19 Haziran 2017, Pazartesi 09:37:50

Astsubaylardan pilotluk başvurusu

TSK’daki F-16 pilotu açığını doldurmak isteyen sivil uçuş lisansına sahip 10 astsubay, başvuruları reddedilince Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.
  • TUM DUNYADA ASTSUBAYLARIN MUHARIP JET UCURDUGU(GUNUMUZDE) BIR HAVA GUCU SOYLEBILIRMISINIZ?TABIIKI SOYLEYEMESSINIZ CUNKU YOK ,E BUTUN DUNYA APTAL 10 TANE ASTSUBAYMI AKILLI???
  • Madem F-16 Pilotu olmak için harp okuluna gerek yok subay olmaya gerek yani demenize göre harp okulu bu kadar basit ve kolaydı ne diye subay olmadınız. Astlığı kabul ettinizKapasiteniz yetmediği için Astaubay okuluna zar zor kapağı atmışsınız bir de herşeyi parayla satın alabileceğinizi sanıyorsunuz. Bu paracı menfaatçi kolaycı ve fırsatçı kafa zaten sizin neden astsubay olduğunızu açıklıyor. Subaylık asalettir. Parayla satılmaz. F-16 pilotluğu, kol komutanlığı, filo komutanlığı gibi makamları desturla alın ağzınıza. Alın teri ve liyakat herşeyin başıdır. İşi ehline veriniz. İşin ehli de geleceğin komutanları aslanlar gibi harp okulu mezunu subaylardır. NOKTA!
  • Ve bırçok yorumdan anlaşılıyorkı, pılot sadece subaydan olur hasta zıhnıyetı devam edıyor. MSB bu işe el atsa ve desekı asb.lerde pılot olabılır , subaylar bır yolunu bulup asb lerın uçuşta elenmesi için her türlü oyunu yapacaktır.Zıhnıyetı bozuk bır topluluktan baska bırsey beklenmez. Pılot sb ler kendı aralarındada zaten bırbırını yıyorlar...1980 yıllardan ıtıbaren kara havacılık okulunda astsubay pılot adaylarına egıtmenlerın yaptıgı zulum zaten unutulmaz..78 asb pılot adayından 2 pılot çıkardılar. Oda gösterış olsun dıye ne kadar ilginçki, 100 e yakın tegmen hep pılot çıkartıldı. Bu ordu ve bu kafayla savaşa gıdılmez...
  • senden hiçbirşey olmamış.yazık sana harcanan paraya ve emeklere.
  • Arkadaşlar bizim F-16 larımız yerde yatıyor uçuracak pilotlar T-41 SF-260 KT Uçaklarında hocalık yapıyor sen bu uçaklarda uçmaya gönüllü adam bulmuşsun hemde rütbeli sen şimdi onun rütbesinimi beğenmiyorsun?? nasıl bir anlayıştır? Şu an F-16 pilotlarının hepsi uçak başına dönmeli diğer uçaklarda Subay Astsubay uzman Era Sivil ATPL ve FI lisansı olan kim varsa hocalık yapmalı. Artık ezber bozuldu ondan olmaz bundan olmaz devri bitmiştir bunu hava kuvvetleri kendi yapmalı yoksa sayın bakanımız bu konuya müdahil olursa o kararı bakanımız verirse bence hiç hoş olmaz. Atamızın dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır.
  • bir sivil olarak düşündüm de! bu subay pilotların hepsi doktora yapmış gibiler. 4 yıl harp okulu+2 yıl pilotaj+2 yıl harbe hazırlık. yazık bu milletin parasına ve zamana.yabancı ülkelerde bu nasıl işliyor, arastirsinlar.elin yabancısı nasıl uçuruyor bu hava araçlarını?
  • Bırakın artık Harbiyeli ayaklarını.Assubaylardan general bile var.Neden pilot olmasın. F16 pilotlarını gözünüzde bu kadar da büyütmeyin.Bu gözler Üç dersten Atpl sınavına girip ikisinden kalan F16 pilotu gördü.
