05 Mayıs 2016, Perşembe 18:22:43

Ardahan'da İHA kullanımı sınırlandırıldı

Ardahan Valiliği terör örgütlerinin yük taşıma kapasitesi bulunan dronelerle (insansız hava aracı) yapabileceği bombalı saldırı ve keşif türü eylemlerin önüne geçebilmek için bu araçların kullanım alanını sınırlandırdı.
  • zaten o bölgelerde yasak ... shgm nin talimatnamesi var.
  • Adanada neden yasak diil halen
  • hocayı harcadınız, dronelarımızı yedirtmeyiz!
  • Drone'ları her ülkede kullanılıyor diye bu ülkede de kafanıza göre kullanamazsınız. Yasak olan bölgelerde uçurmayacaksınız. Ülkeyi tanıtmak doğal güzellikleri anlatmak amacıyla yada basın yayın amacıyla veya serbest bölgede uçurulması kimse birşey demiyor zaten. Ama sen kalkıp uçağın iniş hattında uçurursan 17 bin TL az bile.
  • karara uymuyorum saygı da duymuyorum
  • ya bırak böyle gerekçe mi olur dronelara özgürlük!!

Ardahan Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İnsansız hava araçlarının terör örgütlerince eylem öncesi keşif, istihbarat ve bombalı saldırı eylemlerinde kullanabilmek amaçlı bulundurduklarının anlaşıldığı belirtildi.

Terör örgütlerinin yük taşıma kapasitesi bulunan dronelerle yapabilecekleri bombalı saldırı ve keşif türü eylemlerin önüne geçebilmek için dronelerin kullanım alanının sınırlandırıldığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son dönemlerde özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütüne yönelik olarak yapılan operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında Drone olduğu tespit edilmiştir. İnsansız hava araçlarının terör örgütlerince eylem öncesi keşif, istihbarat ve bombalı saldırı eylemlerinde kullanılabileceği değerlendirilmektedir.

Bu kapsamda; söz konusu muhtemel olayların önüne geçebilmek ve kamu güvenliğini tam ve eksiksiz sağlayabilmek amaçlı, Valiliğimizce alınan karar ile il merkezde bulunan Valilik, Askeri Bölge, Bina, Tesisler ve lojmanları, Adliye Binası ve Lojmanları, Emniyet Bina, tesis ve lojmanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanları,helikopter pistleri, cezaevleri, akaryakıt depoları ve istasyonları, TEİAŞ Ardahan Trafo Merkezi üstü ve çevrelerinde, ayrıca irtifaya bağlı olmaksızın çok kalabalık bölgeler ve kalabalık bölgeler üstünde, NOTAM (havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararıyla belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İnsansız Hava Aracı (DRONE) kullanımı yasaklanmıştır.”

Ardahan'da İHA kullanımı sınırlandırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

shgm kararı ~ 8 yıl önce
zaten o bölgelerde yasak ... shgm nin talimatnamesi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adan ~ 8 yıl önce
Adanada neden yasak diil halen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısa adam ~ 8 yıl önce
hocayı harcadınız, dronelarımızı yedirtmeyiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burası Türkiye ~ 8 yıl önce
Drone'ları her ülkede kullanılıyor diye bu ülkede de kafanıza göre kullanamazsınız. Yasak olan bölgelerde uçurmayacaksınız. Ülkeyi tanıtmak doğal güzellikleri anlatmak amacıyla yada basın yayın amacıyla veya serbest bölgede uçurulması kimse birşey demiyor zaten. Ama sen kalkıp uçağın iniş hattında uçurursan 17 bin TL az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyip ~ 8 yıl önce
karara uymuyorum saygı da duymuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Türkiye havayolları nedir ya? THYdemi Türkiyeli oldu. Biraz yazdıklarınıza dikkat edin.
de get ~ 8 yıl önce
ya bırak böyle gerekçe mi olur dronelara özgürlük!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok hakli ~ 8 yıl önce
Bence valilik cok yerinde bir karar almış. Drone kelimesi literatüre girmeden cok önce, elle tutup canlı canli gördüğüm ilk dronedan sonra aklima gelen ilk düşünce şuydu : "cok tehlikeli, teroristler bununla bomba vs atar, film ceker istihbarat toplar. Nasil serbestçe alınıp satılabiliyor hayret". Aradan 7 ay geçti, yetkililer ancak daha yeni yeni farkina varabiliyor.
Terrorist ~ 8 yıl önce
Bu karakter yoksunu fikir yoksunu satılmış beyinlerden oluşan terörist guruplara karşı tüm önlemler gerekçe olur hatta drone satışları yasaklanmalı bence tüm dünyada öyle herkez kullanmamalı belli şirketler örn taşımacılık film vs onlar kullanmalı yohsa yahında her yir drone kaynayacak mahvettiler şu güzel,dünyayı bay muhalefet

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000