19 Nisan 2016, Salı 13:37:04

Asker pilotlara Genelkurmay'dan kara haber

Genelkurmay Başkanlığı, pilotların sivil uçaklara geçmesini önlemek için yeni bir düzenleme hazırlığına başladı. Çalışma yasalaşırsa, asker pilotlar 16 yıldan önce emekli olamayacak.
  • ben 13 senedir ortalama 2 ayda bir 15 gun sirnak hakkari siirt bingol diyarbakir tunceli van vs vs.yerlerde terorun dibinde gece gunduz her turlu meteoroloji ve arazi sartlarinda acaba bugun mermi yermiyiz roket atarlarmi diye hicbir sosyal imkanin olmadigi hapishane gibi kislalarda ailenden sevdiklerinden uzak hayati olan bir helikopter pilotuyum.kimse laga luga yapmasin .vatan millet ok.ama yasayacagimiz da bir tane hayatimiz var.parasi pulu umrumda degil sadece insan gibi yasamak istyoruz .biz o ucuslari vatan millet icin yaptik sizlerin cocuklari kardesleri akrabasi askerde dagin basinda ac kalmasin terhisine iznine hastanesine gitsin diye.yani bize verilen egitimin 10 katini odedik.hala borcumuz varsa parasini odeyip ayrilmaya bile raziyim.br grup serefisiz fetocu yuzunden zaten zor olan sartlarimiz iyice icinden cikilmaz hale geldi.sizler bogaz kenarinda mohitolarinizi icerken biz hakkaride terorist pesinde kosuyoruz.biraz insaf edin .helikopter pilotlarinin cogu lisan alablmek icin 90 100 bin lira para harciyor zaten nerdeyse sifirdan atpl goruyorlar.izinlerinden fedakarlik yapip 2 sene ugrasiyorlar ve siz kalkmis hala 15 olsun 18 sene olsun.baska sozum yok
  • hüloğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ hüloğğğğğğğğğğğğğ
  • Bundan 4 sene öncede yazmıştım, o ki ayrılcaktınız askeriye den neden önümüze geçip hho ya girdiniz, neden ciglide iken ayrılmadınız uçuşlardan, neden devletin size 2 milyon euro'luk egitim vermesine razı oldunuz? Sözüm, birilerinin baskı ve tehditi ile ayrılmak zorunda kalan, ve mücbir sebepten ayrılanlara değil.
  • İlle de parra parra. Varlığı bir dert yokluğu yarrraaaa. Bu kadar basit hocam. Adam askeriyede 5000 maas aliyor. Sivilde 40bin. Niye gecmesin. Vatandaşini vergi yükü ile boğup ekmeği de aslanın midesine yerleştiren devlete mustahaktir. Adam bedava sana 10 yil çalışmış. Ama yetmeeeez. 20 yıl çalışacak. Maaşinin yarısını daha eline gecmeden devlete ver. Kalan yarisiyla 1 araba alican 2 tanede devlete al. 1 depo benzin alırken 4 depoda devlete al. Sonrada vatan millet sakarya. Geçin bunları geçin.
  • çok isabetli bir karar olmuş..bence mecburi hizmeti 20 yıl yapın...öyle devlet imkanlarını kullanıp sonra ah belim ah ayağı ahh bacağım uydurmaları ile line kaçmak yok...tüyü bitmemiş yetim muhabbeti yap sonrada arkana bile bakmadan kaç...aslında sivile almayacaksın bunları hiç ama bir yolunu buluyorlar
  • Ben askeri kaynaktan gelen tüm kaptanlarımıza f/o larımıza sonsuz saygı duyan sivil kökenli bir kardeşiniz olarak soruyorum! 1- Neden askeriyeden gelen mentalitesi tamamen farklı uçak veya helikopter uçuran abilerimiz sivil kökenli f/o lardan önce kaptan oluyorlar? Biz neden 6 yıl beklerken onlar 3 yılda oluyor? Sadece bu konuya mantıklı bir yorum getirebilecek birini arıyorum? 2 - Bugün kendini aşmış olarak gören aşağıda bir çok yorum yapan askeri kökenli abilerimiz, yorum yaparken ortamı kızıştırken bence bir daha düşünmeli çünkü şu anda bu işi yapanların %50 sinden fazlası sivil kaynaklı. Bu sivil kökenli arkadaşlara hakaret ederek ortamı kızıştırmalarının ileri de başlarına dert açacağını ipleri daha da gerdiklerinin farkında değiller mi? 3 - Birde şu her sivil kökenli arkadaşa baba parası muhabeti yapmayı kesseler artık. (Mutlaka aramızda baba parası ile pilot olanlar vardır ama unutmayın ki babaları askeri kökenli pilottur genellikle) Benim babam belkide bir çok askeri kökenli kaptan f/o abimizin babasından az maaş alıyor fakat çektim krediyi girdim uçuş okuluna şükürler olsun ki alnımın akıyla çıktım bugün sağ koltukta yarın sol koltukta babama 1 lira yük olmadan bu işi yapıyorum. Ne olur herkesi bir kefeye koymayın. Not: 3 gün üst üste askeri kökenli abilerimle uçtum hepsi şeker gibi, yürekli, bilekli insanlardı. Eğer burayı okuyan yönetimdeki asker veya sivil kökenli kaptan abilerimiz varsa önce asker sivil arasındaki şirketlerde oluşan hakkaniyetsizlikleri çözsünler bak nasıl gelişiyor CRM.
