25 Eylül 2018, Salı 09:21:29

Arnavutluk Air Albania ile dünyaya açılacak

Arnavutluk'un Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında kurulan ilk havayolu şirketi Air Albania, bu ülkeyi dünya metropollerine bağlayan bir köprü vazifesi üstlenecek.
  • Teknisyen lazım mi
  • Hep tekrarliyorum THY Avrupa merkezli BalkanJet sirketini kurmali, Balkanlari loop yaparak Avrupa ya ve Istanbul uzerinden dunyaya baglamali, Emirates mesela Hindistan in koylerini dunyaya bagliyor Malezya yi kapatti, THY Eastern Europe i kontrol altina alabilir, devaminda Ukrayn Havayollarina ortak olunmali acil olarak, Qatar alirsa Ukrayna yi kaybederiz
  • thy veya pegasus ile istanbula uçunca aktarma yasağı var zaar.
  • Kosovaya bekleriz.
  • Kırmızı ruj?
  • Burada görev alan kaptan ve f/o ları kim ve nasıl seçti! İyi şeylerden hiç haberimiz olmuyor. C kategori uç, 4 bacak uç bunlarda hep varım. Nasıl oluyor bu işler... 45 saat uçup 90 saat parası alınacak yerlerde niye haberimiz dahi olmuyor!
  • Bence kardes devletimiz bosnaya yatırım yapmak lazım
  • THY'yi bu girişimi için takdir ediyorum. Balkanlardaki dostluklarımızı daha da pekiştirmek adına ve bölge insanının konforunu ve yaşam standardını artırmak adına çok güzel bir iş çıkarıyorlar. Bu olayın Bosna gibi olacağını düşünmüyorum, çünkü Bosna'daki idare yapı gereği her yaptığınız işte ve her aldığınız kararda Boşnak, Hırvat ve Sırp'ları aynı anda memnun etme zorunluluğun var. Bu da neredeyse imkansız oluyor. THY, tekrar tebrikler, hava'n açık olsun...
  • Kizimiz da "ne gadden şahane maniyel demo yapiyorum, ne gadden mesudum" edasi ile siritmis..
  • sisirdiniz be kardesim

Arnavutluk'un Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında kurulan ilk havayolu şirketi Air Albania, bu ülkeyi dünya metropollerine bağlayan bir köprü vazifesi üstlenecek.

Arnavutluk'un dünyaya açılacak önemli bir kapısı olacak söz konusu havayolu şirketinin çalışanları THY tarafından sürekli olarak eğitime tabi tutuluyor, destek alıyor.

Eylül ayında resmen hizmete giren Air Albania, ilk sembolik uçuşunu bu ayın ortalarında 80 başarılı öğrenci ile başkent Tiran'daki Rahibe Teresa Havalimanı'ndan İstanbul'a yapmıştı.

Air Albania bir diğer uçuşunda ise Arnavutluk'tan gazeteci ve sanatçıları, Avrupa ile Asya'nın buluştuğu İstanbul'a tanıtım amaçlı bir gezi için taşıdı. İstanbul'daki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edip boğaz turu yapan grup, İstanbul'un güzelliklerine duydukları hayranlığı gizleyemedi.

Arnavutluk'u diğer ülkelere ve bu ülkelerin metropollerine bağlayan köprü olarak nitelendirilen Air Albania, sadece Arnavutluk'u dünyaya tanıtmada değil, Arnavutlara kaliteli hizmet sunmada da ülkenin yeni bir imajı haline geldi.

Çalışanları THY'nin deneyiminden faydalanıyor

Gelecek dönemde sefer sayılarını artırması beklenen şirketin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Air Albania çalışanları da THY'nin sunduğu deneyim ve profesyonelliğin kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirtti.

Air Albania'da kabin amiri olarak görev yapan Doris Rojba, Arnavutluk'un ilk havayolu şirketindeki deneyimin hayatında özel bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, dünya genelindeki Arnavutlar arasında köprü olacaklarını kaydetti.

Air Albania'nın başkent Tiran'ı dünyanın diğer metropollerine bağlayacak bir köprü olacağını söyleyen Rojba, "Bu, hepimiz için olumlu bir şey olacak." dedi.

THY'den aldıkları eğitim ve desteğe de değinen Rojba, THY'nin deneyim ve profesyonelliğinden çok faydalandıklarını, havacılıkta temel güvenlik alanında bilgi sahibi olduklarını aktardı.

Şirketin bir başka çalışanı Sejdin Metani de inecekleri her noktada Arnavutluk'u tanıtacaklarını vurgulayarak, "Air Albania ile güvenilir ve keyifli uçuşlar sunarak tüm Arnavutlar ve Arnavutluk'a seyahat etmek isteyenler için köprü olacağız." dedi.

Dünyanın en büyük şirketlerinden THY'den eğitim aldıklarının altını çizen Metani, "Eğitimler çok yoğundu. THY eğitimcilerinin profesyonelliğinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Onlar her şeyi en anlaşılır ve detaylı bir şekilde bize anlatıp eğitimlerimizi kolay kıldılar." diye konuştu.

