18 Ocak 2012, Çarşamba 19:05:03

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ...

İzmir'in Foça ilçesinde önceki gün eğitim uçuşu yaptığı sırada düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait T-37 tipi uçağı arama çalışmalarına ara verildi...
  • KT-1 ler turboprob motorlu, tırmanış hızı, performans v.s. T-37 lerden daha iyi yakıt sarfiyatı çok az ve eğitimde kullanılmasının en büyük sebebi kokpit dizaynı jet uçaklarıyla çok benzerdir. Kore yapımı olan bu uçaklar eğitim için tasarlanmış ve halen kore hava kuvvetlerinde kullanılmaktadır. Bizim kullanacaklarımız daha geliştirilmiş modelleri.
  • kt-1 ler t37 lerin yerlerini bir nebze tutacaktır bence çünkü saten ilk uçuş t37 lerle yapılıyordu onun yerıne kt-1 lerle yapılacak ve sonradan t38 tipine geçilecek bunu ppl olarak duşunun onun gibi ilk egitim kt1lerle sonra t38lerle olacaktır.
  • merhabalar merak ettiğim bir şeyi danışacaktım bu t- 37 ler jet motorlu ancak kt-1 ler değil jet için verilecek eğitimlerde bunları kullanmaları yeterli olacak mı mukavemet açısından
İzmir'in Foça ilçesinde önceki gün eğitim uçuşu yaptığı sırada düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait T-37 tipi uçakta bulunan, Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan İslam Cumhuriyeti arasında imzalanan "Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması" çerçevesinde Türkiye'de görev yapan Pilot Binbaşı Masood Hussain Chhachhar ve pilot adayı Teğmen Serkan Sağır'ın aranmasına, havanın kararmasıyla yarına kadar ara verildi.

Yenifoça açıklarındaki arama çalışmaları çerçevesinde, mayın tarama gemisi Alanya'dan indirilen robotla, uçak enkazının görüntüsünün alındığı ve buna göre çalışma planı yapılacağı, derinlik nedeniyle enkazın robotlar yardımıyla çıkarılmasına yarın başlanacağı belirtildi.

Havadan da bir helikopter ve CASA tipi uçak ile SAR ekipleri tarafından sürdürülen deniz yüzeyindeki arama ve tarama çalışmalarına ise havanın kararmasıyla yarına kadar ara verildi. Yarın, erken saatten itibaren arama çalışmalarına tekrar başlanacağı bildirildi. (Son Dakika)
ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
KT-1 ler turboprob motorlu, tırmanış hızı, performans v.s. T-37 lerden daha iyi yakıt sarfiyatı çok az ve eğitimde kullanılmasının en büyük sebebi kokpit dizaynı jet uçaklarıyla çok benzerdir. Kore yapımı olan bu uçaklar eğitim için tasarlanmış ve halen kore hava kuvvetlerinde kullanılmaktadır. Bizim kullanacaklarımız daha geliştirilmiş modelleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kt-1 ler t37 lerin yerlerini bir nebze tutacaktır bence çünkü saten ilk uçuş t37 lerle yapılıyordu onun yerıne kt-1 lerle yapılacak ve sonradan t38 tipine geçilecek bunu ppl olarak duşunun onun gibi ilk egitim kt1lerle sonra t38lerle olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhabalar merak ettiğim bir şeyi danışacaktım bu t- 37 ler jet motorlu ancak kt-1 ler değil jet için verilecek eğitimlerde bunları kullanmaları yeterli olacak mı mukavemet açısından

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000