01 Nisan 2015, Çarşamba 09:20:38

ARJANTİN'DE GREV KRİZİ

Arjantin'in başkenti Buenos Aires’te, bazı sendikalar tarafından ilan edilen 1 günlük genel grev nedeniyle ulaşımın tamamen durduğu bildirildi.
  • bide arff yapsinda bakalim trafik duruyomu noluyo..arffye hak yeah demekle olmuyo sayin etfaiyeci arkadaslar.bakin gorun..not.atcyim

Arjantin'in başkenti Buenos Aires’te, bazı sendikalar tarafından ilan edilen 1 günlük genel grev nedeniyle ulaşımın tamamen durduğu bildirildi.

Arjantin resmi haber ajansı TELAM’da yer alan habere göre, Buenos Aires’te, başta Otomotiv Tramvaycılar Birliği (UTA) olmak üzere ulaştırma sektöründeki bazı sendikaların çağrısıyla başlatılan 1 günlük grev nedeniyle iç hat uçak seferleri dahil ulaşım tamamen durdu.

Grevin uçak, tren, tramvay, metro ve otobüs seferlerini kapsadığı belirtilirken, sadece bazı ticari taksilerin hizmet verdiği ifade edildi.

Tramvay ve Metro Çalışanları Lonca Derneği’nin (AGTSyP), UTA’nın çağrısını “siyasi manevra” olarak nitelediği ve UTA’nın çağrısına cevap vermeyeceğini açıklamasına rağmen tramvay ve metronun hiçbir hattının hizmet vermediğine dikkat çekildi.

Sadece yurt içi uçuşlarının yapıldığı Jorge Newbery Havaalanı'nda grev nedeniyle uçuşların tamamen durduğuna işaret edilirken, Aerolineas Argentinas, Lan, Buquebus, Andes ve Sol hava yolu şirketlerindeki uçuşların da iptal edildiği kaydedildi. Gol, Tam ve Lan Chile hava yollarının seferlerinin ise Uluslararası Bakan Pistarini Havalimanı’na (Ezeiza) yönlendirildiği duyuruldu.

Bu sabah Türk Hava Yolları (THY) dahil Gol, Avianca, Lan Chile ve Aeromexico hava yollarına ait uçakların zamanında iniş yaptığı ve devam eden seferlerde herhangi bir gecikmenin beklenmediği belirtildi.

Sendikalar, hükümetin 15 bin Arjantin pesosu (yaklaşık bin 700 dolar) ve üzeri ücret alan işçilerin maaşlarına uyguladığı yüzde 35’e varan stopajı protesto etmek için greve gidiyor.

Ulaştırma sektöründeki sendikalar hükümetin söz konusu uygulamadan vazgeçmemesi durumunda grev düzenlemeye devam edeceğini açıkladı.

ARJANTİN'DE GREV KRİZİ

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bide arff yapsinda bakalim trafik duruyomu noluyo..arffye hak yeah demekle olmuyo sayin etfaiyeci arkadaslar.bakin gorun..not.atcyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000