10 Ekim 2011, Pazartesi 11:10:09

"ASLINDA YILLAR ÖNCE O RAPORDA HERŞEY BİLİNİYORDU"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta da yine kalemini 'sivri' kullandı...
AirportHaber'in Başyazarı ve aynı zamanda UTED'in onursal başkanı olan Sefa İnan, bu hafta kaza kırımlarda yaşanan ilginç süreçleri değerlendirdi.
 
Yaşanan kazaların ardından oluşturulan araştırma komisyonlarının bağımsızlaştırılması ve görev yapacak olan kişilerin hangi özelliklere yada nereden seçileceği konusundaki belirsizliklere ışık tutan İnan, modelin Amerika'dakine benzer olması gerektiğini ifade etti.
 
Gazetecilerin Türk Sivil Havacılığı'nı bilinçsizce şişirdiğine de dikkat çeken Başyazar İnan, 'artık yalakalığı bırakın ve Başbakan'a 6 yıl önce gelen raporun sizi uyandırmasını sağlayın' dedi.
 
Deneyimli yazar İnan'ın bahsettiği Başbakan'a sunulan raporun içinde neler olduğu ve tam 6 yıl öncesinden Devlet Planlama Teşkilatı'nın Başbakan'a adeta bugüne ışık tutacak uyarılarla dikkat çektiği konular, TBMM'nin kazar raporu, oluşturulacak olan kaza kırım ekibinin özellikleri ve bağlı olması gereken kurum... 
 
İşte Sefa İnan'ın kendine has üslubuyla birçok konuya açıklık getirdiği ve bundan sonra kazaların önüne nasıl geçileceğinin sırrını veren sıradışı tespitler...
 
Raporda neler vardı, Amerika'da sistem nasıl ve bizde nasıl olmalı?


"ASLINDA YILLAR ÖNCE O RAPORDA HERŞEY BİLİNİYORDU"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000