02 Mart 2011, Çarşamba 11:32:26

ARFF MEMURLARI GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, bu hafta köşe yazısında ARFF memurlarını ele aldı. İşte Erdağı'nın o köşe yazısı...
  • O şerefli mesleğe layık olmayan bazı arkadaşların var olduğunu hepimiz biliyoruz. Arkadaşları tüm PAT sahasını teriyle sularken kendisi arazi olan, acil torpil arayıp hangi avanta göreve atanabileceğini sürekli kovalayan. Onlar bilir kendilerini, herkes de bilir onları. O mesleğin şerefi ve o şerefi içinde taşıyanlar sizi yakında aralarından ayıklayıp atacaklar torpilinizi çabuk bulun!!
  • RESCUE AND FIRE FIGHTING SERVICES konusu çok önemli olduğuna göre, ICAO 9137-AN/898, Airport Services Manual, Part 1, Rescue and Fire Fighting dokümanı referans alınarak, örneğin İNGİLTERE (the United Kingdom CAA CAP 168), KANADA (the Canadian Aviation Regulation CAR 303) ve diğer bir çok ülkelerin Sivil Havacılıkları tarafından yayımlandığı gibi, SHGM ve DHMİ’nin de web sitelerinin mevzuat, kanun ve yönetmelikler kısmında, bu konularla ilgili niçin yayımlanmış BİR REGÜLASYON veya YÖNETMELİK bulunmamaktadir? ACABA SHGM VE/VEYA DHMİ ÇOK CİDDİ OLAN BU KONUYU ÖNEMSEMİYOR MU?
  • Sayın erdağ yazınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz.havacılıktaki kopmaz bütünlükte arff teşkilatının ne kadar önemli bir noktada olduğunu buna karşın bize verilen önemin ne kadar zayıf ve alçaltıcı olduğunu sizin gibi sektördeki deneyimli birinin kaleme alması bizleri mutlu etti sorunlarımız çok evet bunu herkes bilmekte bunu yaşayanlar olarak en iyi bizler bilmekteyiz ancak her ne olursa olsun biz görevimizi diğerleri gibi görmüyor çok öneml bir noktada olduğumuzun bilinciyle günbegün kendimizi geliştirmeye gelişen havacılık endüstrisindeki yermizi gerek teknolojik gelişmeler gerkse bilgi ve kapasitemizle her geçen gün kendimizi tazeliyoruz sayın erdağa yazısından ve ilgisinden dolayı tüm arff teşkilatı olarak tekrer teşekkür ederiz
Havaalanlarındaki hizmetler biribirini tamamlayan hizmetler zincirinden oluşmaktadır. Hizmetin kalitesi de zincirin en zayıf halkası kadardır. Zincirin halkalarından herhangi birinin zayıflaması durumunda diğer halkaların gücünün hiç bir önemi kalmaz. Zincirin herhangi bir halkasının zayıf olması veya kopması can ve mal emniyeti, uçuş emniyetini doğrudan ilgilendirdiği gibi Allah korusun telafisi mümkün olmayan felaketlere de neden olabilir.

AirportHaber yazarı Oktay Erdağı'nın köşe yazısını okumak için tıklayınız...
ARFF MEMURLARI GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
O şerefli mesleğe layık olmayan bazı arkadaşların var olduğunu hepimiz biliyoruz. Arkadaşları tüm PAT sahasını teriyle sularken kendisi arazi olan, acil torpil arayıp hangi avanta göreve atanabileceğini sürekli kovalayan. Onlar bilir kendilerini, herkes de bilir onları. O mesleğin şerefi ve o şerefi içinde taşıyanlar sizi yakında aralarından ayıklayıp atacaklar torpilinizi çabuk bulun!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
RESCUE AND FIRE FIGHTING SERVICES konusu çok önemli olduğuna göre, ICAO 9137-AN/898, Airport Services Manual, Part 1, Rescue and Fire Fighting dokümanı referans alınarak, örneğin İNGİLTERE (the United Kingdom CAA CAP 168), KANADA (the Canadian Aviation Regulation CAR 303) ve diğer bir çok ülkelerin Sivil Havacılıkları tarafından yayımlandığı gibi, SHGM ve DHMİ’nin de web sitelerinin mevzuat, kanun ve yönetmelikler kısmında, bu konularla ilgili niçin yayımlanmış BİR REGÜLASYON veya YÖNETMELİK bulunmamaktadir? ACABA SHGM VE/VEYA DHMİ ÇOK CİDDİ OLAN BU KONUYU ÖNEMSEMİYOR MU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın erdağ yazınızdan dolayı sizlere teşekkür ederiz.havacılıktaki kopmaz bütünlükte arff teşkilatının ne kadar önemli bir noktada olduğunu buna karşın bize verilen önemin ne kadar zayıf ve alçaltıcı olduğunu sizin gibi sektördeki deneyimli birinin kaleme alması bizleri mutlu etti sorunlarımız çok evet bunu herkes bilmekte bunu yaşayanlar olarak en iyi bizler bilmekteyiz ancak her ne olursa olsun biz görevimizi diğerleri gibi görmüyor çok öneml bir noktada olduğumuzun bilinciyle günbegün kendimizi geliştirmeye gelişen havacılık endüstrisindeki yermizi gerek teknolojik gelişmeler gerkse bilgi ve kapasitemizle her geçen gün kendimizi tazeliyoruz sayın erdağa yazısından ve ilgisinden dolayı tüm arff teşkilatı olarak tekrer teşekkür ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000