28 Ekim 2017, Cumartesi 10:56:43

Arap turistler taksicilerden şikayetçi oldu

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Trabzon ziyaretinde Suudi Arabistan’dan Trabzon’a gelen turistlerin özellikle yüksek taksi ücretlerinden şikayetçi oldukları yönünde kendilerine ulaşan şikayetleri gündeme getirmesi üzerine Trabzonlu taksiciler kendilerini savundu.
  • Bize her yer deyip memleketini ilk terkeden insanlarsiniz. Cok sevip (!) terkettiginiz memleketinizi araplar sahiplenmis. Artik size her yer ARAPZON ;)))
  • Tipik bir karadeniz taktiği. Kurnaz annederler keendilerini ama ülkelerini araba sattıklarının daha farkında bile değiller. Yakında oralarda gezemeyeceksiniz. Kiralık ev bulamayacaksınız. YAzık ettiniz karadenize. Çok yazık. Artık oraya hiç bir ülkeden turist gelmez. Yurtiçinden gelmez. Araplarla beraber oturursunuz.
  • Kendini Akıllı sanan Laz Tüccarların arasında bu Araplara ne köklersen anlamazlar kurnazlığı dolaşıp durur. Ata, dede yurdunu üç kuruş daha fazla veriyor diye araba satan, yarın öbür gün Arabın oğluna Fadime kızı da kaptıracak. Trabzon' a son dönemde gelen sürüsüne bereket Arap var. Kimse de bunların burada ne işi var diye soruyor mu? Akılları sıra kazıklayacaklar. Bilmez ki bu Laz uşağı, karşısındakini ahmak sananın aslında kendisi ahmaktır.
  • Taksi işi de artık ubere doğru gidecek. Online üç beş şirket rekabet etse muazzam fayda vatandaş için. Pis bakımsız taksilere biniyoruz bir de taksicinin kaba tavırlarını çekiyoruz. trafikte de bütün kuralları ihlal ediyorlar, bir kornaya bassan aman gelip kaga edecekler nerdeyse. Kendilerini geçtim başkalarının hayatlarınıda tehlikeye atıyorlar. Artık uber gibi yeni uygulamalara destek vermeliyiz. Bunların devri geçti
  • Memleketim Trabzon burnumda tutuyor. cok guzel bir sehir. uzungol, sumela manastir, zigana daglar fln. yesil Dogasi, lezetli yemekleri, insanlarin kurnazligi, espiri anlayisi, konusma tarzi. terbiye durustluge ve edepe dusgun insanlar. cok da sicak kanli ve caliskan insalar. cay tasiyan yasli kandinlar gordum ya kondisyona massallah. bende tasimistim ama sirtim agirmaya baslamisti. erkekler pek yardimci olmuyo bir tek buna kizarim. yoksa hersey harika. Her yil ziyaret ederim, en cok ozledigim sey teyzemin kahvaltida hazirladigi lahana corbasi! misir ekmegiyle cok guzel yiyiliyo. olsa da yesem. burda annemde yapiyor ama Trabzonda tadi baska! bana sorsan Turkiyenin en romantik ve zengin sehiri. 2018 tatili dort gozle bekliyorum.
  • Taksiciler dünyanın heryerinde aynı yaparlar!! Ama bu yanlız taksicilere ait bir şey değil. Kapalı çarşıya gidin turist olarak bakın ne muamele görürsünüz!! Bence Araplara çok iyi yapıyor bizim esnafımız!! Arab’ın ne işi var Trabzon’da ?????? Geldiği yeri pisliyorlar. Trabzonu ne hale getirdi Araplar!!!! Yazık güzelim Trabzon’a !!!!
