10 Ekim 2016, Pazartesi 09:38:34

'Aquila Türkiye'de üretilecek'

Almanya merkezli eğitim uçağı Aquila’yı satın almasının ardından Türkiye’de çalışmalara hızlı başlayan B Plas, İstanbul Airshow’da uçağı tanıttı.
  • Saatte 19 litre benzinle çalışıyor. Benzin ne arar la bazarda?
  • Bu tarz küçük uçak ve küçük helikopter üreten dünyada birçok marka var. Hem sanayimiz hem milletimiz için bu firmaları satın alıp üretimi ülkemize taşımalıyız. Mesela; Cicare helikopter, Piper, Beechcraft, Gulfstream, L410 Turbolet vs...
  • Uçak maketten tanıtılmaz,inşattlarda maketten satılmaz
  • eğer türkiyede üretilecekse uçuş okullarına daha uygun fiyatla satılacak uçuş okulundaki saçma sapan yüro ile fiyatlandırma politikasıda belki te le 'ye dönecek fiyatlar ülkede pilotluk yapmak isteyen orta direk aile evlatlarının da bütçesine uygun olup onlarda faydalanabilecek belkide. Burası Türkiye üretilsede yine burada milyon yürolara dolarlara ya da dünyada en büyük değere sahip para birimlerinden satılır. sonra çıkarlar derlerki türkiyede uçak üretiyoruz satıyoruz. Bize türk gençlerine faydası olacağını sanmıyorum.
  • Özel teşebbüs olduğu için ne kadar tebrik etsek az. Vergi vermeyen ve devletten, milletten geçinen Thk, Tai, Tei, askeri vesayet çiftlikleri Zart-zurtSAN lar ile çok farklı yolları ve tarzları var. 1000 defa bravo.
  • Turkiyede pilotaj egitimi yapmayin paraniza ve emeginize yazik,tabikine onceden Amcan,dayin ,baban,veya baska akraban icerde yoksa,birincisi torpilin kuvvetli olucak.yinede yapacam dersen turkiyede yapmayin yani o paraya avrupada da bu egitimi alirsiniz en azindan size verilen Sozu tutarlar yani egitimini engelsiz bitirsiniz.Turkiyede egitimi bitirdiginzde en azindan is bulunucaya kadar ucacak hic bir olanaginiz yok yani genel havacilik 0,0.Hem ucakagitcilik hemde genel havacilgin sifir oldugu bir ulkede sizlerin pilotaj egitimi yapmasi intihardan baska bisey degil.Ulkemizde maglesef hayinlik ve torpilsiz hic bir yere gelemeyeceginizin farkinda degilmisiniz? Hepsi Kravatli eskiya.Ben egitimimi moduler ucus okulunda yapdim ayni zamanda,ucus kulubudu,hafta sonlari sightseeing ve foto ucuslari oldugu zaman beni cagiridilarkine bana faydasi olur diye yani bizim gavur diye bildigimiz insanlar ve maglesef bizim musluman (sozde) dedigimiz kendi kanimiz sadece elimizden nasil o paralari alacaklarinin hesabini yaparlar.Hele birde konu is bulmaya gelince,hainin yalancinin kirki kirk paraya.Ulkemi seviom fakat insanimdan nefriet ediom.Selamlar/Saygilar.
  • TUA lar uçamıyor. uçak verseniz de farketmez. bedavaya verin yine de uçurmazlar. çünkü para isterken çok düzenli görünürler , parayı verince uçacaksınız merak etmeyin deyip aylarca akıllarına bile gelmezsiniz bu kadar basit. iğrençler tam anlamıyla. Uçakla alakası yok ama işte acım büyük bolca yazıcam editör kusura kalma. yada araştırın haber yapın sesimiz olun, saygılar

Almanya merkezli eğitim uçağı Aquila’yı satın almasının ardından Türkiye’de çalışmalara hızlı başlayan B Plas, İstanbul Airshow’da uçağı tanıttı.