  • Birakin askeri sivili yapilan ise bakin artik. Ne master caution yandiginda eli ayagina dolasan adami pilot yapin nede bu ucagi f 16 ile karistirmak gibi bir hata yapin. Her ucusun gereksinimleri farklidir sox konusu vatansa orajada dalarim turbulansada. Soz konusu yolcu guvenligiyse hepsindende kacarim. GEreksinime ve Yapilan isin duzgunligune bakin yoksa askermis sivilmis sadece ayrimcilik olur. Zaten guzel ulkemde de yeterince mevcut bu virusten
  • Askeri kökenli pilotların büyük bir kısmı emir komuta sistemine o kadar alışmışlar ki, sivile geçip kaptan pilot olduklarında F/O'lara kök söktürüyorlar.Ellerinden gelse şınav çektirip ,oda hapsi verecekler.Madem askerliğe bu kadar meraklısın orduda kal kardeşim.
  • Ne çok asker düşmanı varmış ülkede :) Bre cahil insan : her türlü hava şartında ( senin camdan dışarı bakmaya korktukların dahil) gece gündüz demeden ( öyle FL350 a dayayıp uçağı manzara resimleri çekerek değil) bizzat sistemin göbeğine girip türbülansın, şiddetli buzlanmanın en babasına görmüş ve bu durumu ölmeden 3000 saat idare etmiş pilotla, 60 dereceden fazla yatırmamış bulut gördüğünde sakınmış pilot bir olur mu? Bilgi sınav diyeceksin ya , sen atpl kitaplarını ezberledin bize şifreleri verdiler değilmi ? :))) Parayla pilot olunur evet ama kimse kusura bakmasın 75 milyonluk ülkede her yıl en fazla %50 başarı ortalamasıyla sadece 200 civarı askeri pilot mezun oluyor . Sonra master warning yandığında anlarsın ne demek istediğimi :)
  • Görev süresini uzatacağına maaşını arttır, aidiyetini arttıracak tedbirler al bakalım gidecek mi? Gerisi tamamen adaletsiz bir uygulama olur.

Genelkurmay Başkanlığı, pilotların sivil uçaklara geçmesini önlemek için yeni bir düzenleme hazırlığına başladı. Çalışma yasalaşırsa, asker pilotlar 16 yıldan önce emekli olamayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde pilot sıkıntısı yaşaması üzerine Genelkurmay Başkanlığı, emeklilik süresini uzatmak için düğmeye bastı. 10 yıllık mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra asker pilotların sivil havacılık sektörüne geçmesiyle milyonlarca dolarlık maddi zararın yanı sıra yetişmiş personel sorunu da yaşayan TSK, asker pilotların görev süresini uzakmak için çalışma hazırladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışmasının yasalaşması halinde pilotlar en erken 16 yıl hizmet süresini doldurmak zorunda kalacak. Kara Kuvvetleri'ne bağlı kara havacıların bir yıllık uçuş eğitiminin karşılığı üç katı ile hesaplanarak 10 +3 olarak zorunlu görev süresine dönüştürülürken hava kuvvetlerinde bir buçuk yıl eğitim alan asker pilotlar ise 1.5x3 yıl üzerinden 4.5 yıl daha ek görev yapmak zorunda kalıyor. Yeni çalışma meclisten geçerse pilotların görev süresi 16 yıla kadar çıkacak. 


