14 Aralık 2014, Pazar 08:17:22

ARTIK UÇAKLARA YILDIRIM ÇARPMAYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi (YTTS) ile yıldırım ve şimşek hadiseleri önceden tespit edilerek can ve mal kayıplarının önüne geçilecek.
  • iPhone duzeltmisler.:-)
  • Kazasız çarpsın lan dinlenemiyoruz yoksa uçmaktan :((
  • Tüürkiye yazmışsınız düzeltirseniz sevinirim. Güzel bir haber, uçaklara yıldırım düşmesi büyük korku ve maddi hasar yapıyor.
  • Ya bi gidin Allah aşkına!!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan 35 adet yıldırım tespit ve takip sisteminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, 34 adedi de Türkiye’nin çeşitli illerinde tesis edilerek hizmete açılacak. Şu ana kadar 20 adedi kurulan sistem, 35 adet pasif algılayıcıdan oluşan bir ağı kapsayacak.

Pasif bir algılama sistemi olan Yıldırım Tespit ve Takip Sistemi atmosferdeki yıldırım ve şimşek hadiselerinin tespiti, takibi ve kısa vadeli hava tahmini için gerçek zamanlı ve yüksek çözünürlüklü meteorolojik bilgi sağlayacak.

Sistemden elde edilecek verilerin kullanılmasıyla, yıldırımın etkili olacağı belirlenen alana erken uyarı yapılarak, ilgililer ve vatandaşların tedbir alması sağlanacak. Havacılık sektörüne de fayda sağlayacak sistemle, uçuş güzergahları, iniş-kalkış süreci, yıldırım ve şimşek alanlarına dair veriler elde edilerek, uçuş emniyetine katkı sağlanacak. Birçok sektörün talep ettiği yıldırım ve şimşek bilgileri, yüksek doğrulukla sunulabilecek.

Ayrıca meteoroloji radarlarının kapsama alanının dışında kalan bölgeler için yaklaşık yağış miktarına ilişkin kısa süreli tahmin yapılabilecek. 

ARTIK UÇAKLARA YILDIRIM ÇARPMAYACAK

Yorumlar

kral ~ 9 yıl önce
iPhone duzeltmisler.:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kazasız çarpsın lan dinlenemiyoruz yoksa uçmaktan :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tüürkiye yazmışsınız düzeltirseniz sevinirim. Güzel bir haber, uçaklara yıldırım düşmesi büyük korku ve maddi hasar yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He gardaş he ~ 9 yıl önce
Ya bi gidin Allah aşkına!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000