02 Eylül 2017, Cumartesi 13:57:47

Araba paylaşımından sonra uçak paylaşımı da başladı

Araç paylaşım uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. İngiltere, Almanya ve Fransa'da kullanıma sunulan uygulama sayesinde uçak paylaşmak da mümkün. Son dönemde popülerliği artan araç paylaşım uygulamalarından sonra uçak paylaşımı da başladı.
  • Turkiyenin buyuk bir cogfayasi var,durumlar elverisli olsa cok guzel olur. Bizim oncelikle genel havaciligimiz gelismeli, ve genel havaclik icin devletde yardimci olmali
  • O uçağı bağcılara indirir 15 dakikada sökerler tekerini bulamazsın Türkiye burası
  • Bizde havalimanına nasıl arkadaşımızı dostumuzu sokucaz? Türkiyede zor bu işler
  • Güzel ülkemde uçağı bulmak mesele bulsanda saatlik uçak kirasını paylaşmak bile zor.cessna 150yi 130 avroya bulursan öp başına koy.tabi safety almak zorunlu geyiği olmazsa
  • Turkiyede birak ucak paylasmayi araba yolcu paylasma uygulamasi icin bile bizim aç abazalar sadece bayan lari taşiyor araçlarinda.Erkek yolcu taşimak bi tarafa cevap bile vermiyolar mesajlara.Abazn familyasi.
  • Bu uygulama senelerdir var zaten, aracla seyahat ile koltuk paylasmada Almanya´da yaklasik internet öncesine dayanan bir mazisi var. almanya´da Wingly ve Flytclub su anda rakipsiz iki uygulama. Arkadasin dedigi gibi minimum PPL olacakAlmanya´da bu uygulama su sekilde sürüyor; kesinlikle kar amacli ucus olmasini kanun yasakliyor. Yani tek kurus dahi bu isten kazanilmamasi gerekiyor. Sadece masraflar paylasilabiliyor.Bu yüzden havayollarina rakip olma durumu yok.Burada pilotun avantaji ucuza ucmus oluyor. Bende her iki siteyede kayitli pilot olarak bunun denetiminin oldugunu söyleyebilirim. Arkadasin dedigi gibide ucak satin almaya gerek yok, genellikle cogu kisi kiraliyor ucaklari
  • Bizde yurumez. Bizim astronotlar hatun disinda kimseyle paylasmaz. Suyu cikar uygulamanin.
  • Ppl alıcak; sonra birde uçak satın alıp, ücret karşılığında yolcu taşıycaz? Haberin, Türkiye için hiç bir anlam ifade etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Araç paylaşım uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. İngiltere, Almanya ve Fransa'da kullanıma sunulan uygulama sayesinde uçak paylaşmak da mümkün.
Son dönemde popülerliği artan araç paylaşım uygulamalarından sonra uçak paylaşımı da başladı.

Uçak paylaşım uygulaması sayesinde pilot uçağındaki boş koltuğu kiralıyor, yolcu da uçuş masraflarına katkı sağlıyor.

Uygulamanın yaratıcısı amaçlarının havayolu şirketleriyle rekabet etmek olmadığını söyledi.

Pilotlar uygulamaya kayıt olmak için uçuş belgelerini ve sağlık raporlarını bildirmek zorunda.

Belgeler onaylandıktan sonra pilotların uygulamayı kullanmasına izin veriliyor.

Uygulamanın şimdiden birçok kullanıcı tarafından tercih edilmeye başlandığı belirtiliyor.

90 binden fazla kullanıcıya hizmet veren uygulama sayesinde her ay 600'den fazla uçuş yapılabiliyor.

Araba paylaşımından sonra uçak paylaşımı da başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