  • Trabzonun insanı insanlıkta size on basar.Bilimsel verilerde trabzon en az suç işlenen on il arasında,kadına şiddette en sonda gelen bölgede.Sizin memleketiniz suç işleme oranında trabzona tur bindiriyor.Nasıl oluyorda trabzon sizden kötü oluyor.Burda bir taksici şerefsizse sizde beştir bunu o önyargılı kafanıza sokun.Trabzon hep yukarılarda olmaya devam edecek
  • bi trabzonlu olarak biliyorum ki o arkadaslar genelde taksimetre açmaz. araplara da bir güzel fiyat geçirmesi yaparlar. kendi insanına yapıyorlar araplara yapmışlar çok mu ...
  • Yorumlara bakarak bile şu taksicilerin nasıl bir haysiyet şahsiyet sahibi olduklarını anlıyabiliriz.
  • Slovenya Sırbistan basketbol finalinden çıktık. Çakallar sürüsü Sinan Erdem'in önüne yatmış.Marina'ya gideceğiz Türk olduğumuz için taksiler almadı. Sonra yabancılarla tartışmaya başladılar. 25€ ya da 100TL istiyorlar. Bilmeyenler için söyleyeyim ikisinin arası max 2 km. Sorsan hiçbiri cumaları kaçırmaz, oruç aksatmaz. Haram zıkkım olsun. Kalkıp ta kendilerini savunmasınlar. Bomba patladığında, 15 temmuzda kendilerine atfedilen iddiaları yalanladılar ama buna bizzat ben şahit oldum. Hele o taksicinin pişkin pişkin sırıtarak "abi taksim sana gelmez" diye arsızca espriye vurmasını unutmadım. Netice, toplayabildigim kadar adam topladım beni takip edin yürürüz 15-20 dakika sürer dedim. Hepsi de arkadaşlarını aradı yürüyün uzak değilmiş diye. Dürüst olanları tenziye ederim ama çoğu ahlaksız.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Trabzon ziyaretinde Suudi Arabistan’dan Trabzon’a gelen turistlerin özellikle yüksek taksi ücretlerinden şikayetçi oldukları yönünde kendilerine ulaşan şikayetleri gündeme getirmesi üzerine Trabzonlu taksiciler kendilerini savundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Havalimanı Taksi Kooperatif Başkanı Bülent Şen, fazla ücret alındığı yöndeki söylemlere katılmadıklarını belirterek konunun kendileriyle hiçbir alakasının bulunmadığını iddia etti.

Şen, fazla ücret konusunun özellikle korsan sürücülerden kaynaklandığını bu yöndeki denetimlerin artırılmasından yana olduklarını belirterek taksi ücretlerinin taksimetre ile belirlendiğini söyledi. Şen, “Bu konunun ticari taksilerle hiçbir alakası yok. Korsan taksi diye tabir ettiğimiz bu sürücüler, özel araçlarıyla yanlarına Suriyeli rehber alarak havalimanı, oteller, şehir merkezindeki turistlerle iletişime geçerek hizmet veriyorlar. Turistler Trabzon’da bindikleri her aracı taksi zannediyorlar. Hiç taksi ile alakası olmayan araçlar söz konusu turistlerden çok yüksek fiyat aldıktan sonra aynı turist bu kez ticari taksiye bindiğinde aynı mesafede kendisinden alınan ücreti görünce şaşkınlık yaşıyor" dedi.

