22 Eylül 2016, Perşembe 12:06:05

Askeri pilotluk için yoğun talep

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri pilotluk için yoğun bir başvuru olduğunu ifade etti.
  • Askeri okula başvurduğumuzda 150 bin kişi falan vardık. Alacakları ise sadece 350 kişiydi. Onda da pilotluk gibi bir fırsat sözü de verilmezdi. Verilseydi herhalde sayı daha fazla olurdu. İlgi daha fazlaydı çünkü askerlik te askeri pilotluk ta erişilemez, ulvi ve yüce bir görev olarak görülürdü. Meslek bile değil. Orduya peygamber ocağı denirdi. Önce askeri vesayeti kaldıracağız diye omzu bol yıldızlı paşaları kralın soytarısı haline getirdiler, askerin başına çuval geçirttiler, bir kısmını çapulcu eşkiyalara parçalatırken, çakalların parçalayamadığı aslanları bir kısmını da türlü kumpaslarla hapislere tıktılar. Devlet eliyle sahip çıkamadıkları bir kısmını da ruh hastası olanların kandırmasına izin verdiler. 250 kadro için 1250 başvuruya büyük ilgi mi diyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına. Rezalettir bu rezalet.
  • Bu mu yoğun talep? Benim girdiğim yıllarda 40.000kişi arasından 400kişi alınmıştı. Kendinizi kandırırsınız ancak.
  • Sıra Adıyamanı görmüş şartı var mı?
  • oleyyy beee işe yaramayan her pilot f16 cı olacak:)
  • İyi yakinda duyariz haberleri yan ruzgara inemeyen f16 yanlis bomba atan f35
  • Haydi herkes askeri pilot oluşunda THY biZe kalsın:) gazlayın haydeee
  • 144 bin kişi arasından girip oturmuştuk o sıralara-:))
  • masallah pilotlarimiza, cok gurur verici. basarilar!!
  • bence de başlaması gerekiyor eğitime türkiye için çok güzel bir şey olacak eğitime tekrar başlamaları sevindirici bir haber umarım daha fazla geç kalmazlar
  • pilot olup ilk fırsatta thy pegasusa kapak atar malı götürürsünüz artık hadi yine iyisiniiizzz

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Hava Harp Okuluna ara sınıflardan girmek için yoğun talep olduğunu belirterek, "İkinci sınıflarda 250 kişi alacağız, yaklaşık bin 250 kişilik bir müracaat oldu. Üçüncü sınıflarda da yüz kişi alacağız, burada da bin 100'ün üzerinde müracaat oldu. Bunlar sevindirici rakamlar." dedi.

Işık, dün Eskişehir'deki temasları kapsamında Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Tören kıtasını selamlayan, komutanlık anı defterini imzalayan Işık, Orgeneral Küçükakyüz ile görüştü, komutanlığın faaliyetlerine ilişkin brifing aldı.

Hava Harekat Merkezi Komutanlığını da ziyaret eden Bakan Işık, burada Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan hava operasyonlarına ilişkin bilgi aldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın, derdest edilmeden önce Muharip Hava Kuvveti Komutanlığının devreye girmesine yönelik talimatı yazılı olarak göndermesinin ardından Eskişehir'deki komutanlığın kritik bir görev üstlendiğine dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Bu hainlerin Ankara'yı daha fazla bombalamaması ve bu işin bir an önce bitirilmesi için Eskişehir'deki hava harekat merkezi gerçekten büyük bir vazife ifa etti. Diyarbakır'dan kalkan F-16'ların, helikopterlerin indirilmesi, daha sonra 07.00'ye doğru, artık darbenin başarısız olduğu anlaşılınca Casa uçaklarıyla kaçmaya teşebbüs eden o hainlerin kaçmasını engellemek için pistlerin vurulması, bunu Eskişehir yaptı. Ondan dolayı bu ziyaret hem bir inceleme hem de teşekkür ziyareti oldu. Bu kalkışmaya yeltenen hainler asker elbisesi giymişti, onlar haindi ama onları da etkisiz hale getiren bizim kahraman Türk askerimizdi. Onun için ordumuza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz."

"En geç ikinci yarı yılda Hava Harp Okulu eğitime başlayacak"

Hava Kuvvetleri Komutanlığından FETÖ'cülerin tasfiye edilmesinin ardından pilot açığının oluştuğunu belirten Bakan Işık, "Çok kritik seviyenin altında değiliz ama ihtiyacımız var." diye konuştu.

