27 Ekim 2015, Salı 08:42:48

ARFF havacılık tazminatına dikkat çekti

Havalimanlarındaki acil durumlara müdahale görevi yapan ARFF’ler, son dönemde üç kritik olaya anında müdahale ederek ikisinde faciayı önlediklerine işaret ederek, “Havacılık tazminatı dağılımında bizim önemimizi dikkate alın” mesajı verdi.
  • Lâ Tahzen! İnnallâhe Meassabirin..
  • Öncelikle okumus cahillerin imla hatasini düzelteyim..Etfayeci değildir dogrusu İtfaiyeci' dir..belediye itfayesiyle kiyaslamis bizi cahil ya cahillik tavan yapmis..gelismis ulkelerde meydana ucak inmeden evvel acil durum personelinin durumuna bakarlar..bizim neden az gelistigimizse ortada..soylenecek cok sey var fakat cahillere kisacik bir ornek veriyim..pistte kaza gecirmis ucagini egerki ben ordan kaldirmazsam senin trafik diye bir hizmetin olmayacaktir..bunun bircok ornegi vardir..meseleye birde boyle bak derim..
  • Bu para sadece atc için verilen para asıl adaletsizlik bütün birimlere verilmesiyle oldu
  • Haksızlık apaçık ortadadır. Yeterli düzeltilmek istensin...
  • Sayın genel müdürümüzün bu haksızlığı gidereceğinden zerre kuşkumuz yok
  • Şimdi bir kuleci arkadaşımız diyor ki; aynı kurumda çalışıyor olabiliriz. Fanatik aynı işi yapmıyoruz. O yüzden bizim herkesten fazla maaş almamız çok normal diyor. Güzel kardeşim benim siz diğer personelden fazla maaş almıyorsunuz. Maaşınız bir şoför veya itfaiyeci ile aynı. Siz Havacılık tazminatının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan oranlar yüzünden fazla maaş alıyorsunuz. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı Devletin size verdiği maaş da diğer personel den fazla maaş almanız gerekirdi. Bugün bir kuleci emekli olsa alacağı maaş en fazla 1700 lira. Şoför emeklisi ile aynı maaşı alacak. Orhan Birdal Devletten daha akıllı bir adam mı ki size tazminatı fazla verdi.
  • Adalet herkese lazım tüm DHMİ personelleri atc,aim, elektroik, lektriki memur ,apron, şoför, arff herkes bu halkanın zincirleri ayrı gayrı yok.Herksin birbirine empatiyapması lazım.Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri müslüman din kardeşine de yapılmasını istememek lazım...Bu tazminatı adaletsiz dağıtıp birilerinin hakkını yiyenler için ''Yaşasın zalimler için cehennem''...
  • Kimin ne dedigi umrumda degil, sayin genel mudurumuzden adil bir dagilim bekliyoruz. Unvan degisikligi yonetmeliginde arff'nin adilce onunun acilmasini istiyoruz. Arff artik uvey evlat olmasin sayin genel mudurum
  • Arkadaşlar Tokat Havalimanında neler oluyor. Her haberin altında Tokat ile ilgili yorum var. Aylardır Tokat Havalimanı Müdürü şunu yapıyor bunu yapıyor diye yorumlar var. Müfettişler geldi diyordunuz ne oldu sonuç çıkmadı mı. Airport Haber bu konuda geniş kapsamlı bir araştırma yapın lütfen. Bu tokat müdürünün arkasında nasıl bir güç var ki o kadar olaya karşı bir şey olmuyor....Bu arada hükümet yanlısı sendikanız bu konuda bir şey yapmıyor mu. Sendika ya bu konuyuu anlatmadınızmı.
  • BİZLER ATATURK HAVALİMANİNDA AKSİYONUN KRALİNİ YASİYORUZ.BURDA ALEYHİMİZE YORUM ATAN KULECİLER İCİN DE AKSİYON YORUM ATMAK OLMALİ.BU NE TAVİRLAR VERMİCEM DE VERMİCEM BABANİZİN MALİ YA BU TAZMİNAT.

Havalimanlarındaki acil durumlara müdahale görevi yapan ARFF’ler, son dönemde üç kritik olaya anında müdahale ederek faciayı önlediklerine işaret ederek, “Havacılık tazminatı dağılımında bizim önemimizi dikkate alın” mesajı verdi.