TC ~ 7 yıl önce
Turkiyenin buyuk bir cogfayasi var,durumlar elverisli olsa cok guzel olur. Bizim oncelikle genel havaciligimiz gelismeli, ve genel havaclik icin devletde yardimci olmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 7 yıl önce
O uçağı bağcılara indirir 15 dakikada sökerler tekerini bulamazsın Türkiye burası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Bizde havalimanına nasıl arkadaşımızı dostumuzu sokucaz? Türkiyede zor bu işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sedat ~ 7 yıl önce
GAT, general aviation terminal, mümkün
Paylıt ~ 7 yıl önce
Güzel ülkemde uçağı bulmak mesele bulsanda saatlik uçak kirasını paylaşmak bile zor.cessna 150yi 130 avroya bulursan öp başına koy.tabi safety almak zorunlu geyiği olmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aç millet. ~ 7 yıl önce
Turkiyede birak ucak paylasmayi araba yolcu paylasma uygulamasi icin bile bizim aç abazalar sadece bayan lari taşiyor araçlarinda.Erkek yolcu taşimak bi tarafa cevap bile vermiyolar mesajlara.Abazn familyasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sedat ~ 7 yıl önce
Bu uygulama senelerdir var zaten, aracla seyahat ile koltuk paylasmada Almanya´da yaklasik internet öncesine dayanan bir mazisi var. almanya´da Wingly ve Flytclub su anda rakipsiz iki uygulama. Arkadasin dedigi gibi minimum PPL olacakAlmanya´da bu uygulama su sekilde sürüyor; kesinlikle kar amacli ucus olmasini kanun yasakliyor. Yani tek kurus dahi bu isten kazanilmamasi gerekiyor. Sadece masraflar paylasilabiliyor.Bu yüzden havayollarina rakip olma durumu yok.Burada pilotun avantaji ucuza ucmus oluyor. Bende her iki siteyede kayitli pilot olarak bunun denetiminin oldugunu söyleyebilirim. Arkadasin dedigi gibide ucak satin almaya gerek yok, genellikle cogu kisi kiraliyor ucaklari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Give me 5 ~ 7 yıl önce
Haber zaten bunu anlatiyor sedat
sedat ~ 7 yıl önce
Give me 5, haberi tekrar okursan kiraliyor yaziyor.Kiralamak bir ticaret seklidir.PPL ile ise ticari ucus yapilamaz. Halihazirda kiralanmis birsey kiralanamaz, dedigim gibi, Almanyadaki uygulama sadece masraflarin paylasimidir.Aynisi gibi gözüksede kiralama farkli birsey, ayrica haberin tekrarini yapmiyorum, diger yanlis yorumlara düzeltme adinda uygulamanin detayi hakkinda bilgi verdim.
Ciks ~ 7 yıl önce
Bizde yurumez. Bizim astronotlar hatun disinda kimseyle paylasmaz. Suyu cikar uygulamanin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhi ~ 7 yıl önce
Heralde yani bi de adam mı tasıcaz fıstıklar dururken
Bu millet nereye s....? ~ 7 yıl önce
Ppl alıcak; sonra birde uçak satın alıp, ücret karşılığında yolcu taşıycaz? Haberin, Türkiye için hiç bir anlam ifade etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air ~ 7 yıl önce
Çok doğru söylediniz.
vatandaş ~ 7 yıl önce
Funda Ocak hanima genel havacılık konusunda çok güveniyorum. Genel havaciligin her alanını engelleyici değil, geliştirici bir yanı oldugu icin güveniyorum.
vatandaş ~ 7 yıl önce
Funda Ocak hanima genel havacılık konusunda çok güveniyorum. Genel havaciligin her alanını engelleyici değil, geliştirici bir yanı oldugu icin güveniyorum.
Şimdilik ~ 7 yıl önce
Şimdilik bişey ifade etmese de bu fikrin bile ortaya çıkması senin ilerde haksızlığını ortaya koyacaktır. Vizyonsuz, öngörüsüz, zayıf kişiliklerden oldum olası hazetmem.
Antonov ~ 7 yıl önce
O tayyareyle limitleri zorlamayacaksin arkadas.R.I.P.
Kendine gel ~ 7 yıl önce
"Vizyonsuz, öngörüsüz" demişsin, ancak 3 yıldır havacılıkla ilgili bu ülkede ne sorunlar yaşandığına bizzat şahit oluyorum ki gelecek için az çok bugunler rehberlik ediyor. Üç gün öncede devlet yetkilileri Bursada astronot yetiştireceğiz diye haber yaptılar, yorum sizin.
Hayır ~ 7 yıl önce
Sana PPL al, uçak al ve paylaş diyen yok. Zaten Türkiye'de yürümez çünkü meydan giriş kartı gerek. Buradaki amaç uçak sahipleri boş uçmasın yanına birini bulsun veya uçmak isteyipte ppl i olmayan uçağı olmayan insan faydalansın diye. Sen üzme kendini, bu opsiyonlar sana uymaz. Dediğim gibi öncelikle meydan giriş kartı gerek. Bizde meydanlar halka kapalı.
Sedat ~ 7 yıl önce
Yolcuya meydan giris karti verilmez, yurtici ise kimlik karti, uluslararasinise pasaportunu gösterir ve gecer aprona

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000