"Taksici arkadaşımız aracına binildiği zaman taksimetresini açıyor" diyen Şen "Müşteriden aldığı para belli, önce verdiği para belli. Turist ilk bindiği aracı taksi olarak değerlendirdiği için yanlış anlaşılmalar oluyor. Sonuç olarak taksi, taksimetresini çalıştırıyor, turistten hiçbir şekilde fazla fiyat almıyor. Havalimanı çıkışında tarifemiz de var. Turist zaten bunu görüyor. Nereye gidecekse fiyatını söylüyoruz. Taksimetremiz tarifedeki fiyatın üzerinde yazar. Bunlara özel indirim de yapmışız. Çalışma şeklimiz bu. Başkalarının aldığı yüksek ücret taksi olarak yansıtılıyor. Yetkililerden ricamız bunun turistlere anlatılması. Sarı renkli tabelalı, taksimetreli araçların dışında yolculuk yapanlar eğer kendilerinden fazla para alınıyorsa alacakları fatura yada aracın plakasını alarak şikayet etsinler. Her seferinde bu iş taksicilere mal edilmesin. Bizimle alakası olmayan olaylar bize mal ediliyor. Biz de mağdur oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendilerine şuana kadar bir şikayet gelmediğini kaydeden Şen "Böyle bir şikayet geldiği zaman biz onu sonuna kadar araştırırız gereğini de yaparız. O işi yapan zaten burada çalışamaz. Bu konuda çok hassasız. Turistlerin en çok gittiği yer Uzungöl. Normalde taksimetre 300 TL yazıyor biz 250 TL’ye gidiyoruz. Beklemeye ücret almıyoruz. Örneğin 3 saat bekledik mi gidiş dönüş 350-400 TL arası alıyoruz. Bu tamamen turistle anlaşmaya bağlı. Gidiş rakamını aldıktan sonra 1-2 saat fedakarlık yapıyoruz. Bekletirse dönüş ücretinin de yarısını alarak o şekilde telafi etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, geçtiğimiz günlerde Trabzon Valiliği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Büyükelçesiyle bir araya geldiklerinde Trabzon’da taksicilerin fazla para aldığından şikayet ettiğini dile getirerek, “Suudi Arabistan Büyükelçisi ile bir programda birlikteydik. Tanıştıktan sonra Trabzonlu olduğumu söyledim. Bana ’Trabzon’dan şikayetçiyim’ dedi. Ben de kendisine ’Şikayetin nedir?’ dedim. Bana ’Bazı taksiciler fazla para alıyor, bazı esnaf farklı muamelede bulunuyor’ ifadelerini kullandı. Ben de kendisine bundan ’ben de şikayetçiyim, sadece sen şikayetçi değilsin” ifadelerini kullanmıştı.

Arap turistler taksicilerden şikayetçi oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

Size her yer arapzon ~ 6 yıl önce
Bize her yer deyip memleketini ilk terkeden insanlarsiniz. Cok sevip (!) terkettiginiz memleketinizi araplar sahiplenmis. Artik size her yer ARAPZON ;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 6 yıl önce
Havlama yine
kuçu kuçu ~ 6 yıl önce
sen şu her başlığa afkurma diye saçmalayan laz uşağısın sanırım. kısıtlı kapasiteli kişiler senin gibi öğrendikleri bazı sözcükleri sürekli robot gibi tekrar ederler. hadi kuçu kuçu sana burada kemik yok. yallah moloz'daki kasapların önüne :)
Arap ~ 6 yıl önce
Tipik bir karadeniz taktiği. Kurnaz annederler keendilerini ama ülkelerini araba sattıklarının daha farkında bile değiller. Yakında oralarda gezemeyeceksiniz. Kiralık ev bulamayacaksınız. YAzık ettiniz karadenize. Çok yazık. Artık oraya hiç bir ülkeden turist gelmez. Yurtiçinden gelmez. Araplarla beraber oturursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afkur ~ 6 yıl önce
afkur
Niye ki? ~ 6 yıl önce