Öte yandan çalışma kapsamında pilotların 20 görev yılını doldurduktan sonra tüm haklarıyla TSK'dan emekli olabilecek.

©Airporthaber.com ÖZEL

Asker pilotlara Genelkurmay'dan kara haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (141)

bahtsiz ~ 8 yıl önce
ben 13 senedir ortalama 2 ayda bir 15 gun sirnak hakkari siirt bingol diyarbakir tunceli van vs vs.yerlerde terorun dibinde gece gunduz her turlu meteoroloji ve arazi sartlarinda acaba bugun mermi yermiyiz roket atarlarmi diye hicbir sosyal imkanin olmadigi hapishane gibi kislalarda ailenden sevdiklerinden uzak hayati olan bir helikopter pilotuyum.kimse laga luga yapmasin .vatan millet ok.ama yasayacagimiz da bir tane hayatimiz var.parasi pulu umrumda degil sadece insan gibi yasamak istyoruz .biz o ucuslari vatan millet icin yaptik sizlerin cocuklari kardesleri akrabasi askerde dagin basinda ac kalmasin terhisine iznine hastanesine gitsin diye.yani bize verilen egitimin 10 katini odedik.hala borcumuz varsa parasini odeyip ayrilmaya bile raziyim.br grup serefisiz fetocu yuzunden zaten zor olan sartlarimiz iyice icinden cikilmaz hale geldi.sizler bogaz kenarinda mohitolarinizi icerken biz hakkaride terorist pesinde kosuyoruz.biraz insaf edin .helikopter pilotlarinin cogu lisan alablmek icin 90 100 bin lira para harciyor zaten nerdeyse sifirdan atpl goruyorlar.izinlerinden fedakarlik yapip 2 sene ugrasiyorlar ve siz kalkmis hala 15 olsun 18 sene olsun.baska sozum yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hülo ~ 8 yıl önce
hüloğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ hüloğğğğğğğğğğğğğ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bİR HAVACI ~ 8 yıl önce
BU MİLLETİN EKMEĞİYLE, YOKSULLARIN YİYEMEDİĞİ İÇEMEDİĞİYLE, BENİM ÖDEDİĞİM VERGİMLE ALACAKSIN BU LİSANSLARI VE YETKİLERİ. BİR ASKER OLDUĞUNU UNUTUYORSUN SANIRIM..VE HAVAYOLU PİLOTU OLACAKSIN... BEDAVA EKMEK KUYRUĞU YOK ARTIK. ORTAM SİVİLLEŞİYOR, ADAMLAŞIYOR, KÜFÜR DUYULMUYOR ARTIK KOKPİTTE..ADAM GİBİ CRM VAR, ÖYLE SENİN ANLADIĞIN TÜRDEN DEĞİL. DAYAK AŞAĞILAMA TOKAT VE DARP YOK ESKİSİ GİBİ. ASKERSEN ASKERLİĞİNİ BİL, KARARI VERMİŞSİN ÇOCUKLUĞUNDA YEMİN ETMİŞSİN, YEMİNİNE SADIK OL...
Fark ~ 8 yıl önce
Bundan 4 sene öncede yazmıştım, o ki ayrılcaktınız askeriye den neden önümüze geçip hho ya girdiniz, neden ciglide iken ayrılmadınız uçuşlardan, neden devletin size 2 milyon euro'luk egitim vermesine razı oldunuz? Sözüm, birilerinin baskı ve tehditi ile ayrılmak zorunda kalan, ve mücbir sebepten ayrılanlara değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
parra parra parra ~ 8 yıl önce
İlle de parra parra. Varlığı bir dert yokluğu yarrraaaa. Bu kadar basit hocam. Adam askeriyede 5000 maas aliyor. Sivilde 40bin. Niye gecmesin. Vatandaşini vergi yükü ile boğup ekmeği de aslanın midesine yerleştiren devlete mustahaktir. Adam bedava sana 10 yil çalışmış. Ama yetmeeeez. 20 yıl çalışacak. Maaşinin yarısını daha eline gecmeden devlete ver. Kalan yarisiyla 1 araba alican 2 tanede devlete al. 1 depo benzin alırken 4 depoda devlete al. Sonrada vatan millet sakarya. Geçin bunları geçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 8 yıl önce
Vatan ile devlet arasındaki fark, vatanı halk kurar düzenini koyar.. Halktan birileri çıkar derki bu düzeni yönetiriz. İşte bu devlettir. Millet kimdir Halktır. Hoş, günümüzde Türkiye Halkı ve Türk milleti kavram karışıklığı yaratılıyor ancak Millet Halktır, kimse kıvırmasın Türkiye adı üstünde Türklerindir. Beğenmeyen ne yapsın, sandıkta oy atsın, attıgı oya sahip çıksın, kendini ve savunduklarını ifade edecek kelime sayısına ve dil bilgisine sahip olsun.
