26 Mayıs 2008, Pazartesi 08:09:45

''Asık yüzlü yer HOSTESLERİ!''

Vatan Gazetesi yazarlarından Ruhat Mengi, Kıbrıs'a gitmek için geldiği havalimanında yaşadıklarını kaleme almış. İşte o yazı...
  • bilgi seviyesi belli Kıbrıs ayrı bir ülke oldugunu bilmiyor ayrıca check in dekilerinde hostes olmadıgını
  • anlamyiorum, hem nüfüs cüzdanini unutan sizsiniz, hemde bununla kalmayip bir de yer hosteslerini suclayan da sizsiniz. Insan kimligini HERZAMAN yaninda tasir. Kendi sucunuz kimseye suc atmayin bosu bosuna
  • SİZ KIBRIS NERDE ÖNCE ONU ÖĞRENİN SONRA YOLCULUK YAPIN. KENDİ SUÇUNUZU MİLLETE ATAMAZSINIZ BENCE SİZ HİÇ YOLCULUK YAPMAYIN HEM HAVALİMANI ÇALIŞANLARI HEMDE SİZİN YANINIZDAKİLER RAHAT ETMİŞ OLUR.BUDA SİZİNGİBİLERİN TOPLUMDA VERDİKLERİ ZARARLARI ENGELLEMİŞ OLUR.
  • Siz önce KIBRISIN nerde olduğunu öğrenin bence siz kıbrısı galiba TÜRKİYENİN bir şehri sandınız bayrakları benzer ama renkler ve desenleri farklıdır ve KKTC açılımıda KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DİR,TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR ÜLKEDİR,KTTC DE BİR BAŞKA ÜLKEDİR GARANTÖRLÜK VE KARDEŞLİK VARDIR. BENCE SİZ YOLCULUK YAPMAYIN HEM GÖREVLİLER RAHAT OLUR HEMDE SİZ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZSİNİZ.BÖYLECE SİZSİZ HUZURLU BİR HYAVALİMANLARI HALKA AÇIK OLUR.
  • bence burada ilk başta başlık çok kötü yazılmış'Asık Yüzlü Yer HOSTESLERİ'diye bende bir yer hostesiyim fakat bu konuda asıl önemli olan nokta ve en bilinmesi gereken şey hiçbir yolcuya özel muamele yapılamaz ve evrakları eksik olan yolcuya asla v asla işlem yapılamaz sonuçta biz görevlilerde orada niçin bulunuyoruz prosedürleri yerine getirmek ve kurallara uymak ve uygulamak için.Hem bir kere insan nüfusunu hiçbir şekılde çantasından cüzdanından çıkarmamalı çünkü artık yolda bile adama kimlik sorulur oldu ki alana uçmak için gelen bir kişinin nüfussuz uçulamayacağını ve işlem yapılamayacağını bilmesi gerekir.Burda lütfen biz işimizi yapmaya çalışan YER HOSTESLERİne biraz daha anlayış bekliyorum.Ve birşeyi eleştirirken lütfen kuralları iyi öğrenelim ve ondan sonra işini yapmaya çalışan kurallara uymaya çalışan personeli kötüleyim.Saygılarımla.
  • bende yer hızmetlernde calısmaktayım ve kuralların ne kadar önemli olduğunu ve ayrıca evet ehliyetle uçulabiliyor nüfus olmasa bile ama burada karıştırılmaması gerekılen bır nokta var bu sadece içhat uçuşlarında böledir ve bazı havayolları bu ehliyetı bile kabul etmezlerki kıbrıs bir içhat uçuşu kapsamına girmez ve bu yüzden hem checkin işlemleri dışhatlardan yapılır hemde ya nufüs yada pasaport gerekli olur.Bende personeli bu konuda kutlamak istiyorum işlerini doğru ve tam yaptıkalrı için.Bence bişeyi anlatırken bundan sonra tam olarak kuralları ve yapılacakları iyi öğrenin ve ondan sonra işini yapan insanları suçlayın.Bu gibi olaylar bizimde başımıza çok gelmiştir ve bu gibi konularda asla taviz verilemez bunda sakın unutmayın.Saygılarımla.
  • Sn. Aviator ben bey derken orada bir hiciv vardı öyle bir sinirle yazmışki hanım efendi sanki bir erkek üslubunda bu nedenle Bey olarak yazdım.Yoksa kendisini defalarca kez taşıdık.Bilginize
  • burda haksız olan herkese yapılan muameleye pekalışık olmayan yazarımız insan kimliğini yanından ayırmamalı sorsanız bir kredi kartını unutmuşmudur acaba evde bugüne kadar halkın yazarı!!!arkadaşlarıda kuralları uyguladıkları için neredeyse idam edecek kuralkuraldır ayşe fatma ruhat farketmez tebrikler arkadaşlar.
  • Ben havaalanında yer hizmletlerinde çalışmaktayım.öncelikle ehliyetle gelen kişilere bilet satılan ofislerin bilgi vermesi gerekiyor.ikincisi o yer personeli sizin biniş kartını vermiş olsaydı pois hakkında tutanak tutturacaktır.bu kural türk polisin ve kktc polisin uyguladığı bir kural.ayrıca kktc yurtdışı sayıldığından nufüs cüzdanı veya pasaportla çıkmaları gerekir.ayrıca 18 yaşın altında olan cocukların da eğer annsesiyle gidecekse babadan babasıyla gidecekse muvafaktname ile gelmesi gerekir aksi taktirde o cocuk uçamaz.ancak geçerlilik süresi olan pasaportla tek başına bile uçabilir.sizi bu konuda bilgilenditeyim dedim....
  • orada resmi belge teyit etmeden kımse ucamaz.kım olursa olsun.şahsen banada gelse oyle bi yolcu bende kabul etmezdim memur arkadaşlar görevini yapmışlar.burada eleştirilecek bişi yok.