  • Şu anda Türk Hava kurumunu yeyip bıtıren borç batagına sokan pılot generaller degılmı? Demekkı rütbe birsey ıfade etmıyor.. Öyleyse pılot olmak için subay olmayada gerek yok...Ama çalmak çırpmak için harp okulu okumak gerekıyor... Bunun ıcınde subay olmak yeterli
  • 1. 300000 tl harcayan herkes pilot olabiliyor. 2. Bu parayı F-16 pilotu olmak için harcamadılar herhalde. 3. Cessna ile sportif ve ticari havacılığa uyacak şekilde 200 saat uçan kişi ile askeri uçuşa uygun şekilde SF-260, KT-1 ve T-38 ile eğitim alan kişi Allah aşkına bir olabilir mi? 4. Muhtemelen istifa ettiler ve dışarıda iş bulamadılar. 5. Mevzu subay/astsubay mevzusundan öte eğitim seviyesi mevzusu. Üniversiteyle lise arasında fark yoksa, lise ile de ortaokul arasında fark yoksa bu üniversiteyle ortaokul arasında fark yok demektir. Bunu nereye kadar indirebiliriz? Hiç kimse zorla subay/astsubay olmuyor. Harp okuluna girebilecek seviyedeki şahıs subay oluyor, Astsubay MYO'una girebilecek seviyedeki şahıs astsubay oluyor. Bunda utanacak, gocunacak bir durum yok. 6. Hal böyle iken, olmayacağını bile bile bu başvuruyu yapmış olmalarının sebebi sadece ortalığı bulandırmak, eskiden ast olmayı sindirememezlik bence. O zaman ATPL alan uzman çavuş da gelsin ben F-16 pilotu olmak istiyorum desin. Camiada saygı sevgi duyduğum bir çok astsubay arkadaşım var, böyle yaparak onları da komik duruma düşürüyorsunuz. Yapmayın...
  • Masallah. Allah hepsini korusun.

TSK’daki F-16 pilotu açığını doldurmak isteyen sivil uçuş lisansına sahip 10 astsubay, başvuruları reddedilince Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Karar gazetesinden Kenan Butakın'ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen ve tutuklanan F-16 pilotlarından dolayı pilot sayısı TSK’da standartların altına düştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da, yeni bir çalışma başlatarak daha önce örgüt tarafından kumpasla yetersiz bulunarak kara görevine verilen F-16 pilotlarını göreve çağırdı.

Bakanlığın, kalan pilot açığını da sivil havayollarına geçen eski pilotlardan karşılayacağı öğrenildi. Bu süreçte ise, TSK’da muvazzaf olarak görev yapan ve dışarıdan Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Lisansı (ATPL) alan 10 astsubayın da askeri envanterdeki uçaklarda pilotluk yapmak için başvuruda bulunduğu, ancak yapılan başvuruların reddedildiği öğrenildi.

O KANUN ENGEL OLDU

TSK’da görev yapan uçuş lisansına sahip astsubaylara iletilen yanıtta, “Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu” hatırlatıldı. Buna göre kanunun ilgili maddesinde, pilot ve pilot adayının TSK’ya bağlı uçuş okulları ve kurslarda öğrenim görmüş olma şartı iletildi. Bunun özerine astsubaylar ise ilgili maddelerde yeniden düzenleme yapılabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdu.

Başvurularında, Hava Kuvvetleri’nde pilotluk eğitiminin ücretsiz olduğunu ancak kendilerinin dışarıdan en az 300 bin TL ödeyip ATPL lisansı aldıklarına dikkati çekti. Başvuruda, “Lisanslarımızın dünyada geçerliliği olmasına rağmen, hatta aynı kurumda görev yapmış olduğumuz askeri pilotlar ile aynı uçuş okullarında eğitim almış ve uçuş yapmış olmamıza rağmen başvurularımız kabul edilmemektedir” şeklindeki ifadeler aktarıldı. KDK’nın ise kısa süre sonra başvurulara yanıt vereceği öğrenildi. Verilecek yanıtlar tavsiye niteliği taşıyacak.

