23 Mayıs 2011, Pazartesi 08:04:17

ASKERİ HAVAALANI'NA SALDIRI

El Kaide militanları, Pakistan'da donanma üssüne saldırdı. İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.
Yetkililer, militanların başkent yakınında Abodabad'da 2 Mayıs'ta öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öcünü almak için Pakistan'ın Karaçi limanında donanma üssüne saldırdığını bildirdi.

Express 7/24 televizyonu, askeri havaalanı ve donanmanın bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaların 7 olduğunu duyurdu.

Canlı yayında konuşan televizyonun muhabiri, yangının ve çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Televizyonlar, saldırının gerçekleştiği bölgeye sevk edilen onlarca ambulans ve itfaiye aracı ile askeri bölgenin içinden yükselen alev ve duman görüntülerine yer veriyor.

Pakistan ordusu henüz açıklama yapmazken, bazı haber ajansları, saldırının Pakistan Taliban Örgütü (TTP) tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Pakistan'ın Karaçi kentinde askeri hava alanı ve donanma girişinde meydana gelen 8 patlamada en az 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Bir polis yetkilisi ise patlamaların 8'e yükseldiğini, ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğünü, çok sayıdaki yaralının hastahaneye sevk edildiğini söyledi.

Bir görgü tanığı, saldırının, 10-12 kadar terörist tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Askeri üssün Mehran ve Faysal girişlerinden yangın ve silah sesleri gelmeye devam ediyor.
ASKERİ HAVAALANI'NA SALDIRI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000