Yüzde 100 Türk sermayesi ile Almanya’da üretilen Aquila’nın hedefinde Türkiye’de de üretim var.  Gerekli başvuruları yapan Bursa’nın önde gelen sanayi şirketlerinden B Pas, izinlerin alınmasıyla Yenişehir ve Yunuseli Havalimanları’nda üretim yapacak.

Avrupa’nın en çok tercih edilen eğitim uçakları arasında yer alan Aquila hakkında açıklamalarda bulunan Gökçen Grup CFO'su Eşref Akın; ‘Uçağımız yakında Türkiye semalarında olacak’ ifadelerini kullandı.

‘ŞU ANDA 220 AQUILA GÖKYÜZÜNDE’

Satın alma sürecinden Türkiye’deki planlarına kadar AirportHaber’e önemli açıklamalarda bulunan Eşref Akın; ‘Eğitim uçağımız Aquila, Almanya’da 1995 yılında kurulmuş bugüne kadar üretim yapmış, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde de eğitim ve hobi amaçlı olarak kullanılan uçak olarak satılmış durumda. Şu anda 220’nin üzerinde uçağımız piyasada uçuyor. Avrupa’nın birçok yerinde eğitim amaçlı olarak kullanılmaya devam ediliyor.

12  Ocak 2016’da b Plas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen Aquila’nın yüzde 100 hisselerini devraldı ve yüzde 100 Türk sermayali olarak üretilmeye devam ediliyor. Berlin’de faaliyet göstermeye devam ediyoruz.

UÇAK TÜRKİYE’DE SATILDI MI?

Türkiye’den Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin uçağımıza 3 adet siparişi var. Uçuş okullarıyla da görüşmelerimiz oldu, yakında Türkiye semalarında da uçaklarımız uçmaya başlayacak.

Görüştüğümüz okullar arasında Türk Hava Yolları uçuş akadimisi de var. Satış konusunda bir takım temaslarımız oldu, zamanla net olarak açıkayabiliriz.

‘TÜRKİYE’DE ÜRETİM YAPACAĞIZ’

Bursa Yenişehir ve Yunuseli Havalimanları’nda üretim ve bakım onarım yapmak üzere başvularımız var ve bu başvurular sonuçlanmak üzere. Ayrıca SHGM’ye de yetki almak anlamında başvurumuz sürüyor. Yetkiyi alınca Türkiye’de de üretim yapmaya başlayacağız. Hem Almanya’da hem de Türkiye’de üretim yapacağız.

UÇAĞIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Uçağımız 2 kişilik olarak hizmet veriyor ama 4 ve 6 kişilik için de çalışmalarımız devam ediyor. Uçağımızın uçuş mesafesi 1150 km. Ayrıca 750 kilo ağırlıklıkla uçabiliyor ve 250 metreden havalanabiliyor. 1 saate 19 litre benzinle uçabiliyor. Benzer uçaklara göre ciddi anlamda tasarruflu bir uçak. Tamamen kompozit bir ürün.

Uçağımızın fiyatı 170 bin-220 bin Euro arasında değişiyor. Fiyat farkı iç donanım farkıdır aslında. Uçağımızın yaşamış olduğu bir kazası yok. Zaten uçak süzülerek uçma özelliğine sahip, yani motoru dursa da süzülerek inebiliyor. Bu da tercih sebeplerinden biri olabilir.

Yakıt tasarrufu anlamında avantajlı bir uçak. Kalkış mesafesi avantajı ve ayarlanabilir koltukları mevcut. Aslında uçak zaten Avrupa’da yeterince kullanılıyor Türkiye’de çok bilinmiyor. 

Yakında ülkemizde de tam olarak tanınacağına inanıyoruz.