Başbakandan THY'ye övgü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Air Albania'nın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende, söz konusu şirketin kuruluşunun ve THY'nin bu süreçteki desteğinin önemine işaret etti.

Air Albania'nın THY gibi küresel aktör olan bir ortağın garantisine sahip, stratejik ve uzun vadeli bir kurum olduğunu vurgulayan Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifi ve cömert desteği olmadan bugün burada olamayacaklarına dikkati çekti.

Arnavutluk Air Albania ile dünyaya açılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Zemberekci ~ 6 yıl önce
Teknisyen lazım mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 6 yıl önce
Hep tekrarliyorum THY Avrupa merkezli BalkanJet sirketini kurmali, Balkanlari loop yaparak Avrupa ya ve Istanbul uzerinden dunyaya baglamali, Emirates mesela Hindistan in koylerini dunyaya bagliyor Malezya yi kapatti, THY Eastern Europe i kontrol altina alabilir, devaminda Ukrayn Havayollarina ortak olunmali acil olarak, Qatar alirsa Ukrayna yi kaybederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pickle Rick ~ 6 yıl önce
thy veya pegasus ile istanbula uçunca aktarma yasağı var zaar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 6 yıl önce
Aktarma yasağını daha detaylı anlatabilir misiniz? Böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum.
xx ~ 6 yıl önce
Kosovaya bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pardon? ~ 6 yıl önce
Kırmızı ruj?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy kaptanı ~ 6 yıl önce
Burada görev alan kaptan ve f/o ları kim ve nasıl seçti! İyi şeylerden hiç haberimiz olmuyor. C kategori uç, 4 bacak uç bunlarda hep varım. Nasıl oluyor bu işler... 45 saat uçup 90 saat parası alınacak yerlerde niye haberimiz dahi olmuyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 6 yıl önce
Hepsi birinin yigeni galiba
Yorum yok ~ 6 yıl önce
İnsanın gözü aç olmasın
ucanlara sor bakalim ~ 6 yıl önce
haberleri var mi syn ac gozlu
Ozzt ~ 6 yıl önce
Herkez dönüşümlü uçsun.....
Harekat ~ 6 yıl önce
Kaç bin tl maaş alıyosunuz hala başkası az uçmuş da çok almış derdindesiniz. Paradan başka şey düşünmezmisiniz?
Aç diyenlere ~ 6 yıl önce
Çok şükür tokum. Hepinizin seçilmeden önce haberi vardı. Biz haksızlığı anlatıyoruz.Harekatçı bile aldığım paranın derdinde. Git sende pilot ol niye 1700 liraya hergün 6-7 tane uçak hazıiyorsun. Çok şükür aç gözlü de değilim. Ama haksızlığı gelemem.
Fikri ~ 6 yıl önce
Bence kardes devletimiz bosnaya yatırım yapmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapıldı ~ 6 yıl önce
Bosna'da havayolu kuruldu ama başarısızlıkla sonuçlandı.
Güzel olay ~ 6 yıl önce
THY'yi bu girişimi için takdir ediyorum. Balkanlardaki dostluklarımızı daha da pekiştirmek adına ve bölge insanının konforunu ve yaşam standardını artırmak adına çok güzel bir iş çıkarıyorlar. Bu olayın Bosna gibi olacağını düşünmüyorum, çünkü Bosna'daki idare yapı gereği her yaptığınız işte ve her aldığınız kararda Boşnak, Hırvat ve Sırp'ları aynı anda memnun etme zorunluluğun var. Bu da neredeyse imkansız oluyor. THY, tekrar tebrikler, hava'n açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hostes hanim kizim ~ 6 yıl önce
Kizimiz da "ne gadden şahane maniyel demo yapiyorum, ne gadden mesudum" edasi ile siritmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ~ 6 yıl önce
sisirdiniz be kardesim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eran ~ 6 yıl önce
Ya sırf muhalif olmak için yorum yapma! RTE yi sev ya da sevme , adamların ilk milli havayolu THY sayesinde olmuş
:) ~ 6 yıl önce
ya arnavutlar zaten fakir vah vah vah ac bi bak internetten suriye kirmasi seni
Shiptar ... ~ 6 yıl önce
Neden şaşırmışlar ? Arnavutlar'a destek olmak seni neden bu kadar rahatsız ediyor ?
Malatyalı ~ 6 yıl önce
Sen kimsin de insanları küçümsüyorsun. Annen Stockholmlu babanda Parisli mi? Daha 1 2 kuşak öncesi tarlada salatalık yetiştiriyordunuz. 2 kuruş para gördü cebin de insanları Suriyeli diye mi aşağılıyorsun. Allah bilir kara kuru çirkin bir tipsindir o beyinsizliğine ilaveten
İlk değil ~ 6 yıl önce
Daha önce Albanian airlines vardı .milli havayoluydu ve battı. Şuan özel albawings,flyalbania ve albanian airways var.bilmeden konuşmayalım Yapılan iş güzeldir.THY yi ve devlet büyüklerimizi tebrik ediyorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000