27 Nisan 2010, Salı 09:07:21

"ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Zafer Havaalanı konusunda açıklamalarda bulunan ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu "Havaalanı konusunda, ilimizin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Zafer Havalimanı’nın tamamlanıncaya kadar askeri havaalanımızın sivil uçuşlara açılması sağlanmalıdır." dedi.
  • hangi potansiyel kimi kandırıyorsun sen
  • akadasın dedıgı gıbı eskısehır 1 saat mesafede ve bır emırdaglı olarak eskısehırı tercıh edıyoruz zafer acılsıda kac kısı yolcu bulacaksınız.eskısehırde uluslararası havalanı bıtmek uzere duyrulur.emırdaglı
  • Afyon'un havaalanı ihtiyacını bilmeden yine Türkiye'nin en uzun pistinin Afyon askeri havaalanında olduğunu bilmeden oturdukları yerden yorum yapanları kınıyorum.Biz uluslararası havalimanından bahsediyoruz.
  • 1 saat mesafede uşak..1 saat mesafede çardak var..1 saat mesaefede eskişehir var. isteyen dileyen oralardan uçar..
  • o kadar milyon dolar yüzbinlerce turist bence çok karlı iş kafanızda çalışıyor para desen ganiyle eee bence siz açın işletin olmamı ya

Havaalanı konusunda tüm yetkilileri, ilimizin ve ülkemizin menfaati için seferber olmaya davet eden Hancıoğlu, “İlimizin mevcut potansiyelleri ile hak ettiği gelişimi sağlayabilmesi, istihdam, üretim ve ihracatın artması için havaalanı konusunun acilen çözüme kavuşturulması gerekliliği inancındayız” dedi.

Kütahya’nın Altıntaş İlçesi’ne yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan Zafer Havaalanı’nın ihalesinin ertelenmesi ile ilimizin havalimanı özlemini dindirecek sürecin uzadığını belirten ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, “Havaalanı konusunda, ilimizin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Zafer Havalimanı’nın tamamlanıncaya kadar askeri havaalanımızın sivil uçuşlara açılması sağlanmalıdır. Tüm yetkililer, ilimizin ve ülkemizin menfaati için havaalanı konusunda seferber olmalıdır” dedi.

“SÜREÇ ALEYHİMİZE İŞLİYOR”
Hancıoğlu, “İlimiz, 266 milyon dolar ihracatıyla, yerli ve yabancı müşteriye hizmet eden 10 bin turizm ve belediye belgeli yatak kapasitesi ile yıllık 250 bin kişiye hitap etmektedir. Ayrıca, 50 bin devre mülk ve devre tatil kapasitesi ile gelişme sürecinde olan jeotermal kaynaklı teknolojik seracılık sektörüyle ve mermer başkent olmamızı sağlayan yaklaşık 400 adet mermer fabrikasıyla da ön plana çıkmaktadır. Aleyhimize işleyen bu süreçte, ilimizdeki askeri havaalanının ivedi bir şekilde sivil uçuşlara açılması gereklidir” diye konuştu. Afyonkarahisar TSO Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamada şehrin 266 milyon dolar ihracatı ile yerli ve yabancı müşteriye hizmet eden 10 bin turizm ve belediye belgeli yatak kapasitesi olduğu hatırlatılarak bu konuda en önemli eksiğin havaalanı olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

İlimiz Anadolu’daki en eski yerleşim yerlerinden birisi olup, tarihi kral yolu ve ipek yolu üzerinde olan pek çok medeniyetleri barındırmış büyük zaferin kazanılmasında kilit noktası olmuş örnek bir kenttir. Coğrafi konumu gereği yurdumuzun doğu bölgesini batıya, kuzeyini güneye bağlayan karayolları, demiryolları ve havayollarının kesiştiği kavşak noktasında olması en önemli özelliğidir. Doğaltaş, termal kaynaklar, hayvancılık, tarım, gıda potansiyeli ve marka olmuş kaplıca, sucuk, kaymak, lokum, haşhaş, patates, kiraz, vişne, yumurta gibi yöresel gıda ürünleri ile meşhurdur. İlimizin mevcut potansiyelleri ile hak ettiği gelişimi sağlayabilmesi, istihdam, üretim ve ihracatın artması için havaalanı konusunun acilen çözüme kavuşturulması gerekliliği inancındayız. Altıntaş’a yap – işlet – devret modeli ile yapılacak havalimanı bu özlemi bitirecek olsa da, ihalenin ertelenmesi ile süreç uzamıştır.

266 000 000 $ ihracatıyla, yerli ve yabancı müşteriye hizmet eden 10.000 turizm ve belediye belgeli yatak kapasitesi ile yıllık 250.000 kişiye hitap eden 50.000 devre mülk ve devre tatil kapasitesi ile gelişme sürecinde olan jeotermal kaynaklı teknolojik seracılık sektörüyle, mermer başkent olmamızı sağlayan yaklaşık 400 adet mermer fabrikasıyla, yani mevcut potansiyelimizle, aleyhimize işleyen bu süreçte, ilimizdeki Askeri Havaalanı’nın ivedi bir şekilde sivil uçuşlara açılması gereklidir. İlimizin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Zafer Havalimanının tamamlanıncaya kadar askeri havaalanımızın sivil uçuşlara açılması sağlanmalıdır. "

"ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
hangi potansiyel kimi kandırıyorsun sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
akadasın dedıgı gıbı eskısehır 1 saat mesafede ve bır emırdaglı olarak eskısehırı tercıh edıyoruz zafer acılsıda kac kısı yolcu bulacaksınız.eskısehırde uluslararası havalanı bıtmek uzere duyrulur.emırdaglı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Afyon'un havaalanı ihtiyacını bilmeden yine Türkiye'nin en uzun pistinin Afyon askeri havaalanında olduğunu bilmeden oturdukları yerden yorum yapanları kınıyorum.Biz uluslararası havalimanından bahsediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 saat mesafede uşak..1 saat mesafede çardak var..1 saat mesaefede eskişehir var. isteyen dileyen oralardan uçar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o kadar milyon dolar yüzbinlerce turist bence çok karlı iş kafanızda çalışıyor para desen ganiyle eee bence siz açın işletin olmamı ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000