24 Temmuz 2009, Cuma 08:18:11

Askeri helikopterle domuz avına çıkmışlar! (VİDEO)

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli subayların arama kurtarma helikopteriyle yaptıkları domuz avının görüntüleri internete düştü.
  • laleli lions rumuzuyla yazan daha doğrusu saçmalayan zatı muhterem. Ne zaman Atatürk ve onun kurduğu müesseseler haber olsa hemen saldırıya başlıyorsun.Bu haber de tamamen Şerefli Ordumuzu karalama haberidir Sana cevap hiç bir şey yazmayacagım çünkü Havacılıkla ilginin olmadığı açık belli. Ama sana ve senin gibilere tavsiyem, o kirli ellerinizi ordumuzun üzerinden çekmenizdir çünkü ordumuzu ne yaparsanız yapın yıpratamazsınız çünkü ordu millet demektir. Kurtuluş savaşında dedeleriniz ingilizlerin arkasına sığınırken bu ordunun arkasında yine bu yuce Türk Milleti vardı. Ah bir de tarihi okuma alışkanlığınız olsaydı ne iyi olurdu değilmi . Bu millet onlardan(Dedelerinizden) hesap sordu sizede sıra gelecek.
  • kovalanan domuz değil fotograf çekilmiş anlamakta israr eden 2 ayaklı hemcinsleri bir gun gelecekleri sizlerde kovalana kovalana gideceksiniz bu şehit kanlariyla kurulmuş Türk ulkedsinden Atatürk cumhuriyetinden..
  • e ne yapsınlar , terörist mi kovalıcaklar !
  • Tarih askerimize saldıran, iftira edenlerin acı sonlarını gösteren pek çok örnekle doludur. Ne diyelim, ZAMAN bunların devri (öyle sanıyorlar, iyice gemi azıya aldılar).Ama eceli gelen i. cami duvarına yaparmış.Unutulmasın.
  • Kafası gerçekten basan yada art niyetli olmayan!! biri bu videodan hiçbirşey iddia edilemeyeceğini bilir. Sizler sorgusuz sualsiz sadece "sözde" !!! büyüklerinizin konuşmalarıyla hareket edin. Bakalım nereye kadar konuşmaya devam edebilecekler. Güzel bir atasözümüz var hatırlatayım: "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner"
  • Birinci video'daki "helikopterin kaydırılması" son derece rutin bir acil durum iniş eğitimidir. Bir askeri havalanın yakınlarında oturup beklerseniz, çok rahat bir helikopterin skidleri üzerinde kayarak iniş yaptığı eğitimlere tanık olabilirsiniz. İkinci video ile ilgili diyecek birşey bulamıyorum. Hava araçlarına kayıt cihazı alınması yasaktır. Yalnızca bununla ilgili bir ihlal görüyorum. Bu video'dan o iddia nasıl çıkarılmış anlamak çok zor... Derin vadide uçuş konusunda ise , iddia edenlerin Güneydoğu Anadolu'daki coğrafi şartları hatırlamasının yeterli olacağını düşünüyorum. Vurulmak istemeyen bir helikopter yer şekillerine saklanarak manevra yaparak (Örnek:derin vadiler...)Bunun için de eğitim yapmanız gerekir. İyi günler
  • Eğer sen ve senin gibilerde biraz utanma olsa hala iftira atmaya utanırsın.Ne var videoda ? Hırsınız gözünüzü kör etmiş.Sen ve senin gibiler ordu hakkında pislikler diye konuşmadan önce ağızlarını yıkamalıdırlar.Orduyu bilmem ama orduya saldıran pisliklerin temizlenme zamanı çoktan geldi.Bakalım o zaman bu koca çenenizi nerenize saklayacaksınız.Kimbilir belki de hep beraber ABD'ye hicret(!) edersiniz ağababanızın yanına da bu millet sizin gibi sahtekarlardan kurtulur.
  • Senin gibi tipler için erken bir saatte yazdığın için saçmalamışsın. Insan olur da bu kadar artniyetli ve kör olabilir. Video var kalkmış masa başında diyorsun. Allah sana hidayet versin. Neyse, bu tür haberlerle ordudaki suiistimaller inşallah önlenir. Birkaç ordu mensubunun yaptığı terbiyesizlik tabi ki bütün orduya mal edilemez. Bunları ortaya koyarak ordudaki pislikler temizlenmelidir.
  • Gerçekte bu haberin masa başında, bilgisiz kişilerce ve kasıtlı olarak hazırlandığı çok açık. Amaç Türk askerini küçük düşürmeye çalışmak.Aylardır yürütülen rezil kampanyanın bir parçası. Şayet Airporthaber bunu yayınlamamış olsa evlere ve işyerlerine bedava dağıtılan bir gazetedeki bu rezillikten haberimiz olmazdı. Bu sayede yüce Türk Ordusuna kimlerin nasıl düşmanlık yaptığını bir defa daha görmüş olduk. Ama bu kuş beyinliler yaptıklarının, bu orduya milletinin verdiği desteği her gün biraz daha arttırdığını bile görmekten acizler.Gözlerini kin bürümüş.Birilerine biat etmişler sadece buyrukları yerine getiriyorlar.Ne diyelim allah ıslah etsin... Yoksa milletin tokadını yemeleri yakındır.
  • AIRPORT HABER hakkında bu konuyla ilgili yazdığım yorumu yayınlamadınız. Bari okuduğunuzu ve anladığınızı belirtir bir eylemde bulunsaydınız. Doğru olmayan uydurma ve başkasının belli bir amaçla yazdığı bir haberi düşünmeden bu portalda yayınladınız. Sizi havacılığın gerektirdiği ciddiyete tekrar davet ediyorum.