Astsubaylardan pilotluk başvurusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (160)

TUM DUNYA APTAL BIR SIZ AKILLISINIZ ~ 7 yıl önce
TUM DUNYADA ASTSUBAYLARIN MUHARIP JET UCURDUGU(GUNUMUZDE) BIR HAVA GUCU SOYLEBILIRMISINIZ?TABIIKI SOYLEYEMESSINIZ CUNKU YOK ,E BUTUN DUNYA APTAL 10 TANE ASTSUBAYMI AKILLI???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim akıllı ~ 7 yıl önce
Tam araştırmadım belki pilot astsubay vardır belki yoktur kimin umurunda ama şunu iyi biliyorum tüm dünyada böyle büyük bir ihanet yapan kendi meclisini polisini bombalayan bir hava kuvveti yok. Bu olaylar sonrasında uçaklar yerde yatarkken ve etrafımız ateş çemberi olmuşken siz herşey normal devam ediyormuş gibi davranıyorsanız sebebini sorgulamak lazım. Anormal durumlarda anormal kararlar alınır şu an çok normal bir durumdamıyız? Siz pilot bulmuşsunuz rütbesinimi sorguluyorsunuz subayın aldığı sivil lisansı kabul et astsubayınkini etme bu nasıl bir mantıktır. Uçakların hepsi yerde yatsın ama bunlara bunları kimse uçurmasın er dahil kimin lisansı varsa değerlendirilmeli Teşekkürler
Astsubay kafası iyi oku! ~ 7 yıl önce
Madem F-16 Pilotu olmak için harp okuluna gerek yok subay olmaya gerek yani demenize göre harp okulu bu kadar basit ve kolaydı ne diye subay olmadınız. Astlığı kabul ettinizKapasiteniz yetmediği için Astaubay okuluna zar zor kapağı atmışsınız bir de herşeyi parayla satın alabileceğinizi sanıyorsunuz. Bu paracı menfaatçi kolaycı ve fırsatçı kafa zaten sizin neden astsubay olduğunızu açıklıyor. Subaylık asalettir. Parayla satılmaz. F-16 pilotluğu, kol komutanlığı, filo komutanlığı gibi makamları desturla alın ağzınıza. Alın teri ve liyakat herşeyin başıdır. İşi ehline veriniz. İşin ehli de geleceğin komutanları aslanlar gibi harp okulu mezunu subaylardır. NOKTA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wake up ~ 7 yıl önce
Sen hangi ülkede yaşıyorsun ?? 15 Temmuzdan hiçmi birşey öğrenmedin? yada sen 15 Temmuzdan sonra deşifre olmayanlardanmısın yazdıklarına bak gerçi bazıları doğru mesela herşey para ile olmaz diyorsun sizdeki adı himmeti herhalde alın teri liyakat dediğin şeyde herhalde (F) tipi abilerinize olan itaaatti yetenekli birçok genç subayı karalayıp ihraç ettiren yada uçuştan kestirip arabayı bile kullanamayacak kadar niteliksiz beceriksiz mallara F-16 teslim eden sizin asaletli subaylarınız değil astsubaylardı herhalde. Doğru zar zor insanlar astsubay okuluna kapak atarken abilerinizin verdiği sorularla harp okuluna ve kurmaylığa girenler ve ağzıma alayacağım makamlara sahip olanlarda acaba kimdendi?? Bir zümreyi karalayacaksan önce düşün karalamaya çalıştığın zümreden değilmiydi Ömer HALİSDEMİR ve senin ASİL dediğin zümreden değilmiydi Onun vurduğu Leş ?? Şu durumda zaten sana kimse sormuyor astsubaydan pilot olurmu diye adamlar zaten pilot senin gibiler çatlasada patlasada PİLOT
wake up yazan ezik beyinliye cevap ~ 7 yıl önce
Atacağın iftiraların bir ölçüsü olsun ki ciddiye alınacak kadar seviyeye sahip ol. Ben astsubaylar pilot olamaz demedim Askeri Pilot Olamazlar! ve asla olamayacaklarda bunu göreceksin! Çünkü aynen bu platformda olduğu gibi senin gibi aşağılık kompleksine sahip birçok astsubay. Yani asaletten yoksun. Sınav sorularını çalan şerefsizler zaten ordudan atıldı atılmaya da devam ediyor. Her başın sıkıştığında muhataplarına çamur atmandan belli ki aşağılık kompleksini aşamamış ezik beyinli bir astsubaysın. Pilotluk lisansı olan astsubaylar umarım senin zihniyetinde değildir. Yazık ordunun belkemiği hastalıklı adamlardan oluşmuyordur umarım.