Kendini Akıllı sanan Laz Tüccarların arasında bu Araplara ne köklersen anlamazlar kurnazlığı dolaşıp durur. Ata, dede yurdunu üç kuruş daha fazla veriyor diye araba satan, yarın öbür gün Arabın oğluna Fadime kızı da kaptıracak. Trabzon' a son dönemde gelen sürüsüne bereket Arap var. Kimse de bunların burada ne işi var diye soruyor mu? Akılları sıra kazıklayacaklar. Bilmez ki bu Laz uşağı, karşısındakini ahmak sananın aslında kendisi ahmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 6 yıl önce
Taksi işi de artık ubere doğru gidecek. Online üç beş şirket rekabet etse muazzam fayda vatandaş için. Pis bakımsız taksilere biniyoruz bir de taksicinin kaba tavırlarını çekiyoruz. trafikte de bütün kuralları ihlal ediyorlar, bir kornaya bassan aman gelip kaga edecekler nerdeyse. Kendilerini geçtim başkalarının hayatlarınıda tehlikeye atıyorlar. Artık uber gibi yeni uygulamalara destek vermeliyiz. Bunların devri geçti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OF'lu ~ 6 yıl önce
Memleketim Trabzon burnumda tutuyor. cok guzel bir sehir. uzungol, sumela manastir, zigana daglar fln. yesil Dogasi, lezetli yemekleri, insanlarin kurnazligi, espiri anlayisi, konusma tarzi. terbiye durustluge ve edepe dusgun insanlar. cok da sicak kanli ve caliskan insalar. cay tasiyan yasli kandinlar gordum ya kondisyona massallah. bende tasimistim ama sirtim agirmaya baslamisti. erkekler pek yardimci olmuyo bir tek buna kizarim. yoksa hersey harika. Her yil ziyaret ederim, en cok ozledigim sey teyzemin kahvaltida hazirladigi lahana corbasi! misir ekmegiyle cok guzel yiyiliyo. olsa da yesem. burda annemde yapiyor ama Trabzonda tadi baska! bana sorsan Turkiyenin en romantik ve zengin sehiri. 2018 tatili dort gozle bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğa ~ 6 yıl önce
Doğa neydeyse doğadaki halleri hiç bahsettiğin gibi değil taksici özellikle havlimanı otogar hepsi aynı ..
Oflu ~ 6 yıl önce
Resim paylasmak isterdim kendin gorurdun. Resmen cay kokusunda uyuaniyosun. Super yer.
Çabuk ol ~ 6 yıl önce
Daha erken git. Hatta uöakla git. Alana inince arap şeyhinin devasa fotoğrafını, sokaklarda arapça tabelaları görürsen şaşırma, başka yerde değil Trabzondasın. O özlediğin manzaraların katledildiğini görürsen de şaşırma. HES ile olmadı Arapların diktiği gökdelenlerle mahvedilen ormanları görürsen de şaşırma, kantarın topuzunu ayarlaya bir türlü kafası basmayan laz müteahitlerin yaptıklarını görünce de şaşırma. Bana çok gelir kalbim dayanamaz diyorsan, aklında kalanlar daha da yok edilmeden hemen şimdi git. Sonra geç olur söylemediler deme.
... ~ 6 yıl önce
Dünyanın en zikko şehridir Trumzon. İnsanları da gevşektir.
trabzona can ~ 6 yıl önce
Trabzonun insanlari candir. sizin gibi gavurlarin kicini yalayan insanlar degildir. memleketi gavurlara satmazlar sizin gibi, fetocu pkkli ypg gavur tohumlardan gelme degildir.
ardesen ~ 6 yıl önce
helal olsun
laz ~ 6 yıl önce
Trabzonu begenmeyen ermeniye defolsun. bize her yer Trabzon.
afkur sen ~ 6 yıl önce
cabuk ol, afkur ordan
karadeniz seni... ~ 6 yıl önce
doga, afkur
tabancali paci ~ 6 yıl önce
lahane yiyin belki beyniniz gelisir yoksa afkurun
TZX ~ 6 yıl önce
Trabzonlular herhalde en çok makarna yiyen insanlar. Memleketlerinin ne hale geldiğinin farkında değiller. Bir aralar da ruslarla doluydu. Şimdi adeta arabistan olmuş. Memleketiniz ölmüş haberiniz yok. Eskiden IST ve Ankaradan binlerce yerli turist gelip gezerdi. Şimdi Türk turist bulamazsınız. Kimse gitmek istemiyor. Durumunuz çok feci.
