26 Ocak 2013, Cumartesi 08:40:15

AŞIRI SICAK GERİ DÖNDÜRDÜ

Amerikan Havayolları'na ait yolcu uçağı kabindeki sıcaklığın aşırı yükselmesi nedeniyle geri dönme kararı aldı...
  • MD-80 serisi DC-9 serisinin geliştirilmeiş olanıdır. Bu uçakların neresinde uçtunuz bilemiyorum ama ön kısımda uçtugunuz zaman hiç ses gelmez hatta kalkış sesini pek hissetmezsiniz bile ama kuyrukta ucunca evet bıraz daha fazla ses yapıyor. Ben B727 ve MD-83 ile uçtum ve bu uçaklar kesinlikle kanat motorlu olanlara göre daha az sarsılıyor. Kaldı ki uçak yapan ülke Amerika ve bu şirkette Amerika'nın en büyük şirketi kaza geçmişide inanılmaz büyük olan filo için çok düşük yani adamlar havacılığı her yıl çıkan yeni model arabayı alma zihniyetiyle yapmıyorlar düzenli bakımları yapıldıkca uçakları doğru hatlarda kullandıkca gereksiz yenilemeler olmadan da havacılık duzgun yapıldığını gösteriyorlar.
  • US de bizim gibi yolcu bulmak cok zor. İnsanlik farkli bir olay.
  • hala amerika da american airlines döküntü md leri kullanıyor orasını burasını yaptırıp devam uçuşa biz de onur air de vardı bu uçaklardan onlarda filodan çıkarttı. bu uçaklara bindim son derece gürültülü bir kabinleri var motorlar arka sağ ve solda uçağın gövdesinde dolayısıyla kabin içine ciddi motor sesi alıyor özellikle kalkış ve iniş esnasında daha fazla ses var.. bir keresinde chicago o ahre havalanında american airlines md sinde 2 saat bekledim uçağın içinde jeneratör arızası varmış sonra aynı uçaklar uçtuk kimseden tık ses çıkmadı ne oluyor diye..

Amerikan Havayolları'nın Dallas-Denver seferini yapacak olan MD 82 tipi yolcu uçağının kabinindeki sıcaklık problemi çözülemeyince Dallas'a geri dönme kararı alındı.

Dallas'tan sorunsuz bir kalkış gerçekleştiren Amerikan Havayolları uçağının mürettebatı, bir süre sonra kabindeki sıcaklığın aşırı yükselmesi nedeniyle müdahalede bulundu. Ancak problemin çözülememesi ve yolcuların da şikayeti sonrası uçak Dallas'a geri dönme kararı aldı.

Dallas'a iniş yapan uçak bakıma alınırken yolcular için başka bir MD 82 tipi uçak tahsis edildi. Uçak yaklaşık 2.5 saat gecikmeyle Denver'a ulaştı.

AŞIRI SICAK GERİ DÖNDÜRDÜ

Yorumlar

Douglas ~ 11 yıl önce
MD-80 serisi DC-9 serisinin geliştirilmeiş olanıdır. Bu uçakların neresinde uçtunuz bilemiyorum ama ön kısımda uçtugunuz zaman hiç ses gelmez hatta kalkış sesini pek hissetmezsiniz bile ama kuyrukta ucunca evet bıraz daha fazla ses yapıyor. Ben B727 ve MD-83 ile uçtum ve bu uçaklar kesinlikle kanat motorlu olanlara göre daha az sarsılıyor. Kaldı ki uçak yapan ülke Amerika ve bu şirkette Amerika'nın en büyük şirketi kaza geçmişide inanılmaz büyük olan filo için çok düşük yani adamlar havacılığı her yıl çıkan yeni model arabayı alma zihniyetiyle yapmıyorlar düzenli bakımları yapıldıkca uçakları doğru hatlarda kullandıkca gereksiz yenilemeler olmadan da havacılık duzgun yapıldığını gösteriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Medeniyet ~ 11 yıl önce
US de bizim gibi yolcu bulmak cok zor. İnsanlik farkli bir olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
hala amerika da american airlines döküntü md leri kullanıyor orasını burasını yaptırıp devam uçuşa biz de onur air de vardı bu uçaklardan onlarda filodan çıkarttı. bu uçaklara bindim son derece gürültülü bir kabinleri var motorlar arka sağ ve solda uçağın gövdesinde dolayısıyla kabin içine ciddi motor sesi alıyor özellikle kalkış ve iniş esnasında daha fazla ses var.. bir keresinde chicago o ahre havalanında american airlines md sinde 2 saat bekledim uçağın içinde jeneratör arızası varmış sonra aynı uçaklar uçtuk kimseden tık ses çıkmadı ne oluyor diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000