Bunun giderilmesi amacıyla Hava Harp Okuluna ara sınıflardan öğrenci alınmasına yönelik düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlatan Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu süreç sonunda ikinci sınıflarda 250 kişi alacağız, yaklaşık bin 250 kişilik bir müracaat oldu. Üçüncü sınıflarda da yüz kişi alacağız, burada da bin 100'ün üzerinde müracaat oldu. Bunlar sevindirici rakamlar. Daha sonra komisyon kurulup mülakatlar ve gerekli değerlendirmeler yapılacak ve inşallah bu yılın sonuna doğru da fiilen, en geç ikinci yarı yılda Hava Harp Okulu eğitime başlayacak."

"Önümüzdeki hafta rektörümüzü atamış olacağız"

Işık, Hava Harp Okulunun Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim vereceğini belirterek, "Önümüzdeki hafta rektörümüzü atamış olacağız, bundan sonra da diğer kadrolara gerekli atamaları yapacağız. Şu andaki düşüncemiz Harp Akademileri Komutanlığının, Milli Savunma Üniversitesi rektörlük binası olarak değerlendirilmesi." dedi.

Bakan Işık, aralarında Kuleli'nin de bulunduğu kapatılan askeri liselerin binalarına ilişkin ise "Şu anda bu konularla ilgili değerlendirme yapılıyor. Benim şahsi düşüncem Kuleli'nin de deniz ve hava lisesinin de yine eğitim yuvası olarak devam etmesi." ifadesini kullandı.

Öğrenci alımına ilişkin bilgiler internet sitesinde

Öte yandan Hava Harp Okuluna üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarından öğrenci alınmasına ilişkin bilgiler Hava Harp Okulu'nun www.hho.edu.tr adresli internet sitesinde de yer alıyor. Sitede ayrıca bununla ilgili tanıtım filmi de bulunuyor.

Askeri pilotluk için yoğun talep

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Süper ~ 8 yıl önce
Askeri okula başvurduğumuzda 150 bin kişi falan vardık. Alacakları ise sadece 350 kişiydi. Onda da pilotluk gibi bir fırsat sözü de verilmezdi. Verilseydi herhalde sayı daha fazla olurdu. İlgi daha fazlaydı çünkü askerlik te askeri pilotluk ta erişilemez, ulvi ve yüce bir görev olarak görülürdü. Meslek bile değil. Orduya peygamber ocağı denirdi. Önce askeri vesayeti kaldıracağız diye omzu bol yıldızlı paşaları kralın soytarısı haline getirdiler, askerin başına çuval geçirttiler, bir kısmını çapulcu eşkiyalara parçalatırken, çakalların parçalayamadığı aslanları bir kısmını da türlü kumpaslarla hapislere tıktılar. Devlet eliyle sahip çıkamadıkları bir kısmını da ruh hastası olanların kandırmasına izin verdiler. 250 kadro için 1250 başvuruya büyük ilgi mi diyorsunuz? Yapmayın Allah aşkına. Rezalettir bu rezalet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 8 yıl önce
Bu mu yoğun talep? Benim girdiğim yıllarda 40.000kişi arasından 400kişi alınmıştı. Kendinizi kandırırsınız ancak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 8 yıl önce
Sıra Adıyamanı görmüş şartı var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oleyy ~ 8 yıl önce
oleyyy beee işe yaramayan her pilot f16 cı olacak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C ~ 8 yıl önce
İyi yakinda duyariz haberleri yan ruzgara inemeyen f16 yanlis bomba atan f35

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Haydi herkes askeri pilot oluşunda THY biZe kalsın:) gazlayın haydeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alfa ~ 8 yıl önce
144 bin kişi arasından girip oturmuştuk o sıralara-:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 8 yıl önce
İyi halt ettin. Fetonun itleri.
Y, ~ 8 yıl önce
masallah pilotlarimiza, cok gurur verici. basarilar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankara ~ 8 yıl önce
bence de başlaması gerekiyor eğitime türkiye için çok güzel bir şey olacak eğitime tekrar başlamaları sevindirici bir haber umarım daha fazla geç kalmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçekler ~ 8 yıl önce
pilot olup ilk fırsatta thy pegasusa kapak atar malı götürürsünüz artık hadi yine iyisiniiizzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 8 yıl önce
Kendisine verilen hakkı kullanan adamdır. İstediğini yapar. Helal olsundur. Bazı kıskançların çenesini yorar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000