frwv ~ 8 yıl önce
çok isabetli bir karar olmuş..bence mecburi hizmeti 20 yıl yapın...öyle devlet imkanlarını kullanıp sonra ah belim ah ayağı ahh bacağım uydurmaları ile line kaçmak yok...tüyü bitmemiş yetim muhabbeti yap sonrada arkana bile bakmadan kaç...aslında sivile almayacaksın bunları hiç ama bir yolunu buluyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil kaynaklı... ~ 8 yıl önce
Ben askeri kaynaktan gelen tüm kaptanlarımıza f/o larımıza sonsuz saygı duyan sivil kökenli bir kardeşiniz olarak soruyorum! 1- Neden askeriyeden gelen mentalitesi tamamen farklı uçak veya helikopter uçuran abilerimiz sivil kökenli f/o lardan önce kaptan oluyorlar? Biz neden 6 yıl beklerken onlar 3 yılda oluyor? Sadece bu konuya mantıklı bir yorum getirebilecek birini arıyorum? 2 - Bugün kendini aşmış olarak gören aşağıda bir çok yorum yapan askeri kökenli abilerimiz, yorum yaparken ortamı kızıştırken bence bir daha düşünmeli çünkü şu anda bu işi yapanların %50 sinden fazlası sivil kaynaklı. Bu sivil kökenli arkadaşlara hakaret ederek ortamı kızıştırmalarının ileri de başlarına dert açacağını ipleri daha da gerdiklerinin farkında değiller mi? 3 - Birde şu her sivil kökenli arkadaşa baba parası muhabeti yapmayı kesseler artık. (Mutlaka aramızda baba parası ile pilot olanlar vardır ama unutmayın ki babaları askeri kökenli pilottur genellikle) Benim babam belkide bir çok askeri kökenli kaptan f/o abimizin babasından az maaş alıyor fakat çektim krediyi girdim uçuş okuluna şükürler olsun ki alnımın akıyla çıktım bugün sağ koltukta yarın sol koltukta babama 1 lira yük olmadan bu işi yapıyorum. Ne olur herkesi bir kefeye koymayın. Not: 3 gün üst üste askeri kökenli abilerimle uçtum hepsi şeker gibi, yürekli, bilekli insanlardı. Eğer burayı okuyan yönetimdeki asker veya sivil kökenli kaptan abilerimiz varsa önce asker sivil arasındaki şirketlerde oluşan hakkaniyetsizlikleri çözsünler bak nasıl gelişiyor CRM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 8 yıl önce
Sevgili kardeşim, sen 1 yıl ve 200 saat uçuşla havacılığa başlıyorsun, o abilerin (4)+4+15 yıl yani 23 yıldır havacılar. (Lise)+4 yıl havacılık okuyorlar ve daha sonrasında en az 15 yıl yüksek performanslı uçakla uçuyorlar. 1 nci sorunun cevabı bu. Bu işi yapanların tamamı sivil pilotlar Elbiseyi çıkardın mı bir daha giyemezsin. Bu iş kökenden çok liyakata bağlı olarak yapılır. Bu da 2nci sorunun cevabı. 35 yıllık eğitmen olarak uçuş okulundan gelen arkadaşlarımızın uyumu ile 15 yıllık pilotluk terbiyesi ve disiplini almış ağabeylerinin işe uyumlarında bayağı farklılık olduğunu söyleyebilirim. Hele ki sanal havacıların uyumu korkunç. Similatörde uçağı kırıyor, hocam bunu tekrar oynayalım diyor. Ama hayat böyle geri gelmiyor.
