11 Aralık 2010, Cumartesi 08:24:18

ARIZA YAPAN HELİKOPTER KADERİNE TERKEDİLDİ

İsrail'de çıkan orman yangınına müdahale etmek için Rusya'nın Sochi kentinden havalandıktan sonra yakıt sistemindeki arıza nedeniyle düşme tehlikesi geçirerek Tirebolu Limanı'na acil iniş yapan yangın söndürme helikopteri adeta kaderine terk edildi.
  • helikopter sochiden geldi ama önce trabzona indi..ankaraya giderken emergency iniş yaptı..haber yaparken biraz dikkat...
  • trabzon'da sanırım çarşıbaşı olacak, 60'lı yıllarda bir USAF C54 acil iniş yapınca pert olmuş uçağa bir temel abimiz binlerce lira verip almış. galiba bölgenin namını duydular, o bölgeye sürekli emergency landing yapıyorlar :)))
Geçtiğimiz Pazar günü Tirebolu'ya zorunlu iniş yapan yangın söndürme helikopteri, yedek parça ve teknik ekip gelmediği için bir türlü kalkış yapamadı.

Yakıt sisteminde arıza meydana gelen ve yağ sızıntısı nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalan helikopterin onarımının uzun süreceği ve karayolu ile taşınmasının da gündem de olduğu bildirildi.

Pazar gününden bu yana Tirebolu Limanı'nda emniyet şeridi içinde tutulan helikopter ise ziyaretçi akınına uğruyor.

Dün Tirebolu'da semt pazarı olması dolayısı ile özellikle köylerden alış-veriş yapmak için ilçeye gelen vatandaşlar, helikopterin etrafında bol bol fotoğraf çektirdiler.

Polis kordonunu aşan bazı vatandaşların tehlikeye aldırmadan helikopterin üstüne çıkarak bu anı ölümsüzleştirdikleri görüldü.

Bu arada Giresun’un bu tür bir olayla ilk kez karşılaşmadığı da ortaya çıktı. Araştırmacı-yazar Ayhan Yüksel, 1916 yılında da Görele'ye bir Rus savaş uçağının acil iniş yaptığını, mürettebatın çeteler tarafından esir alınıp uçağın deniz üzerinden kayıklarla Tirebolu'ya çekildiğini söyledi. Yüksel, Rus uçağının halen Yeşilköy Havaalanı’ndaki müzede “Görele Uçağı” adıyla sergilendiğini belirtti.
ARIZA YAPAN HELİKOPTER KADERİNE TERKEDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
helikopter sochiden geldi ama önce trabzona indi..ankaraya giderken emergency iniş yaptı..haber yaparken biraz dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
trabzon'da sanırım çarşıbaşı olacak, 60'lı yıllarda bir USAF C54 acil iniş yapınca pert olmuş uçağa bir temel abimiz binlerce lira verip almış. galiba bölgenin namını duydular, o bölgeye sürekli emergency landing yapıyorlar :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000