24 Haziran 2012, Pazar 08:25:22

ARAMA ÇALIŞMALARINDA ÜÇÜNCÜ GÜN...

Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiği iddiası ile düşürdüğü Türk savaş uçağının iki pilotuna hala ulaşılamadı.
  • Düşen uçağımızın görevli pilotlarını bile bulmaktan aciziz... Yazıklar olsun...

Türk pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'u arama çalışmaları bugün üçüncü gününe girerken, pilotlar hem denizden, hem de havadan aranıyor.

Önceki gün görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı'ndan havalanan Yüzbaşı Ertan ve Teğmen Aksoy'un kullandığı uçak, Akdeniz semalarında Suriye tarafından hava sahasını ihlal ettiği iddiası ile düşürüldü. Saldırı sonrasında yanarak düştüğü belirtilen uçağın enkazına henüz ulaşılamazken, her iki pilotun arama çalışmaları hem denizden, hem de karadan arama çalışmaları ise ikinci gününe girdi. Bu sabah erken saatlerde Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde yer alan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait limandan demir alan gemiler, kayıp pilotların bulunmasına yönelik çalışmalara katılmak üzere Suriye'nin Lazkiye kentine doğru yola çıktı.

Suriye ve Türk Deniz Kuvvetleri komutanlıklarınca ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında şu ana kadar düşen uçağın fırlatma koltuğu ile birlikte pilotların kullandığı kaydedilen paraşütlerin bulunduğu vurgulandı.

Türk savaş uçağının iki pilotunun, Suriye'nin Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA ÜÇÜNCÜ GÜN...

Yorumlar

Bu mu güçlü ordu, güçlü ülke... ~ 12 yıl önce
Düşen uçağımızın görevli pilotlarını bile bulmaktan aciziz... Yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000