kpt a cvp ~ 8 yıl önce
hikaye anlatıyorsun bu dediklerin 40 yıl önceydi...sivil havacılık sivillerindir...postallılar doğru kışlayaaaa
Yapilan ise bakin ~ 8 yıl önce
Birakin askeri sivili yapilan ise bakin artik. Ne master caution yandiginda eli ayagina dolasan adami pilot yapin nede bu ucagi f 16 ile karistirmak gibi bir hata yapin. Her ucusun gereksinimleri farklidir sox konusu vatansa orajada dalarim turbulansada. Soz konusu yolcu guvenligiyse hepsindende kacarim. GEreksinime ve Yapilan isin duzgunligune bakin yoksa askermis sivilmis sadece ayrimcilik olur. Zaten guzel ulkemde de yeterince mevcut bu virusten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emir komuta ~ 8 yıl önce
Askeri kökenli pilotların büyük bir kısmı emir komuta sistemine o kadar alışmışlar ki, sivile geçip kaptan pilot olduklarında F/O'lara kök söktürüyorlar.Ellerinden gelse şınav çektirip ,oda hapsi verecekler.Madem askerliğe bu kadar meraklısın orduda kal kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adem ~ 8 yıl önce
Sivil pilotlar yalnızca uçar, askeri pilotlar her işi yapar. Sivil pilotlar da bir seçim yok ki, önüne gelen bröve alıyor, sonra da pilot oldum sanıyor. Olsa olsa uçak şoförü olursunuz boyly
Instructor ~ 8 yıl önce
Ne çok asker düşmanı varmış ülkede :) Bre cahil insan : her türlü hava şartında ( senin camdan dışarı bakmaya korktukların dahil) gece gündüz demeden ( öyle FL350 a dayayıp uçağı manzara resimleri çekerek değil) bizzat sistemin göbeğine girip türbülansın, şiddetli buzlanmanın en babasına görmüş ve bu durumu ölmeden 3000 saat idare etmiş pilotla, 60 dereceden fazla yatırmamış bulut gördüğünde sakınmış pilot bir olur mu? Bilgi sınav diyeceksin ya , sen atpl kitaplarını ezberledin bize şifreleri verdiler değilmi ? :))) Parayla pilot olunur evet ama kimse kusura bakmasın 75 milyonluk ülkede her yıl en fazla %50 başarı ortalamasıyla sadece 200 civarı askeri pilot mezun oluyor . Sonra master warning yandığında anlarsın ne demek istediğimi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 8 yıl önce
Asker abilerimize saygı duyuyoruz onlarda balon uçurmadılar bugüne kadar ama o kötü havalara girmek marifet değil marifetsizlik. Size kötü havalara girin diye mi weather radar veriyorlar. 200 yolcuyla gidin şu CB nin içi nasılmış hem de yolculara atraksiyon olur mu diyorlar. Hava atacaksınız bari bilmediğinizi belli etmeyin. Benle uçta gir o havaya bak Nasıl alıyorum anahtarını incapasity diye. Korkmuyormuş en son korkmayanlar şimdi mezarda. Bu havalarınız national geographiclere konu oldu siz daha aslanız kaplanız. Ayrılmadaydın tek başına f16 ınla nereye giriyorsan girseydin o zaman. Lütfen böyle yapmayın artık ki biz de haddimizi aşmayalım. Size olan saygımızı böyle ucuz kahramanlık hikayeleriyle yok etmeyin artık dalardık çıkardık o Zaman dalıp çıkmaya devam etseydiniz biz ezik sakin çarşaf pilotlarıyla uçmak zorunda kalmazdınız.
FO ya ~ 8 yıl önce
Ağzına sağlık dostum.... Bütün bu havacılık camiasında bu saçmalıklarla övünen tüm sivil asker pilotlar için söylüyorum sizinki esseğin benim ki büyük diye köyde dolanmasından farkı yok olacak en sonunda gene köyün delisinin iki kiremitle yukarı cıkıp.......
Adamsın ~ 8 yıl önce
Hay ağzına sağlık.
System ~ 8 yıl önce
Görev süresini uzatacağına maaşını arttır, aidiyetini arttıracak tedbirler al bakalım gidecek mi? Gerisi tamamen adaletsiz bir uygulama olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000