02 Eylül 2013, Pazartesi 08:15:45

ARDAHAN'DA HAVAALANI HEYECANI

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan'a havaalanı yapılması için çalışmaların başladığını söyledi. Azizoğlu, arazi olarak Ardahan merkeze bağlı Edegül köyü mevkisinin havalimanı için belirlendiğini ifade etti...
  • Karstan geçmek zorunda kalmayalım memeleketimize giderken
  • Ne karadenizi samsun sivas antalya hatta Ortadoğu Balkanlar hatta tum dunyadan insanlar buraya yolculuk icin gelir

Havalimanı yapılması düşünülen noktada Ankara'dan heyet talebinde bulunduklarını ve gelecek olan uzmanlar tarafından inceleme yapılarak oluşturulacak rapora göre yapım sürecine başlanacağını ifade eden Azizoğlu, "Ardahan'ı havaalanına kavuşturacağız. Bu konuda kararlıyız. Aktaş Sınır Kapısında nasıl çalışma başlattıysak bu alanda da aynı çalışmayı başlatıyoruz. Başlatacağımız çalışma Aktaş Sınır Kapısı gibi iyi sonuç verecektir" dedi.

Yapılacak olan havalimanının sadece Ardahan'a hitap etmeyeceğini, Karadeniz ve Kafkasya'ya da hitap edeceğini belirten Azizoğlu, "Bu planları yaparken, sadece kendimizi düşünmüyoruz. Çevremizi ve bölgemizi düşünüyoruz. Bugün yapılacak olan havaalanı kesinlikle Artvin'i ilgilendirecek. Dolayısıyla Karadeniz'i de ilgilendirecektir. Bundan daha önemlisi Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten birinin bu havaalanını kullanması daha avantajlı olacak. Ardahan'a yapılacak olan havaalanı Ardahan'ın dışında hem Karadeniz hem de Gürcistan'a da hitap edecektir. Çünkü birinin Tiflis'ten 3 saatlik bir mesafede buraya geldiğinde buradan İstanbul'a uçtuğunu düşünün. Bu çok büyük avantaj olacak Gürcistan'dan gelen bir yolcu için" şeklinde konuştu.

ARDAHAN'DA HAVAALANI HEYECANI

Yorumlar

Ardahan ~ 11 yıl önce
Karstan geçmek zorunda kalmayalım memeleketimize giderken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ne karadenizi samsun sivas antalya hatta Ortadoğu Balkanlar hatta tum dunyadan insanlar buraya yolculuk icin gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000