Dünyanın heryerinde aynı ~ 6 yıl önce
Taksiciler dünyanın heryerinde aynı yaparlar!! Ama bu yanlız taksicilere ait bir şey değil. Kapalı çarşıya gidin turist olarak bakın ne muamele görürsünüz!! Bence Araplara çok iyi yapıyor bizim esnafımız!! Arab’ın ne işi var Trabzon’da ?????? Geldiği yeri pisliyorlar. Trabzonu ne hale getirdi Araplar!!!! Yazık güzelim Trabzon’a !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
Sendeki mantığı anlamak imkansız. Başka bir seçeneğin varsa söyle!
afkur ~ 6 yıl önce
ercan, afkur.
musa ~ 6 yıl önce
Trabzonun insanı insanlıkta size on basar.Bilimsel verilerde trabzon en az suç işlenen on il arasında,kadına şiddette en sonda gelen bölgede.Sizin memleketiniz suç işleme oranında trabzona tur bindiriyor.Nasıl oluyorda trabzon sizden kötü oluyor.Burda bir taksici şerefsizse sizde beştir bunu o önyargılı kafanıza sokun.Trabzon hep yukarılarda olmaya devam edecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
Trabzon dışında kaçtane Trabzonlu var, bide Trabzon da kaç tane Trabzonlu var bunların sayısını öğrenin. Sonra bi daha konuşalım. Göç veren bir memleketsiniz. Bu boşluğuda Araplar dolduruyor
Suç işlemek için bile olsa ~ 6 yıl önce
Zeka olmazsa olmaz
karadeniz ~ 6 yıl önce
Mersi. Trabzona can kurban, gercekler cok aci geliyo bu kafirlere. pkk fetco pyg gavurlar dislike edenlerdir. sonunuzu goruyoruz. buyuk temizliye devam! Ne mutlu TRABZONLUYUM diyene!
karadenizli ~ 6 yıl önce
bende karadenizliyim. karadenizli kendini korur. kocasini doven karadenizli kadinlar tanirim. kadin adami ayakabiyla hasliyordu ve odaya kitlemisti hahaha. karadenizde kadinlar erkeklere siddet kulanir :-) erkekleri kadinlardan korkuyor ya harika hahaha
tursu ~ 6 yıl önce
bi trabzonlu olarak biliyorum ki o arkadaslar genelde taksimetre açmaz. araplara da bir güzel fiyat geçirmesi yaparlar. kendi insanına yapıyorlar araplara yapmışlar çok mu ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uberci ( haftada 4 ) ~ 6 yıl önce
Yorumlara bakarak bile şu taksicilerin nasıl bir haysiyet şahsiyet sahibi olduklarını anlıyabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul farklı mi ~ 6 yıl önce
Slovenya Sırbistan basketbol finalinden çıktık. Çakallar sürüsü Sinan Erdem'in önüne yatmış.Marina'ya gideceğiz Türk olduğumuz için taksiler almadı. Sonra yabancılarla tartışmaya başladılar. 25€ ya da 100TL istiyorlar. Bilmeyenler için söyleyeyim ikisinin arası max 2 km. Sorsan hiçbiri cumaları kaçırmaz, oruç aksatmaz. Haram zıkkım olsun. Kalkıp ta kendilerini savunmasınlar. Bomba patladığında, 15 temmuzda kendilerine atfedilen iddiaları yalanladılar ama buna bizzat ben şahit oldum. Hele o taksicinin pişkin pişkin sırıtarak "abi taksim sana gelmez" diye arsızca espriye vurmasını unutmadım. Netice, toplayabildigim kadar adam topladım beni takip edin yürürüz 15-20 dakika sürer dedim. Hepsi de arkadaşlarını aradı yürüyün uzak değilmiş diye. Dürüst olanları tenziye ederim ama çoğu ahlaksız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka ~ 6 yıl önce
Dediklerin dogru ama cuma ve orucla ilgisi yok. Çogu oruç tutmaz o da ayrı konu
Haklısın ~ 6 yıl önce
Her kelimesine katılıyorum, uber bir gelsin görecem ben onları açlık çekecekler inşaallah yolcunun duasını alamayandan hayır gelmez

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000