Airporthaber’e bir açıklama gönderen  Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ARFF mensupları, Katmandu’da  pistten çıkan THY uçağının kurtarılmasında, motoru yanan THY uçağının piste inişinin hemen ardından başarılı şekilde yangının söndürülmesi ve aprona akan yakıtın alev almadan kontrol altına alınmasında çok önemli görevler üstlendiklerini vurgulayarak, havacılık tazminatı dağılımında bu konuların dikkate alınması gerektiğini vurguladılar.

İşte Airporthaber’e gelen o mektup:

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan yaklaşık 1300 civarında ARFF Memuru (Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Personeli ) 2005 yılında yürürlüğe giren ve tüm DHMİ çalışanlarına belli oranlar gözetilerek (ki bu oranların neye göre belirlendiği manidardır) dağıtılan Havacılık Tazminatındaki adaletsizliğin giderilmesi yönünde uzun süredir beklenti içindeler…

2005 yılından bu yana DHMİ çalışanlarına verilen Havacılık Tazminatı ücret grupları dağılımında 3. Grupta yer alan ARFF personelleri uzun süredir mağdur oldukları gerekçesiyle Havacılık Tazminatı dağılımının yeniden planlanmasını ve uğradıkları haksızlığın giderilmesini talep etmektedirler.

2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde Ulaştırma iş kolundaki madde 12’de yer alan Havacılık Tazminatında 31 Ocak tarihine kadar çalışma yapılması kararı, ARFF Memurlarının uzun yıllardır süren beklentilerinin giderilmesi açısından umut ışığı gibi görünse de havacılıkla ilgisi bulunmayan grup olarak tanımlanan ve ARFF personelinin de yer aldığı 3. grubun değişmesine olanak sağlamayacağı değerlendirilmektedir. Esas olan ARFF personelinin bulunduğu 3. gruptan 1. veya 2. Gruba alınması olmalıdır.

Geçtiğimiz aylarda Atatürk Havalimanına inişini müteakip alevler arasında pistten çıkarak kazaya uğrayan uçağa yapılan başarılı müdahale ile tüm yolcuların hayatını kurtarmış, kazaya uğrayan uçak sebebiyle iniş kalkış trafiğine kapatılan pisti 4 saat gibi rekor bir sürede uçağı bulunduğu yerden kaldırarak pistin hava trafiğine açılmasını sağlamışlardır. Yine Atatürk Havalimanı apronundaki büyük çaplı yakıt dökülmesi olayına yapılan erken müdahale ile de olası bir facianın önüne geçilmiştir. Bununla birlikte yakın zamanda Nepal Katmandu Havalimanında kırıma uğrayan THY uçağına Nepal de uçak kurtarma ekipmanı bulunmaması nedeniyle ve diğer ülkelerden gelen ekiplerin kısıtlı teçhizat ve çalışmaları nedeniyle ülkemizden Nepal’e giden ekipmanlarla birlikte ARFF personelince müdahalede bulunulmuş ve söz konusu uçak başarılı bir şekilde bulunduğu yerden kaldırılarak emniyetli bir şekilde aprona kadar çekilmiştir.

Tüm bu başarılı operasyonlar ARFF personelinin gerek ülkemizde gerekse de dünya çapında ne kadar önemli bir iş yaptıklarını ortaya koymuş, havacılık tazminatında hak ettikleri değeri almadıkları gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır.

Havacılık tazminatının ayarlanması esnasında her ne kadar havacılığa hizmet etmedikleri gibi söylemlerde bulunulsa da ARFF personeli tarafından gerçekleştirilen ve yukarıda örnekleri verilen çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda; dünyada ve ülkemizde gelinen noktada havacılığın olmazsa olmazları arasında yer ARFF Memurlarının uçağa ve uçuşa hizmet vermediğini iddaa etmek tamamen asılsız ve mesnetsiz bir uygulamadır.

Kaldı ki yukarıda örnekleri verilen olaylarda ARFF personelinin tek düşüncesi hayat kurtarmak ve meydana gelebilecek hasarı en az seviye de tutabilmek, olayın daha da büyüyerek facia boyutlarına ulaşmasını önlemektir. Hayat kurtarmak gibi asli bir görevi yerine getiren personele ayrımcılık yaparak uçağa ve uçuşa hizmet vermediğini iddaa etmek hiç kimseye fayda sağlamayacağı gibi söz konusu personelin moral, motivasyon ve çalışma azmini yok ederek iş kaybı, huzursuzluk ve kutuplaşmaya sebep olacaktır.