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli subayların UH-1 tipi bir helikopterle domuz avına çıktığı iddia edildi. Kayısı bahçelerinde helikopterle gerçekleştirilen domuz avının ardından askeri helikopter arızalanırken, devlete 1 milyon dolarlık fatura çıkarıldı.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devletin bütçesinin büyük bölümünü ayırdığı askeri helikopterlerin amaçlarının dışında kullanıldığı öne sürüldü. Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Albay A.Y., Binbaşı M.M.A., Yüzbaşı R.A. ve Üsteğmen E.A.'nın askeri helikopteri görev alanın dışında keyfi olarak kullandıklarını gösteren fotoğraflar ve videolar internet ortamına sızdı. Sanal aleme düşen görüntülere göre; subaylar Malatya ovasındaki kayısı bahçelerinde arama kurtarma helikopteriyle domuz kovalıyor. Bu sırada toprağa o kadar yaklaşılıyor ki domuzların kaçarken çıkardığı tozla helikopterinki birbirine karışıyor. Yerden 5-6 metre yükseklikte uçularak helikopterin limitleri zorlanarak, uçuş emniyeti ve can güvenliği de hiçe sayılıyor.

Zaman zaman helikopterle domuzların arasındaki mesafenin daha da kısaldığı gözleniyor. Aşırı kumanda helikopterin uçuş aletlerini olumsuz yönde etkilerken, askeri araçta ağır hasarlar meydana geliyor. İnternet sitesinde yer alan belgelere göre pilotların helikopterle derin ve kayalık vadilere sert dalışlar yaptığı, bundan dolayı da askeri araçta ciddi hasar oluştuğu belirtiliyor.

Cobra helikopterlerin yapabildiği bu tür dalışların UH-1 arama kurtarma helikopteriyle yapılması sonucu oluşan arızanın devlete faturası milyon dolarları buluyor. Görüntülerle birlikte yer alan belgelere göre; helikopterin aşırı zorlamadan kaynaklanan sorunlardan dolayı tamire alındığı ve maliyetinin de yaklaşık 1 milyon dolar olduğu kaydedildi. Bunun üzerine tamiri yapılamayan helikoptere 25 Kasım 2008 tarihinde 'uçamaz' kararı çıkartıldığı da belgeler arasında yer alıyor. Bunun yanında subayların, maksat dışı kullandıkları helikopter ile yolculuklarında hatıra olarak sık sık fotoğraf çektirdikleri de fotoğraflarda gün yüzüne çıktı.

Birinci Olay :

Yer : Malatya Sultansuyu Baraj Gölü,

Tarih : 4 Şubat 2008,

Olay : Buzda Helikopter Kaydırma

Helikopterle domuz avı

İkinci Olay :

Yer : Üsse 12-13 kilometre uzaklıktaki Malatya Ovası kayısı bahçeleri,

Tarih : 15 Ekim 2008 Çarşamba,

Olay : Domuz Kovalama

Helikopterle domuz avı

Üçüncü Olay :

Yer : Malatya Tohma Çayı,

Tarih : 18 Kasım 2008,

Olay : Vadide Aşırı Tehlikeli Uçuşlar

Helikopterle domuz avı

İşte ava çıkan subaylarca çekildiği iddia edilen o görüntüler:





(Zaman)

