29 Kasım 2012, Perşembe 08:21:05

ARTIK HAVAYOLUNU TERCİH EDİYORLAR!

Karadan ve denizden kaçırılan göçmenler sınıf atladı. Mültecileri havadan uçuran çete yakalandı. Liderleri ise emekli emniyet müdürü ve emekli albaydı...

Başka ülkelere gitmek için denizleri aşan, ölümle burun buruna kalan mülteciler renk değiştirdi! Paralı göçmenleri havadan uçuran çete, yakayı ele verdi. Her şey İstanbul'da faaliyet gösteren turizm firmaları Trek ve Balet Tur'un polise ihbarıyla başladı. Firma yetkilileri, "Bir güvenlik şirketi bizden sürekli olarak yurt dışı uçak bileti aldı. Ancak paramızı ödemeyerek bizi dolandırdı" şikayetinde bulundu.

PARAVAN ŞİRKETLER

Bunun üzerine güvenlik şirketi izlemeye alındı. Yapılan takipler sonucunda, sözde güvenlik şrketi olan çetenin foyası ortaya çıktı. Buna göre çete, paravan şirketler kurup zengin kaçak yolcuları işe aldı. Sonra da İtalya ve Slovakya konsolosluklarına başvurdu. "Çalışanlarımızı yurtdışına seminere göndereceğiz" diyerek vizeleri kaptı. Çete üyeleri son işinde ise polis tarafından yakalandı. Eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

EMNİYETLİ ŞEBEKE

Çetenin liderliğini ise bir dönem İstanbul Emniyeti'nde Şube Müdürü olarak çalışan emekli Emniyet Müdürü Turan T. ile emekli Albay Mehmet Ali Y.'nin yaptığı anlaşıldı. Mehmet Ali Y.nin ise son anda kaçtığı öğrenildi. (Takvim)

 

ARTIK HAVAYOLUNU TERCİH EDİYORLAR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000