Beklediğim Cevap ~ 7 yıl önce
Tam kendine uygun hakaret dolu cevaplar yazmışssın. Tebrik ederim söylediklerimin hangisinde çamur yada iftira vardı merak ettim yada hangisi yalandı? Ben size hakaret etmedim ama söylediklerimin hepsi doğru olduğu ve buna yazacak birşey bulamadığın için hakaret ediyorsun. Tabi kapasite belli Kontrol sahası dışına çıktın :)) 15 Temmuzu, 1980 i ve diğer darbeleri bu ülkeye yaşatıp ülkemizi senelerce geriye atan sanki sizin asil, geleceğin komutanları dediğiniz kişiler değildi? Hala asil diyorsun sıkılmadan. kurmayların %95 i F tipi olduğunu söyledi başbakanımız atıla atıla daha ancak yarısı atıldı senin gibi kalanlarda temizlenir umarım. Senin gibi zihniyetliler bu orduda söz sahibi olursa bu hava kuvvetleri pilotsuz kalır ama astsubaydan pilot yapmazlar. Sen sonunda dönüp dolaşıp sivil hava yoluna benim sağ sandalyeme geleceksin :)) işte o zaman bu kafayla çok sopa yersin
daha çok cevap beklersin ~ 7 yıl önce
Şunu bir kere aklınıza sokun: askeri pilotluk sadece bir sınıf, ihtisas ya da yapılacak sıradan bir iş değildir aynı zamanda bir makamdır. Makamlar da askeriyede rütbelere göre dağıtılır. Yani güzel kardeşim sen diyelim ki astsubaysın ve dışarıdan lisans aldın ve pilotsun. Aldık seni F-16 pilotu yaptık. Kabiliyet olarak yetenek olaraF-16 kullanabilir misin evet yaparsın ancak kolunda Astsubay rütbesiyle bu işi yapamazsın çünkü askeri pilotluk yüksek bir makamdır aynı zamanda ve seni astsubay olarak yüksek makamlara kimse atayamaz. Dolayısıyla şahıs olarak birey olarak senin menşeinin ne olduğu değil o makamda o makamda hangi rütbeyle bulunacağın önemli. Sen şunu demeye çalışıyorsun kıt aklınla ne olacak ki genelkurmay başkanı da astsubay olsun bak astsubaylar generalde plıyor. Hayır gerizekalı astsubaylar general olmuyor. Astsubay dediğin komutanımız seneler önce hak etmiş subay olmuş sonra YAŞ kararıyla terfi edip general olmuş. Yani kolunda astsubay rütbesiyle yüksek makama gelmemiş bir dönüşüm yaşamış. Sen de çok meraklıysan F-16 kullanmaya astsıbay olarak bunu yapamazsın. Subay olman lazım. Bu 10 astsubay arkadaşımız gitsinler kanunen nasıl subay statüsüne geçebiliriz kısmını çözsünler. Çözsünler ki önlerinde engel kalmasın. Ancak eminim bu wake up kafası sen yine meseleyi anlamadın. O yüzden bi 2-3 tur oku yazılanları. Kafa biraz geç basıyor senin. Senin değil sağ sandalyene kullandığın bisikletin yanından bile geçmem :)
Veeeeee.. ~ 7 yıl önce
Ve bırçok yorumdan anlaşılıyorkı, pılot sadece subaydan olur hasta zıhnıyetı devam edıyor. MSB bu işe el atsa ve desekı asb.lerde pılot olabılır , subaylar bır yolunu bulup asb lerın uçuşta elenmesi için her türlü oyunu yapacaktır.Zıhnıyetı bozuk bır topluluktan baska bırsey beklenmez. Pılot sb ler kendı aralarındada zaten bırbırını yıyorlar...1980 yıllardan ıtıbaren kara havacılık okulunda astsubay pılot adaylarına egıtmenlerın yaptıgı zulum zaten unutulmaz..78 asb pılot adayından 2 pılot çıkardılar. Oda gösterış olsun dıye ne kadar ilginçki, 100 e yakın tegmen hep pılot çıkartıldı. Bu ordu ve bu kafayla savaşa gıdılmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Bu işi beceremeyenlerin de bahanesi hazır...