Sabah 09.30’daki uçağa binmek üzere 08.15’te alandaydım ama Kıbrıs Havayolları masasına gittiğimde çantamda olduğunu sandığım nüfus kağıdımın orada olmadığını gördüm.
Kimlik olarak ehliyetim yanımdaydı ve “iç hatlar”da o da kabul ediliyordu, ben Kıbrıs uçuşlarının “dış hatlar”dan yapıldığını da bilmiyordum (Neden dışhatlar, orası Türkiye değil mi?)
Kıbrıs Havayolları’nın asık yüzlü yer hostesleri “pasaport veya nüfus kağıdı olmazsa uçamazsınız” dediler.
Onlara durumun farklılığını, yüzlerce kişinin beklediğini anlattım ve uçuş kartımı vermelerini, bunları hemen getirteceğimi söyledim.
Vermedikleri gibi 09.00’da masayı kapatarak gittiler. Uçuşa 20 dakika kala hepsi elime ulaşmıştı, ben de bir saattir orada beklemekteydim ama işte benim hatam, onların anlayış ve yardımdan uzak halleri nedeniyle uçak kaçıyordu.
Havayolları Halkla İlişkileri aradım, 09.25’te bile “Belki sizi yetiştirebiliriz” dediler ama olmadı. Demek ki durumun önemini anlatmama rağmen tek bir dakika bekleyemeyiz deyip yarım saat önce çekip giden hostesler çok da haklı değildi.
Uçuş kartımı vermiş olsalar ben 20 dakika önce yetişebilecek, kimliğim gelmese zaten güvenlikten geçemeyecektim.
Tereddütsüz söyleyebilirim ki hayatımda ilk kez verdiğim sözü tutamadım.
Gönderdikleri maillerde “beni göremedikleri için hayal kırıklığına uğradıklarını, üzüldüklerini, sadık okurlarım olduklarını” yazanlardan ve diğer tüm öğrencilerden özür diliyorum.
Ben de çok, çok üzgünüm.

Ruhat Mengi / Vatan

''Asık yüzlü yer HOSTESLERİ!''

