişi yayılıp duruyor 1 sulu pusula bi sürat saati birde altimetre koy gitsin eskiden ils mi vardı :)))
  • Cowboy neyse de Cowgirl pozisyonunda uçuş ne zaman olacak acaba
  • Bu havacılığın gidişatı hiç iyi değil.. Düşük maaliyet için Uçuş Ekiplerine uygulanan baski yakinda yolculara da uygulanmay baslanacak.. Su Hyperloop bir an once yayginlassa da bu manyakliktan kurtulsak..
  • Bir uçağın maksimum yolcu kapasitesi içine kaç tane koltuk sığmasıyla alakalı değildir sertifikasyon ile alakalıdır.Örneğin Boeing 737-800’ün maksimum yolcu kapasitesi 189 dur.Zaten normal koltuklarla da bu sayısı sağlar.Alt alta üst üste de koysan 190. yolcuyu uçağa alamazsın.Business class’ı artırmak için desen ben uçuş süresi 75 dakikanın altında olup da business’ı tam dolu uçan uçak görmedim.Boşu boşuna yapılmış bir çalışma.
  • Cin ali görmesin sakın

Hamburg’da düzenlenen 'Uçak Kabinleri Aksesuarları Fuarı'nda sergilenen İtalyan “Aviointeriors” firmasının koltuk ürünleri, havayollarına yüzde 23 ila 24 arasında yer tasarrufu sağlarken yüzde 58'lere varan fazla kazanç sağlayabilecek. At eyerine benzeyen üçlü koltuklar, uçak kabininin ultra ekonomi sınıfina yerleştirilecek ve 75 dakika altı seferlerde kullanılabilecek.

"Kovboy gibi hissettirecek"

İtalya’nın etkin gazetesi “Corriere della Sera”ya konuşan Aviointeriors”un CEO’su Ermanno De Vecchi düşük maliyetli uçaklar için tasarımların yeni koltukların özellikle Asya pazarında ilgi gördüğünü belirterek “Rahat olmadığını biliyoruz. Ancak 45 dakikalık ekonomik uçuşlar için ideal. Fazla para harcamak istemeyen yolcuların tercihi olacak” eklemesi yaptı.

Bu konuda havacılık uzmanı olan John Walton “Low Cost” (düşük maliyetli) havayollarının yolcuları ucuza uçmak için şirketleri adeta zorluyor. Yeni koltuklar aşırı ekonomik. Ancak yolcu uçuş boyunca kendisini bir Amerikan kovboyu gibi hissedecek ya da geniş bisiklet selesine oturuyor sanacak” yorumunda bulundu.  (CNNTürk)

At üstünde gibi uçmak ister misiniz?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yav ~ 6 yıl önce
Şaka mı bu ? At binmek isteyen gider çiftlikte biner havada at üstünde gibi gitmenin ne manası var ? Muz yiyim ama çilek tadı gelsin hesabı :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibiza Turk ~ 6 yıl önce
Sanki hepiniz hergün ıcıyonız ya.. Yok kimisi otobüsle kıyaslar kimisi sanki doktorasını avionik muhendis like yaptı da güvenlikten dem vurur.. Amq İstanbul trafiğinde acılardan Kadıköye ayakta giderken iyi ama ucaklar 75 dakika altı ucus ları ultra ekonomik yapmak isteyince tüh kaka... La keske az daha Icıyonız olsa da hergün günü birlik saga sola gezmeye gitsem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
Bu şekilde kapasite artırımı, gerektiğinde, uçağın tahliye süresini arttırmaz mı? Asıl mesele bu olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 6 yıl önce
Uçakların içi zaten dar ayvayı yedik binmeyiz artık otobüs firmaları rahat etsin yolcular diye 2+1 yaptı millet gider Mersin’e havacılık gider tersine yapmayın kâr etmiyorsa insan hayatıyla oynuyorsunuz bu işlere bir standart gelmesi gerek bu nedir ucuz hava taşımacılığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı sarı ~ 6 yıl önce
Koltuklarda sarı. Tam flypgs lik olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Ayakta gidin diyememişler ryan ayakta yolcu alsak diye ayar veriyordu birileri duydu demek :) kokpiti de daraltın be oc2 kişi yayılıp duruyor 1 sulu pusula bi sürat saati birde altimetre koy gitsin eskiden ils mi vardı :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Dis basan nooldu :) neden rahatsız oldun gerçekler rahatsız ettiyse git duş al masaj neyin yaptır olmadı cip de tıkın sinirin yatışır trol seni...
Cowgirl ~ 6 yıl önce
Cowboy neyse de Cowgirl pozisyonunda uçuş ne zaman olacak acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qwe ~ 6 yıl önce
biznisinda da 69 seklinde 2 li koltuklarla alandan tasarruf edilip ciftler memnun edilecekmis.
Gidişat ~ 6 yıl önce
Bu havacılığın gidişatı hiç iyi değil.. Düşük maaliyet için Uçuş Ekiplerine uygulanan baski yakinda yolculara da uygulanmay baslanacak.. Su Hyperloop bir an once yayginlassa da bu manyakliktan kurtulsak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkayı beşleyelim. ~ 6 yıl önce
Bir uçağın maksimum yolcu kapasitesi içine kaç tane koltuk sığmasıyla alakalı değildir sertifikasyon ile alakalıdır.Örneğin Boeing 737-800’ün maksimum yolcu kapasitesi 189 dur.Zaten normal koltuklarla da bu sayısı sağlar.Alt alta üst üste de koysan 190. yolcuyu uçağa alamazsın.Business class’ı artırmak için desen ben uçuş süresi 75 dakikanın altında olup da business’ı tam dolu uçan uçak görmedim.Boşu boşuna yapılmış bir çalışma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
240 ~ 6 yıl önce
Bu koltuklarla 230-240 arası bir rakama ulaşıyor yanlış hesap yapmışsın o sertifikasyon bu koltuklara göre değil :)
Sertifikasyon ~ 6 yıl önce
Ucak üreticileri Boeing 737-800 ya da Airbus 320 boyutlarında bir uçak tasarlarlar. Ona göre sertifikasyon alırlar. Zor bir şey değil bence. Hatta hali hazırdaki uçaklarda bile ufak değişiklikler ile belki bunu yapabilirler. Oksijen maskelerini ona göre ayarlarlar. Acil çıkış kapi sayısıni arttırırlar.
Eyvah ~ 6 yıl önce
Cin ali görmesin sakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000