11 Eylül 2011, Pazar 08:55:14

ARIZA SON ANDA TESPİT EDİLDİ

Rus yetkililer, İzmir-Moskova seferini yapacak olan Yak-42 tipi uçakta önemli teknik arıza tespit ederek tehlikeli uçuşu iptal ettirdi...
  • Bende 2001'de bu uçak İstanbul-Simferopol-İstanbul parkurunda uçtum aslında gayet rahat bir uçak, kalkışta burnunu havaya fazla dikmiyor ve piste teker vurduğunda çok fazla sarsmıyor o zaman Pan-Ukraıne adındaydı, şimdi Donbassaero oldu Airbus'a döndüler evet eski uçaklar ama ben hala Rus uçaklarının çok güvenli olduğunu düşünüyorum ki Yak servisin düşme nedenini ucuz yakıt olarak açıklıyor Rus tv leri İl-96'lar hala kaza yapmamış tek eski uçaklardır aynı tank gibiler ayrıca Rusların yeni Tu-204 SU-100 Süper jeti Rus-Ukrayna yapımı Antonovlar ve şimdi adını unuttuğum ama Fokker 100 ile aynı tip olan yeni Tupolevlerle gene eskilere dönüş yapacaklar.
  • saratov aır rusyadan sabiha gökçene haftanın 5 günü uçuyo yak 42 lerle gayet güzel uçak .
 Uçak motorunda bir cihazın eski olduğu ortaya çıktı. Ülkenin Yaroslavl şehrinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen uçak kazasında yine Yak-42 uçağı düşmüştü.
 
Yaroslavl'daki kazanın ardından RusyaUlaştırma Denetleme Servisi Rostransnadzor, düşen uçağın şirketi Yak-Servis Havayolu'nda sıkı denetleme çalışmaları yaptı. Basına konuşan Rostransnadzor Resmi Sözcüsü Sergey Romantsev, "Yak-Servis şirketinde, yetkili müfettişlerimiz Yak-42 tipli uçakların bulunduğu hangarı baştan ayağa denetledi.  

Yaroslavl'da düşen uçak da bu şirkete ait. Denetlemeler sırasında şirkete ait uçakların birinin motorunda cihazın kullanım süresinin eski olduğu ortaya çıkarıldı. Bu da uçuş güvenliği açısından tehlikeli." dedi.
 
Rostransnadzor'dan yapılan resmi açıklamada ise, "Kurumumuz, 11 Eylül 2011'te İzmir-Vnukovo (Moskova) D RA 42412 sefer sayısına hazırlanan Yak-42 tipli uçağın söz konusu potansiyel tehlike taşıyan seferini önledi". denildi. Müfettişler, ayrıca sekiz uçakta da ciddi arıza tespit ederek uçuşlarını yasakladı. 
 
Tunoşna havalimanından Minsk'e doğru havalanan buz hokeyi oyuncularının yer aldığı Yak-42 tip Rus uçağı kalkışından kısa bir süre sonra düşmüştü. Uçakta bulunan yolculardan 45'i hayatını kaybederken, biri hokey oyuncusu olmak üzere iki kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Moskova'ya taşınan yaralı yolcuların durumları ciddiyetini koruyor.

SamanyoluHaber
ARIZA SON ANDA TESPİT EDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bende 2001'de bu uçak İstanbul-Simferopol-İstanbul parkurunda uçtum aslında gayet rahat bir uçak, kalkışta burnunu havaya fazla dikmiyor ve piste teker vurduğunda çok fazla sarsmıyor o zaman Pan-Ukraıne adındaydı, şimdi Donbassaero oldu Airbus'a döndüler evet eski uçaklar ama ben hala Rus uçaklarının çok güvenli olduğunu düşünüyorum ki Yak servisin düşme nedenini ucuz yakıt olarak açıklıyor Rus tv leri İl-96'lar hala kaza yapmamış tek eski uçaklardır aynı tank gibiler ayrıca Rusların yeni Tu-204 SU-100 Süper jeti Rus-Ukrayna yapımı Antonovlar ve şimdi adını unuttuğum ama Fokker 100 ile aynı tip olan yeni Tupolevlerle gene eskilere dönüş yapacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
saratov aır rusyadan sabiha gökçene haftanın 5 günü uçuyo yak 42 lerle gayet güzel uçak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000