Askeri helikopterle domuz avına çıkmışlar! (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 15 yıl önce
laleli lions rumuzuyla yazan daha doğrusu saçmalayan zatı muhterem. Ne zaman Atatürk ve onun kurduğu müesseseler haber olsa hemen saldırıya başlıyorsun.Bu haber de tamamen Şerefli Ordumuzu karalama haberidir Sana cevap hiç bir şey yazmayacagım çünkü Havacılıkla ilginin olmadığı açık belli. Ama sana ve senin gibilere tavsiyem, o kirli ellerinizi ordumuzun üzerinden çekmenizdir çünkü ordumuzu ne yaparsanız yapın yıpratamazsınız çünkü ordu millet demektir. Kurtuluş savaşında dedeleriniz ingilizlerin arkasına sığınırken bu ordunun arkasında yine bu yuce Türk Milleti vardı. Ah bir de tarihi okuma alışkanlığınız olsaydı ne iyi olurdu değilmi . Bu millet onlardan(Dedelerinizden) hesap sordu sizede sıra gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kovalanan domuz değil fotograf çekilmiş anlamakta israr eden 2 ayaklı hemcinsleri bir gun gelecekleri sizlerde kovalana kovalana gideceksiniz bu şehit kanlariyla kurulmuş Türk ulkedsinden Atatürk cumhuriyetinden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
e ne yapsınlar , terörist mi kovalıcaklar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tarih askerimize saldıran, iftira edenlerin acı sonlarını gösteren pek çok örnekle doludur. Ne diyelim, ZAMAN bunların devri (öyle sanıyorlar, iyice gemi azıya aldılar).Ama eceli gelen i. cami duvarına yaparmış.Unutulmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kafası gerçekten basan yada art niyetli olmayan!! biri bu videodan hiçbirşey iddia edilemeyeceğini bilir. Sizler sorgusuz sualsiz sadece "sözde" !!! büyüklerinizin konuşmalarıyla hareket edin. Bakalım nereye kadar konuşmaya devam edebilecekler. Güzel bir atasözümüz var hatırlatayım: "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birinci video'daki "helikopterin kaydırılması" son derece rutin bir acil durum iniş eğitimidir. Bir askeri havalanın yakınlarında oturup beklerseniz, çok rahat bir helikopterin skidleri üzerinde kayarak iniş yaptığı eğitimlere tanık olabilirsiniz. İkinci video ile ilgili diyecek birşey bulamıyorum. Hava araçlarına kayıt cihazı alınması yasaktır. Yalnızca bununla ilgili bir ihlal görüyorum. Bu video'dan o iddia nasıl çıkarılmış anlamak çok zor... Derin vadide uçuş konusunda ise , iddia edenlerin Güneydoğu Anadolu'daki coğrafi şartları hatırlamasının yeterli olacağını düşünüyorum. Vurulmak istemeyen bir helikopter yer şekillerine saklanarak manevra yaparak (Örnek:derin vadiler...)Bunun için de eğitim yapmanız gerekir. İyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer sen ve senin gibilerde biraz utanma olsa hala iftira atmaya utanırsın.Ne var videoda ? Hırsınız gözünüzü kör etmiş.Sen ve senin gibiler ordu hakkında pislikler diye konuşmadan önce ağızlarını yıkamalıdırlar.Orduyu bilmem ama orduya saldıran pisliklerin temizlenme zamanı çoktan geldi.Bakalım o zaman bu koca çenenizi nerenize saklayacaksınız.Kimbilir belki de hep beraber ABD'ye hicret(!) edersiniz ağababanızın yanına da bu millet sizin gibi sahtekarlardan kurtulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senin gibi tipler için erken bir saatte yazdığın için saçmalamışsın. Insan olur da bu kadar artniyetli ve kör olabilir. Video var kalkmış masa başında diyorsun. Allah sana hidayet versin. Neyse, bu tür haberlerle ordudaki suiistimaller inşallah önlenir. Birkaç ordu mensubunun yaptığı terbiyesizlik tabi ki bütün orduya mal edilemez. Bunları ortaya koyarak ordudaki pislikler temizlenmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekte bu haberin masa başında, bilgisiz kişilerce ve kasıtlı olarak hazırlandığı çok açık. Amaç Türk askerini küçük düşürmeye çalışmak.Aylardır yürütülen rezil kampanyanın bir parçası. Şayet Airporthaber bunu yayınlamamış olsa evlere ve işyerlerine bedava dağıtılan bir gazetedeki bu rezillikten haberimiz olmazdı. Bu sayede yüce Türk Ordusuna kimlerin nasıl düşmanlık yaptığını bir defa daha görmüş olduk. Ama bu kuş beyinliler yaptıklarının, bu orduya milletinin verdiği desteği her gün biraz daha arttırdığını bile görmekten acizler.Gözlerini kin bürümüş.Birilerine biat etmişler sadece buyrukları yerine getiriyorlar.Ne diyelim allah ıslah etsin... Yoksa milletin tokadını yemeleri yakındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AIRPORT HABER hakkında bu konuyla ilgili yazdığım yorumu yayınlamadınız. Bari okuduğunuzu ve anladığınızı belirtir bir eylemde bulunsaydınız. Doğru olmayan uydurma ve başkasının belli bir amaçla yazdığı bir haberi düşünmeden bu portalda yayınladınız. Sizi havacılığın gerektirdiği ciddiyete tekrar davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000