Ters yüz ~ 7 yıl önce
Hastalık sende de var demek ki er den f16 pilotu olur diyemiyorsun.Nice erler var astsubayı cebinden çıkartır.Bu kafayla senden cerrah,mühendis,herşeyi bilen adam olur da itibar eden bulunmaz. Bir de yorum yapıyor,bu orduyla savaşa gidilmez diye.lafın özünü söyle.Bedelli askerlik yaptım maçam yemedi ya da eğitim süreci zor geliyor beceremedim de.Cafe de otururken dikkat et,garson boşları toplarken seni de götürmesin bulaşıklığa.
General olamaz demedik,F-16 pilotu olamaz diyene: ~ 7 yıl önce
senden hiçbirşey olmamış.yazık sana harcanan paraya ve emeklere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ha ~ 7 yıl önce
Valla ben hakkını vere vere mecburi hizmetimi tamamladım (verdiğimi biliyorum, geri beslemelerden bu anlaşılıyor) artık kendim ve ailem için çalışıyorum. Şükür güzel bir hayatım var. Sen kimsin ki bana harcanan emeğe, paraya yazık diyorsun. Sana mı kaldı bunu sorgulamak.
ha ha ha ciya; ~ 7 yıl önce
sen bu sivil hayatta çok ama çok çekersin.uçmayı öğrenmiş sin amma,sana harcanan zamana ve paraya çok yazık olmuş.karakteri düzgün birine harcansaydi.......
Hemde çok yazik ~ 7 yıl önce
Vergi ödeyen bir vatandaş. Ha cebinden okuduysan o başka
Vergici ~ 7 yıl önce
Bana yapılan harcamanın karşılığını hayatımdan 15 sene vererek layığıyla ödedim zaten.
Nasıl Bir Kafa ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar bizim F-16 larımız yerde yatıyor uçuracak pilotlar T-41 SF-260 KT Uçaklarında hocalık yapıyor sen bu uçaklarda uçmaya gönüllü adam bulmuşsun hemde rütbeli sen şimdi onun rütbesinimi beğenmiyorsun?? nasıl bir anlayıştır? Şu an F-16 pilotlarının hepsi uçak başına dönmeli diğer uçaklarda Subay Astsubay uzman Era Sivil ATPL ve FI lisansı olan kim varsa hocalık yapmalı. Artık ezber bozuldu ondan olmaz bundan olmaz devri bitmiştir bunu hava kuvvetleri kendi yapmalı yoksa sayın bakanımız bu konuya müdahil olursa o kararı bakanımız verirse bence hiç hoş olmaz. Atamızın dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzu farklı ~ 7 yıl önce
Belki sf ama diğerleri ile sivil eğitimin hiç alakası yok. Ayrıca askeri hiyerarşiye uygun değil.
