08 Temmuz 2013, Pazartesi 10:11:19

ASIANA KAZASI İÇİN İLGİNÇ İDDİA

ABD'nin San Francisco şehrinde düşen Boeing 777-200ER tipi yolcu uçağı düşmeden önce uçuş ekibinden birinin 'hız düşük' ikazında bulunduğu öne sürüldü.
  • Sevgili Taayare; nafile ve desteksiz atma; A 320 kazası air show sırasında gösteri ve demo maksatlı non-standart uçurulurken gerçekleşti, Diğer kaydettiklerini de ispata davet ediyorum. Bütün sistemleri faal iken her iki uçak kıyaslandığında Airbus insan hatasını asgariye indirecek şekilde dizayn edilmiş olması dolayısı ile kesinlikle daha emniyetlidir, NOKTA!
  • Pilot basligiyla Airbus oven arkadasim,Airbus 320 nin ilk tanitim ucusunda bu thrust sistemi yuzunden agaclara dalip patlamasi.Ayrica son 10 yilda encok kaza kirim sayisinda Airbus birinciyken ve bircok autothrust arizasindan dolayi yasanan Airbus tail strikelar ve hard landingler varken bence biraz destekli yaz
  • Bence suçlu AYJET
  • düşük hızdan dolayı inişte tail strike yaşanmıştır.
  • Kabin memurunun hız düşüklüğünü hissettiğini sanmıyorum ancak yapılan yorumlar kanımca yanlış. Kabin memurlarına hizmet verdikler şirket tarafından çok güzel eğitim verir ve burada boş atıp tutanlardan kat ve kat iyi bilgiye sahiptirler. Eğer bu haber kabin görevlileri farketti ancak uyarmadı şeklinde olsaydı, Türkiye'de neden CRM gelişmiyor yeaa? diye artistlik yapacaktınız.
  • Airbus olsa bu uçak düşmezdi nokta! Maalesef Boeing'in ilkel dizaynında auto throttle'lar gazı radar altitude'i referans alarak keser; yerde idle konumuna alır; airbus ise pilota retard ikazı vererek son sürati muhafaza eder, pilot sadece path kontrolü ile meşgul olur; kısacası uçak çöküş yapmaz; bu da demektir ki, bu uçak insanların hatalarını en asgariye indirecek seviyede dizayn edilmiştir. KUSURA BAKMAYIN 77'liler! Kabul etmeseniz de gerçek budur.
  • Destekli sallayin diyen arkadasim bende zaten Amsterdamda Autothrottle off yapilmadigi icin kaza oldu yazmistim.Cat 3 de full otomasyon inersin.737 de normalde autothrottle off yapilir guvenle inilir ama cat 3 egitimi yaptiklari icin autothrottle off yapmadilar diyorum.
  • Hayatinda kac kere kaptana nasil ucak kullanicagini soyledin?? :)) bos konusma ucagin hizinin yavas yada hizli oldugunu nasil anlayabilceksin ne bilgin var evt farkettigin bisey olursa solersin ama farkedicek bilgin varmi onu soyle once
  • tayyare kardeşim sallama lütfen,cat 3 yaklaşma tamamen auto land yaklaşmasıdır,otomasyona dokunulmaz,(sop ye göre) pisti görünce ya autopilot devre dışı bırakılır ya da sop sonuna kadar devam et diyosa onu uygularsın...43 saatlik pilot tecrübesi var diyen arkadaş,herkes anasının karnından uçuş saatiyle çıkmıyo,yattığın yerden yapılmıyo bilmem kaç binlik uçuş saati...adam uçucakki tecrübe kazansın...
  • valla dayanamıycam artık yorum yapıcam o kadar pilot var yorum yapan adamların hayatları İngilizce ama İngilizce gazeteden flight officer ,crew member (first officer) ın kabin görevlisi olarak çevrilmiş olabileceğini idrak edemiyorlar.nasıl bir egodur bu ya.ohh

ABD'nin San Francisco şehrinde düşen Boeing 777 tipi uçağın iniş esnasında normalden düşük hızda olduğu öne sürüldü.

Habertürk gazetesinde yer alan haberde, karakutu kayıtlarına göre bir uçuş görevlisinin düşüşten 7 saniye önce pilotu uçağın hızını arttırması konusunda uyardığı öne sürüldü. 