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
bilgi seviyesi belli Kıbrıs ayrı bir ülke oldugunu bilmiyor ayrıca check in dekilerinde hostes olmadıgını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sahrayildizi ~ 16 yıl önce
anlamyiorum, hem nüfüs cüzdanini unutan sizsiniz, hemde bununla kalmayip bir de yer hosteslerini suclayan da sizsiniz. Insan kimligini HERZAMAN yaninda tasir. Kendi sucunuz kimseye suc atmayin bosu bosuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIBRIS ~ 16 yıl önce
SİZ KIBRIS NERDE ÖNCE ONU ÖĞRENİN SONRA YOLCULUK YAPIN. KENDİ SUÇUNUZU MİLLETE ATAMAZSINIZ BENCE SİZ HİÇ YOLCULUK YAPMAYIN HEM HAVALİMANI ÇALIŞANLARI HEMDE SİZİN YANINIZDAKİLER RAHAT ETMİŞ OLUR.BUDA SİZİNGİBİLERİN TOPLUMDA VERDİKLERİ ZARARLARI ENGELLEMİŞ OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KIBRISLI ~ 16 yıl önce
Siz önce KIBRISIN nerde olduğunu öğrenin bence siz kıbrısı galiba TÜRKİYENİN bir şehri sandınız bayrakları benzer ama renkler ve desenleri farklıdır ve KKTC açılımıda KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DİR,TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR ÜLKEDİR,KTTC DE BİR BAŞKA ÜLKEDİR GARANTÖRLÜK VE KARDEŞLİK VARDIR. BENCE SİZ YOLCULUK YAPMAYIN HEM GÖREVLİLER RAHAT OLUR HEMDE SİZ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZSİNİZ.BÖYLECE SİZSİZ HUZURLU BİR HYAVALİMANLARI HALKA AÇIK OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer hostesiyim ~ 16 yıl önce
bence burada ilk başta başlık çok kötü yazılmış'Asık Yüzlü Yer HOSTESLERİ'diye bende bir yer hostesiyim fakat bu konuda asıl önemli olan nokta ve en bilinmesi gereken şey hiçbir yolcuya özel muamele yapılamaz ve evrakları eksik olan yolcuya asla v asla işlem yapılamaz sonuçta biz görevlilerde orada niçin bulunuyoruz prosedürleri yerine getirmek ve kurallara uymak ve uygulamak için.Hem bir kere insan nüfusunu hiçbir şekılde çantasından cüzdanından çıkarmamalı çünkü artık yolda bile adama kimlik sorulur oldu ki alana uçmak için gelen bir kişinin nüfussuz uçulamayacağını ve işlem yapılamayacağını bilmesi gerekir.Burda lütfen biz işimizi yapmaya çalışan YER HOSTESLERİne biraz daha anlayış bekliyorum.Ve birşeyi eleştirirken lütfen kuralları iyi öğrenelim ve ondan sonra işini yapmaya çalışan kurallara uymaya çalışan personeli kötüleyim.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu hizmetleri elemanı ~ 16 yıl önce
bende yer hızmetlernde calısmaktayım ve kuralların ne kadar önemli olduğunu ve ayrıca evet ehliyetle uçulabiliyor nüfus olmasa bile ama burada karıştırılmaması gerekılen bır nokta var bu sadece içhat uçuşlarında böledir ve bazı havayolları bu ehliyetı bile kabul etmezlerki kıbrıs bir içhat uçuşu kapsamına girmez ve bu yüzden hem checkin işlemleri dışhatlardan yapılır hemde ya nufüs yada pasaport gerekli olur.Bende personeli bu konuda kutlamak istiyorum işlerini doğru ve tam yaptıkalrı için.Bence bişeyi anlatırken bundan sonra tam olarak kuralları ve yapılacakları iyi öğrenin ve ondan sonra işini yapan insanları suçlayın.Bu gibi olaylar bizimde başımıza çok gelmiştir ve bu gibi konularda asla taviz verilemez bunda sakın unutmayın.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pillibebek ~ 16 yıl önce
Sn. Aviator ben bey derken orada bir hiciv vardı öyle bir sinirle yazmışki hanım efendi sanki bir erkek üslubunda bu nedenle Bey olarak yazdım.Yoksa kendisini defalarca kez taşıdık.Bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serkan ~ 16 yıl önce
burda haksız olan herkese yapılan muameleye pekalışık olmayan yazarımız insan kimliğini yanından ayırmamalı sorsanız bir kredi kartını unutmuşmudur acaba evde bugüne kadar halkın yazarı!!!arkadaşlarıda kuralları uyguladıkları için neredeyse idam edecek kuralkuraldır ayşe fatma ruhat farketmez tebrikler arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer personeli elemanıyım ~ 16 yıl önce
Ben havaalanında yer hizmletlerinde çalışmaktayım.öncelikle ehliyetle gelen kişilere bilet satılan ofislerin bilgi vermesi gerekiyor.ikincisi o yer personeli sizin biniş kartını vermiş olsaydı pois hakkında tutanak tutturacaktır.bu kural türk polisin ve kktc polisin uyguladığı bir kural.ayrıca kktc yurtdışı sayıldığından nufüs cüzdanı veya pasaportla çıkmaları gerekir.ayrıca 18 yaşın altında olan cocukların da eğer annsesiyle gidecekse babadan babasıyla gidecekse muvafaktname ile gelmesi gerekir aksi taktirde o cocuk uçamaz.ancak geçerlilik süresi olan pasaportla tek başına bile uçabilir.sizi bu konuda bilgilenditeyim dedim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasin_thy ~ 16 yıl önce
orada resmi belge teyit etmeden kımse ucamaz.kım olursa olsun.şahsen banada gelse oyle bi yolcu bende kabul etmezdim memur arkadaşlar görevini yapmışlar.burada eleştirilecek bişi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000