Kompleks haline getirdiniz ~ 7 yıl önce
Bu mevzuyu kompleks haline getirdiniz. Bilenler söylüyor işte F-16'yı uçuramazsınız. Sizin konu hakkında ne fikriniz var ki uçurabilir diyorsunuz? Herkes herşeyin farkında olarak subay/astsubay oluyor. Bu durumu kompleks haline getirmenin bir anlamı yok. Herkes işini yapsın. Bu arada bunu küçümsemek için söylemiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın. Astsubaylar ordunun bel kemiğidir doğru. Asker iken de astsubay arkadaşlarla çok uyumlu bir şekilde çalıştığıma inanıyorum. Güzel anılarla ayrıldık. Ama herkesin yerini de bilmesi lazım. Zaten ordunun çivisi çıktı, fırsat bu fırsat bundan faydalanalım demenin de bir anlamı yok.
kıymetli astsubaylar, ~ 7 yıl önce
bir sivil olarak düşündüm de! bu subay pilotların hepsi doktora yapmış gibiler. 4 yıl harp okulu+2 yıl pilotaj+2 yıl harbe hazırlık. yazık bu milletin parasına ve zamana.yabancı ülkelerde bu nasıl işliyor, arastirsinlar.elin yabancısı nasıl uçuruyor bu hava araçlarını?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABD'ye bak o zaman ~ 7 yıl önce
El derken ABD'ye bak mesela. Oradaki eğitim sistemi bire bir aynı, hatta eğitim uçakları bile aynı. Tek fark pilotları ordudan ayrıldıktan sonra bile efektif olarak kullanmaya devam edebilecekleri sistemleri var. Biz de bu sistemi oturtsak hiç sorun kalmaz zaten.
Harbiyelilere ~ 7 yıl önce
Bırakın artık Harbiyeli ayaklarını.Assubaylardan general bile var.Neden pilot olmasın. F16 pilotlarını gözünüzde bu kadar da büyütmeyin.Bu gözler Üç dersten Atpl sınavına girip ikisinden kalan F16 pilotu gördü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 7 yıl önce
Evet F16 pilotları ne yazık ki ezberci zihniyetle,doldur boşalt taktiklerle ve full otomasyonla yetiştirilmiyorlar.Bunların anlaşılamaması çok normal.Kapasite meselesi.Boş teneke çok ses çıkartır.
General olamaz demedik, F-16 pilotu olamaz dedik ~ 7 yıl önce
Generallik bilgi beceri gerektiren bir şey değil ki :)
Harbiyeli diyene ~ 7 yıl önce
o generalde feto dan tutuklanmıştı..şimdi anladın mı nasıl o makama kadar gelebildiğini
Harbiyelilere cevap ~ 7 yıl önce
E ONA BAKARSAN ANADOLU UNIVERSITESI PILOTAJI BITIRIP(HESAPTA 4 SENE PILOTAJ OKUYUP) ATPL SINAVLARINI GECEMEYIP 12 SENE F/O UCAN VAR !NABER?
Türk hava kurumu ~ 7 yıl önce
Şu anda Türk Hava kurumunu yeyip bıtıren borç batagına sokan pılot generaller degılmı? Demekkı rütbe birsey ıfade etmıyor.. Öyleyse pılot olmak için subay olmayada gerek yok...Ama çalmak çırpmak için harp okulu okumak gerekıyor... Bunun ıcınde subay olmak yeterli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyeci ~ 7 yıl önce
Karışma TSK nın işine, bozma rahlesini bak ne güzel insanlar yetişir peygamber ocağında.Sokarsan burnunu bilmediğin işlere ,bozarsın düzeni dibine kadar, bir de yapıştırırsın dinsiz ordu yaftasını.Sonra da şikayet edersin ortaya çıkan maldan.Kendin ettin kendin buldun.Ağlama.
Edep... ~ 7 yıl önce
Hıncından terbiyesizlik yaptığının farkındasındır umarım. İki kişi için koskoca bir camiaya hırsız diyorsun. Hadsiz...
