06 Temmuz 2009, Pazartesi 13:35:25

Aşıklar için gökyüzündeydiler

Yıldırım Belediyesi tarafından 3-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 'Bursa Yıldırım Belediyesi 5. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı' kapsamındaki yamaç paraşütü gösterisine komşu ülkelerden gelen misafirler de katıldı.

Bursa'nın yeni uçuş merkezi olan Uludağ eteğindeki Zeyniler köyünde düzenlenen yamaç paraşütü gösterisinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Bugün Yıldırım'da çok önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Türkiye Aşıklar ve Şairler Bayramı'na ev sahipliği yapıyoruz. Bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz şölen için değişik bir format uyguladık.

Yıldırım'ın en yüksek noktasında, Zeyniler Mahallesi'nde paraşüt gösterisi yapıyoruz. Burası Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanını yazdığı yer. Burada Feride'nin evi var. Burayı turizme açacağız. Yolunu yaptık.

Turizme açtıktan sonra burasını daha da canlandırmış olacağız. İnsanların bu güzelliği yaşamalarını sağlayacağız. Daha önceki yıllarda burası Zeyniler köyü olarak anılıyordu. Ancak biz burayı mahalle haline getirerek belediyemize bağladık. Bugün burada yamaç paraşütü yapıyoruz. Arkadaşlarımız şu an çok yükseklerdeler.

Oradan Yıldırım'ı ve Bursa'yı görme imkanı buluyorlar. Böylelikle bugünkü organizasyona renk kattılar. Bu yolu da bir pist haline getirdik. Artık buradan rahatlıkla uçabiliyorlar. Yamaç paraşütünü geliştirmeyi ve bu konuda amatör arkadaşlarımızı teşvik etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bu arada Zeyniler köyünde 'Çalıkuşu' romanının baş karakteri Feride'nin yaşadığı ev, davetlilerden büyük ilgi gördü.

Öte yandan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, paraşütçülerin isteklerini dinleyerek sorunlarını çözeceklerini söyledi.

Aşıklar için gökyüzündeydiler

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000