29 Ekim 2015, Perşembe 10:01:51

Arızalı uçak 4 yıldır Erzurum'da...

Van depreminde zarar görenler için yardım getiren Gürcistan'a ait uçak, geçirdiği kaza sonucu 4 yıldır Erzurum Havalimanı apronunda tamir için bekletiliyor.
  • Cargo taşımasınyapan bir havayolumuz alsın kelepir
  • 31 ton yardım getirmiş ve yolda kalmış ise bizim de uçağı söküp gürcistan'a nakliye etmemiz gerek. Bu saatten sonra o uçak çok detaylı bakım ister. Uçamaz kolay kolay
  • Yahu o uçak orada duracağına bizim erzurum shyo ya bağışlasalar ya :)
  • Slovakyalı yaşlı kadını güvenli bir biçimde memleketine uğurlayan Abubekir Bey, 4 yıldır rehin olan bu uçağa da bir kıyak yap da memleketine gönderse ya :)
  • İstanbul Atatürk Havalimanında bu şekilde uzun süre yatan onlarca uçak var. Havalimanlarımızda park alanı apron son derece kısıtlı olduğu için uzun süre yatmakta olan uçakların kalrırılabilmesini teminen, uluslararası yasal mevzuatı bilen hukukçulara ihtiyaç var. SHGM'ye önemli bir görev düşüyor.
  • bari bizim köftecilerden biri alsa.
  • Bize yardım gönderen bu ülkenin uçağının tekrar uçabilmesi için elimizden geleni yapmalıyız.
  • Bizimkiler el koysun zaman asimi diye sonrada biz onu satalim gitsin hurdaciya iyi demir var :)

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden zarar görenler için Gürcistan'dan yardım taşıyan ve Erzurum Havalimanı apronunda geçirdiği kaza sonucu kokpiti zarar gören uçak, 4 yıldan bu yana onarım için bekletiliyor.

VAN DEPREMİ İÇİN YARDIM GETİRMİŞTİ

Van ve Erciş İlçesi'nde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Rihchter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki deprem ardından yardım amaçlı olarak depremzedelere çadır getiren Gürcistan uçağı, 30 Ekim gecesi Erzurum Havalimanı'na indi. Kargosunu boşaltan uçak, parka alındı. Bu sırada piste inen ve depremzedeler için 31 tonluk gıda malzemesi taşıyan Kırgızistan uçağının kanadı, Gürcistan uçağının pilot kabinine çarptı ve kokpitte büyük hasar oluşturdu. Kazadan sonra Kırgızistan'a ait kargo uçağı da havalimanının park bölümüne çekildi.

Kazayla ilgili olarak Türkiye, Gürcistan ve Kırgızistan'dan gelen teknik ekip, inceleme yaptı. Uçaklarda meydana gelen hasarlar sigorta şirketleri tarafından tespit edildi. Kazadan yaklaşık 1 ay sonra Kırgızistan uçağının kırılan kanadı onarıldı ve bu uçak ülkesine götürüldü. Ancak, kokpit bölümünde büyük hasar oluşan ve hasarlı bölümün üzeri branda ile örtülen Gürcistan uçağı o günden bu yana Erzurum Havalimanı'nda bekletiliyor.

Yetkililer, Gürcistan uçağının sigorta işlemlerinin bitmediğini belirtirken şu bilgileri verdi: "Yardım amaçlı gelen uçaktan herhangi bir iniş kalkış ya da park için para alınmıyor. Gürcistan, Erzurum'daki uçağı unuttu. Apronu işgal ediyor. Şimdilik sigorta işlemlerinin bitmesini beklemekten başka çare yok." (Haberler)

Arızalı uçak 4 yıldır Erzurum'da...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Cargo ~ 8 yıl önce
Cargo taşımasınyapan bir havayolumuz alsın kelepir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yardım ~ 8 yıl önce
31 ton yardım getirmiş ve yolda kalmış ise bizim de uçağı söküp gürcistan'a nakliye etmemiz gerek. Bu saatten sonra o uçak çok detaylı bakım ister. Uçamaz kolay kolay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
labunya_osman ~ 8 yıl önce
Yahu o uçak orada duracağına bizim erzurum shyo ya bağışlasalar ya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi bir daha ~ 8 yıl önce
Slovakyalı yaşlı kadını güvenli bir biçimde memleketine uğurlayan Abubekir Bey, 4 yıldır rehin olan bu uçağa da bir kıyak yap da memleketine gönderse ya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uluslararası hukuk ~ 8 yıl önce
İstanbul Atatürk Havalimanında bu şekilde uzun süre yatan onlarca uçak var. Havalimanlarımızda park alanı apron son derece kısıtlı olduğu için uzun süre yatmakta olan uçakların kalrırılabilmesini teminen, uluslararası yasal mevzuatı bilen hukukçulara ihtiyaç var. SHGM'ye önemli bir görev düşüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
bari bizim köftecilerden biri alsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 8 yıl önce
Bize yardım gönderen bu ülkenin uçağının tekrar uçabilmesi için elimizden geleni yapmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler ~ 8 yıl önce
böyle düşünenlerin olduğunu ara sıra da olsa görmek ne kadar güzel...
Okuyucu ~ 8 yıl önce
Bizimkiler el koysun zaman asimi diye sonrada biz onu satalim gitsin hurdaciya iyi demir var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La havle ~ 8 yıl önce
Demir degil olm alimunyum :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000