17 Temmuz 2011, Pazar 08:20:57

ASTALDI'DEN AÇIKLAMA GELDİ...

Astaldi S.p.A.'nın, Milas-Bodrum Havalimanı'nın yapılmakta olan yeni dış hatlar terminalinde çalıştırdığı taşeron firmalara borcu olmadığı ve şirket hakkında açılmış bir icra takibi bulunmadığı bildirildi...
  • Astaldi günümüz inşaat sektöründe Türk firmalara göre en mert ve en dürüst firmadır. Kimseye de borcu yoktur.
  • gücü olan her şirket böyle ihalelere girer....sana soracak değil
  • Önüne gelene havalimanı ihalesi verilirse olacağı budur.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, terminal projesinin 15 Mayıs 2009 tarihinde mahkeme kararıyla Teknotes Mühendislik İnşaat Taahhüt Tic. ve San. A.Ş. ile Sırp Belgrade Tesla Airport arasında kurulan Mondial Milas Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş.'ye verildiği kaydedildi.

Takip eden süreçte projenin öngörülen şekilde ilerleyemediği, bunu müteakip Astaldi'nin, Mondial şirketinin hâkim ortağı olarak 15 0cak 2011'de işe başladığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Projeyi özkaynaklarıyla finanse eden Astaldi, karşılaşılan tüm hukuksal, teknik ve maddi zorlukları büyük bir özveri ve profesyonellik çerçevesinde ele alarak bertaraf etmeyi kendine hedef koymuş ve bunu şimdiye kadar başarıyla yerine getirmiştir. Başka bir deyişle ölü olan bir projeyi diriltmeyi, ayağa kaldırmayı başarmıştır. Bugün itibariyle tüm yurtiçi ve yurtdışı kritik satın alma bağlantıları yapılmış olup projenin hedeflenen süre içinde bitirilmesine çalışılmaktadır. Nitekim haziran ayı sonu itibariyle işin yüzde 20'lik kısmından fazlası tamamlanmıştır. Sözkonusu oranın önemi, Astaldi'nin işe dahil olduğu tarihteki yüzde 3'lük ilerlemeyle karşılaştırıldığında daha iyi anlaşılmaktadır. Astaldi'nin, tüm projelerinde olduğu gibi tedarikçi ve taşeronlara verdiği önem ve onlarla akdedilen iş sözleşmeleri gereği ortaya çıkan sorumluluklarını eksiksiz yerine getirme konusundaki kurumsal politikası, bu proje için de üst seviyede geçerlidir. Astaldi tarafından bu projede, örneğine az rastlanır ödeme terminleri gerçekleştirilmiş olup bu durum tüm taşeron, tedarikçi ve projeyi az çok takip eden herkesin malumudur."
ASTALDI'DEN AÇIKLAMA GELDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Astaldi günümüz inşaat sektöründe Türk firmalara göre en mert ve en dürüst firmadır. Kimseye de borcu yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gücü olan her şirket böyle ihalelere girer....sana soracak değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Önüne gelene havalimanı ihalesi verilirse olacağı budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000