06 Ağustos 2014, Çarşamba 08:15:46

ARIZALANAN UÇAĞA YOLCU EL ATTI!

İzlandalı bir vatandaş bindiği arızalı uçağa el atarak aralarında ailesinin de bulunduğu 180 yolcuyu bir gece otelde kalmaktan kurtardı.
  • O iyi
  • Konu dışı biraz ama siteye daha iyi bi yorum sistemi kurun, lütfen! Millet birbirine yanıt verirken android, iphne diye hitap ediyor ister istemez. Kurun bi disqus, intense debate. Hem yorumlara yanıt gelince haberdar olur biz de tartışmalara katılırız.
  • Çay bahçelerinden Menzil harika bir yer.
  • Android 12:36 Atma Ziyaaaaam benim.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan android kullanıcısı kardeşim, bi açıp oku bakalım SHT 145 EK-1 TABLO-6 IR-145.A.30. Sana kolaylık olsun sayfa 18 madde:5. Hemde Türkçe.
  • Android uygulamasi 10:59 da yorum yapan arkadas ATMA ZIYAAAAAAA
  • Iphone doğru söylüyor. Yetkisiz personel uçakta işlem yapamaz. Ama one time authorisation verince yetkili oluyor. İş yapabiliyor.
  • Olduğun meydanda benzer uçak tipinde lisans sahibi teknisyen bulunuyorsa one time authorisation vererek iş yaptırabilirsiniz. B737 B1.1 olan adam A330 da iş yapabilir örneğin. İkiside turbofandır çünkü. Uçak base'e dönünce yetkili teknisyen aynı işi tekrarlar. Mesela lastik değiştirildiyse o lastiği söker inspect eder geri takar, deftere girer, olur biter.
  • Hollywood filmlerinde olur ya; pilotların başına bir şey gelir ve yerden aldığı talimatlarla uçaktan biraz anlayan bir yolcu veya hosteslerden biri uçağı sağ salim indirir. Bu olay (doğrudan alakası olmasa da!) bana bunu hatırlattı. :-)
  • Yaw nasil mudahale edemez one time auth. Diye birsey duydunuz mu klavye havacilari sizi
  • Yetkisiz personel uçağa müdahale edemez.

Uçak Teknisyeni olan David Aron Gudnason, kendisinin de içinde bulunduğu ve teknik nedenlerden dolayı kalkamayan yolcu uçağını tamir etti.

İzlandalı "Visir" gazetesine göre iki haftalık İspanya tatilinden Reykjavik'e dönmek için Almeira havalimanında uçağını bekleyen Gudnason, uçağın arızalı olduğuna, teknik servisin ise ertesi günü müdahale edeceğine dair anonsun üzerine ilginç bir karar verdi. Geceyi otelde geçirmek istemeyen aile babası Gudnason, personele uçağı tamir edebileceğini bildirdi. Ardından Gudnason uçaktaki arızayı telefon ile bağlandığı Stockholm'deki baş teknisyenin yarıdımı ile 30 dakika içerisinde tamir etti. Gerekli testler yapıldıktan sonra yolculara uçağın Gudnason sayesinde uçuşa kalkabileceği bildirildi. Bunun üzerine büyük bir alkış koptu ve uçak sadece bir kaç saatlik gecikme ile menziline ulaştı. (Hürriyet)

ARIZALANAN UÇAĞA YOLCU EL ATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
O iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem ~ 10 yıl önce
Konu dışı biraz ama siteye daha iyi bi yorum sistemi kurun, lütfen! Millet birbirine yanıt verirken android, iphne diye hitap ediyor ister istemez. Kurun bi disqus, intense debate. Hem yorumlara yanıt gelince haberdar olur biz de tartışmalara katılırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çay bahçelerinden Menzil harika bir yer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Android 12:36 Atma Ziyaaaaam benim.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan android kullanıcısı kardeşim, bi açıp oku bakalım SHT 145 EK-1 TABLO-6 IR-145.A.30. Sana kolaylık olsun sayfa 18 madde:5. Hemde Türkçe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Android uygulamasi 10:59 da yorum yapan arkadas ATMA ZIYAAAAAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iphone doğru söylüyor. Yetkisiz personel uçakta işlem yapamaz. Ama one time authorisation verince yetkili oluyor. İş yapabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Olduğun meydanda benzer uçak tipinde lisans sahibi teknisyen bulunuyorsa one time authorisation vererek iş yaptırabilirsiniz. B737 B1.1 olan adam A330 da iş yapabilir örneğin. İkiside turbofandır çünkü. Uçak base'e dönünce yetkili teknisyen aynı işi tekrarlar. Mesela lastik değiştirildiyse o lastiği söker inspect eder geri takar, deftere girer, olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Hollywood filmlerinde olur ya; pilotların başına bir şey gelir ve yerden aldığı talimatlarla uçaktan biraz anlayan bir yolcu veya hosteslerden biri uçağı sağ salim indirir. Bu olay (doğrudan alakası olmasa da!) bana bunu hatırlattı. :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaw nasil mudahale edemez one time auth. Diye birsey duydunuz mu klavye havacilari sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamdi ~ 10 yıl önce
klavye havacilari deme,ust yonetim,yonetim kurulu aliniyor sonra
Bilgi ~ 10 yıl önce
Yetkisiz personel uçağa müdahale edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000