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu Başkanı Deborah Hersman Washington’da incelenen Kara Kutu’nun kendilerine düşüş konusunda net bilgiler verdiğini söyledi. Uçağın iniş esnasındaki hedef hızının 137 knots (158 mph) olduğunu belirten Deborah, çarpma anından 7 saniye öncesine kadar bir anormalliğin bulunmadığını ifade etti. Ancak kayıtlara göre çarpmadan 7 saniye önce bir uçuş görevlisi görevlisi, pilotu arayarak hızın yükseltilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Çarpmadan 4 saniye önce ise stick shaker adı verilen düşük hız uyarı sistemi devreye giriyor.

Kara Kutu kayıtlarına göre uçağın iniş sırasındaki hızının, standartın altında olduğunu belirten Deborah, motor gücünün ise yüksek oranda düşürüldüğünü açıkladı.

ASIANA KAZASI İÇİN İLGİNÇ İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

pilot ~ 11 yıl önce
Sevgili Taayare; nafile ve desteksiz atma; A 320 kazası air show sırasında gösteri ve demo maksatlı non-standart uçurulurken gerçekleşti, Diğer kaydettiklerini de ispata davet ediyorum. Bütün sistemleri faal iken her iki uçak kıyaslandığında Airbus insan hatasını asgariye indirecek şekilde dizayn edilmiş olması dolayısı ile kesinlikle daha emniyetlidir, NOKTA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taayare ~ 11 yıl önce
Pilot basligiyla Airbus oven arkadasim,Airbus 320 nin ilk tanitim ucusunda bu thrust sistemi yuzunden agaclara dalip patlamasi.Ayrica son 10 yilda encok kaza kirim sayisinda Airbus birinciyken ve bircok autothrust arizasindan dolayi yasanan Airbus tail strikelar ve hard landingler varken bence biraz destekli yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suclu ~ 11 yıl önce
Bence suçlu AYJET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
show no mercy ~ 11 yıl önce
düşük hızdan dolayı inişte tail strike yaşanmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 11 yıl önce
Kabin memurunun hız düşüklüğünü hissettiğini sanmıyorum ancak yapılan yorumlar kanımca yanlış. Kabin memurlarına hizmet verdikler şirket tarafından çok güzel eğitim verir ve burada boş atıp tutanlardan kat ve kat iyi bilgiye sahiptirler. Eğer bu haber kabin görevlileri farketti ancak uyarmadı şeklinde olsaydı, Türkiye'de neden CRM gelişmiyor yeaa? diye artistlik yapacaktınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Airbus olsa bu uçak düşmezdi nokta! Maalesef Boeing'in ilkel dizaynında auto throttle'lar gazı radar altitude'i referans alarak keser; yerde idle konumuna alır; airbus ise pilota retard ikazı vererek son sürati muhafaza eder, pilot sadece path kontrolü ile meşgul olur; kısacası uçak çöküş yapmaz; bu da demektir ki, bu uçak insanların hatalarını en asgariye indirecek seviyede dizayn edilmiştir. KUSURA BAKMAYIN 77'liler! Kabul etmeseniz de gerçek budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyare ~ 11 yıl önce
Destekli sallayin diyen arkadasim bende zaten Amsterdamda Autothrottle off yapilmadigi icin kaza oldu yazmistim.Cat 3 de full otomasyon inersin.737 de normalde autothrottle off yapilir guvenle inilir ama cat 3 egitimi yaptiklari icin autothrottle off yapmadilar diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 den Qr e ~ 11 yıl önce
Hayatinda kac kere kaptana nasil ucak kullanicagini soyledin?? :)) bos konusma ucagin hizinin yavas yada hizli oldugunu nasil anlayabilceksin ne bilgin var evt farkettigin bisey olursa solersin ama farkedicek bilgin varmi onu soyle once

Yanıtla

Kalan karakter 1000
destekli sallayın.. ~ 11 yıl önce
tayyare kardeşim sallama lütfen,cat 3 yaklaşma tamamen auto land yaklaşmasıdır,otomasyona dokunulmaz,(sop ye göre) pisti görünce ya autopilot devre dışı bırakılır ya da sop sonuna kadar devam et diyosa onu uygularsın...43 saatlik pilot tecrübesi var diyen arkadaş,herkes anasının karnından uçuş saatiyle çıkmıyo,yattığın yerden yapılmıyo bilmem kaç binlik uçuş saati...adam uçucakki tecrübe kazansın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
de gidi pilot dee ~ 11 yıl önce
valla dayanamıycam artık yorum yapıcam o kadar pilot var yorum yapan adamların hayatları İngilizce ama İngilizce gazeteden flight officer ,crew member (first officer) ın kabin görevlisi olarak çevrilmiş olabileceğini idrak edemiyorlar.nasıl bir egodur bu ya.ohh

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000