Sebep neydi? ~ 7 yıl önce
1. 300000 tl harcayan herkes pilot olabiliyor. 2. Bu parayı F-16 pilotu olmak için harcamadılar herhalde. 3. Cessna ile sportif ve ticari havacılığa uyacak şekilde 200 saat uçan kişi ile askeri uçuşa uygun şekilde SF-260, KT-1 ve T-38 ile eğitim alan kişi Allah aşkına bir olabilir mi? 4. Muhtemelen istifa ettiler ve dışarıda iş bulamadılar. 5. Mevzu subay/astsubay mevzusundan öte eğitim seviyesi mevzusu. Üniversiteyle lise arasında fark yoksa, lise ile de ortaokul arasında fark yoksa bu üniversiteyle ortaokul arasında fark yok demektir. Bunu nereye kadar indirebiliriz? Hiç kimse zorla subay/astsubay olmuyor. Harp okuluna girebilecek seviyedeki şahıs subay oluyor, Astsubay MYO'una girebilecek seviyedeki şahıs astsubay oluyor. Bunda utanacak, gocunacak bir durum yok. 6. Hal böyle iken, olmayacağını bile bile bu başvuruyu yapmış olmalarının sebebi sadece ortalığı bulandırmak, eskiden ast olmayı sindirememezlik bence. O zaman ATPL alan uzman çavuş da gelsin ben F-16 pilotu olmak istiyorum desin. Camiada saygı sevgi duyduğum bir çok astsubay arkadaşım var, böyle yaparak onları da komik duruma düşürüyorsunuz. Yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Funny ~ 7 yıl önce
Asıl kendini komik duruma düşüren sensin
sebeb tekrar edeyim. ~ 7 yıl önce
subay kendi işini ve astsubay da kendi işini ve mevkisini gayet iyi biliyor.burda konu,eğitim alındığında (ayırım yapilmadan) saglikli her kişi eğitimini aldığı hava aracında uçar.herhalde izah edebildim.ne astsubayim,nede subay.
İnstructor ~ 7 yıl önce
Bütün askeri okullarda ders vermiş bir öğretmen olarak harp okullarında hademe bile olamayacak öğrenci gördüğüm gibi astsubay okullarında general olabilecek öğrenciler gördüm.Yurdumun en büyük iki sorunu EĞİTİM VE SİSTEM.Önce anaları eğitelim ama iyi eğitelim.Hbir sorun kalmaz
Teknisyen ~ 7 yıl önce
Yaptığınız yoruma göre Türkiye'de yaşamadığınızı veya çoğu subayın olduğu gibi sizin de çevresini görmeyen herkese tepeden bakan bir SUBAY olduğunuzu düşünüyorum. Eğitilen insan eğitildiği dalda iş yapar. Eğer aynı kişiye başka iş yaptırmayı düşünüyorsanız eğitimle mümkündür. Subay çok okudu herşeyi bilir, astsubay az okudu bilmez mantığını yutmaya çalışın. Halen bu mantıksız kanununuz ne yazık ki yürüyor. Ben Teknisyen / Emekli ASTSUBAY ve Üniversite mezunuyum. Sizin mantığınızla yönetilen bir yerden ASTSUBAY'ım diye çıkarıldığım mevkiye E.Subayla beraber aynı işi yapacak 3 kişi daha alındı. Senin anlayacağın benim tek başıma yaptığım işi bir SUBAY ve 3 kişi yapıyor. Ne kadar örneklesem yine de anlayamazsınız. Kısaca Eğitim şart.
Farklı bir şey demiyorum ki zaten ~ 7 yıl önce
Astsubayı da sf, kt ve t-38 ile uçurursan F-16 pilotu olabilir. Ama ATPL almış olan kişi F-16 uçurabilir derseniz onu biraz geçeceksiniz. İlla ki astsubay olup bu işi becerebilecek kimseler vardır ama oran çok çok düşüktür. Askeri hijerarşi içerisinde de problem yaratır. Ayrıca gerek de yok zaten. Çok isteyen Harp Okuluna girsin o zaman. Neden işleyen sistemin değişmesine çalışılıyor ki?
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Masallah. Allah hepsini korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000