Havacılık sektöründe seslerini duyurmaya çalışan gerek ARFF personelinin gerekse de adı anılmayan diğer personelin sesi olmak adına değerli DHMİ yöneticilerine sesleniyoruz. Gelin bu ayrımcılığa, bu bölünmüşlüğe bir son verin. 2015 yılı toplu sözleşme görüşmelerindeki karara istinaden işte size fırsat…

Şimdi söz sizde…

ARFF havacılık tazminatına dikkat çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (198)

ARFF ~ 8 yıl önce
Lâ Tahzen! İnnallâhe Meassabirin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İTFAİYE 006 ~ 8 yıl önce
Öncelikle okumus cahillerin imla hatasini düzelteyim..Etfayeci değildir dogrusu İtfaiyeci' dir..belediye itfayesiyle kiyaslamis bizi cahil ya cahillik tavan yapmis..gelismis ulkelerde meydana ucak inmeden evvel acil durum personelinin durumuna bakarlar..bizim neden az gelistigimizse ortada..soylenecek cok sey var fakat cahillere kisacik bir ornek veriyim..pistte kaza gecirmis ucagini egerki ben ordan kaldirmazsam senin trafik diye bir hizmetin olmayacaktir..bunun bircok ornegi vardir..meseleye birde boyle bak derim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 8 yıl önce
Bu para sadece atc için verilen para asıl adaletsizlik bütün birimlere verilmesiyle oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ispartaArff ~ 8 yıl önce
Haksızlık apaçık ortadadır. Yeterli düzeltilmek istensin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TRabzon ARFF ~ 8 yıl önce
Sayın genel müdürümüzün bu haksızlığı gidereceğinden zerre kuşkumuz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 8 yıl önce
Şimdi bir kuleci arkadaşımız diyor ki; aynı kurumda çalışıyor olabiliriz. Fanatik aynı işi yapmıyoruz. O yüzden bizim herkesten fazla maaş almamız çok normal diyor. Güzel kardeşim benim siz diğer personelden fazla maaş almıyorsunuz. Maaşınız bir şoför veya itfaiyeci ile aynı. Siz Havacılık tazminatının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan oranlar yüzünden fazla maaş alıyorsunuz. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı Devletin size verdiği maaş da diğer personel den fazla maaş almanız gerekirdi. Bugün bir kuleci emekli olsa alacağı maaş en fazla 1700 lira. Şoför emeklisi ile aynı maaşı alacak. Orhan Birdal Devletten daha akıllı bir adam mı ki size tazminatı fazla verdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adaletistiyorum ~ 8 yıl önce
Adalet herkese lazım tüm DHMİ personelleri atc,aim, elektroik, lektriki memur ,apron, şoför, arff herkes bu halkanın zincirleri ayrı gayrı yok.Herksin birbirine empatiyapması lazım.Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri müslüman din kardeşine de yapılmasını istememek lazım...Bu tazminatı adaletsiz dağıtıp birilerinin hakkını yiyenler için ''Yaşasın zalimler için cehennem''...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinop arff ~ 8 yıl önce
Kimin ne dedigi umrumda degil, sayin genel mudurumuzden adil bir dagilim bekliyoruz. Unvan degisikligi yonetmeliginde arff'nin adilce onunun acilmasini istiyoruz. Arff artik uvey evlat olmasin sayin genel mudurum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOKAT HAVALIMANI ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar Tokat Havalimanında neler oluyor. Her haberin altında Tokat ile ilgili yorum var. Aylardır Tokat Havalimanı Müdürü şunu yapıyor bunu yapıyor diye yorumlar var. Müfettişler geldi diyordunuz ne oldu sonuç çıkmadı mı. Airport Haber bu konuda geniş kapsamlı bir araştırma yapın lütfen. Bu tokat müdürünün arkasında nasıl bir güç var ki o kadar olaya karşı bir şey olmuyor....Bu arada hükümet yanlısı sendikanız bu konuda bir şey yapmıyor mu. Sendika ya bu konuyuu anlatmadınızmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFFİSTANBUL ~ 8 yıl önce
BİZLER ATATURK HAVALİMANİNDA AKSİYONUN KRALİNİ YASİYORUZ.BURDA ALEYHİMİZE YORUM ATAN KULECİLER İCİN DE AKSİYON YORUM ATMAK OLMALİ.BU NE TAVİRLAR VERMİCEM DE VERMİCEM BABANİZİN MALİ YA BU TAZMİNAT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000