Fatih Akdeniz / AirportHaber


'Aquila Türkiye'de üretilecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Murat ~ 7 yıl önce
Saatte 19 litre benzinle çalışıyor. Benzin ne arar la bazarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adem ~ 7 yıl önce
Bu tarz küçük uçak ve küçük helikopter üreten dünyada birçok marka var. Hem sanayimiz hem milletimiz için bu firmaları satın alıp üretimi ülkemize taşımalıyız. Mesela; Cicare helikopter, Piper, Beechcraft, Gulfstream, L410 Turbolet vs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küçük ~ 7 yıl önce
Gulfstream'in, Beechcraft'ın ne olduğunu bilmediğiniz, bu markalara küçük deyip Türkiye'ye getirilmesini önermenizden anlaşılıyor. Siz Havacılığa heceleme seviyesinden bir daha başlayın bence..
Maketten ~ 7 yıl önce
Uçak maketten tanıtılmaz,inşattlarda maketten satılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
eğer türkiyede üretilecekse uçuş okullarına daha uygun fiyatla satılacak uçuş okulundaki saçma sapan yüro ile fiyatlandırma politikasıda belki te le 'ye dönecek fiyatlar ülkede pilotluk yapmak isteyen orta direk aile evlatlarının da bütçesine uygun olup onlarda faydalanabilecek belkide. Burası Türkiye üretilsede yine burada milyon yürolara dolarlara ya da dünyada en büyük değere sahip para birimlerinden satılır. sonra çıkarlar derlerki türkiyede uçak üretiyoruz satıyoruz. Bize türk gençlerine faydası olacağını sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarılar ~ 7 yıl önce
Özel teşebbüs olduğu için ne kadar tebrik etsek az. Vergi vermeyen ve devletten, milletten geçinen Thk, Tai, Tei, askeri vesayet çiftlikleri Zart-zurtSAN lar ile çok farklı yolları ve tarzları var. 1000 defa bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falcon ~ 7 yıl önce
boş konuşanın boş kalfası yorum yazmış.özel teşebbüsün elini tutan mı var?senin devlet kurumları düşmanlığın nereden geliyor sen önce onu söyle bakalım.varsa yapıcı eleştirin yazda faydan olsun.ortalığı bulandırma.zartzurtsan dediklerin bölücülerin tepesine yumruk gibi iniyor.burda saçma cevaplar vermeye kalkıpta polemiğe girme.acını senin gibilerin olduğu yerlerde dile getirip ağlaşın.
Falcon'a ~ 7 yıl önce
Boş konuşan sensin. Çocuklar ölüyor sen hala tepelerine iniyorsun. Sen hayal aleminde üret, başar, yarış, ilerle. Hırsızlık, torpil, dümen işlerde Zart-zurtSAN bir numara. Senin işinin ne olduğu belli. Çok gocundun zira.
öğrenci' den falcon a ~ 7 yıl önce
acımı benim gibilerin yanında paylaşınca çözüme ulaşmıyor ne yazık ki. he sizin gibiler de büyük ihtimal yayılmasını istemiyorsunuz böyle şeylerin ki cepleriniz daha da dolsun diye tahminde bulunuyorum büyük ihtimal eski asker yeni para yiyicilerden olabilirsin. tabi bütün eski askerler alınmasın sadece bunun yayılmasını istemeyenlere para yiyici diyorum, artık sövmekten sıkıldık yalancısınız. umarım çoluğunuz çocuğunuzunda hakkı yenir o zaman bizim yanımızda yüzünüz kızarmadan saf tutabilirsiniz, şaşırmam.
öğrenci ~ 7 yıl önce
tua lar uçamıyor. Unutma unutturma. bu ülkede parası ve hakkı yenen insanlar var. saygılar..
öğrenci ~ 7 yıl önce
TUA lar uçamıyor. AIR canada gibi firmalar geldiğiniz ülkede hakkı yenen insanlar var. Aman dikkat sizin hakkınızı da yerler :)
öğrenci ~ 7 yıl önce
zaten çok kısa mesafe olmadıkça karayolunun pek bir anlamı kalmıyor. Avrupalılar akıllı insanlar bizde de şu havada olma korkusu yenilse bizde de sayılar artacaktır
Gurbtci ~ 7 yıl önce
Turkiyede pilotaj egitimi yapmayin paraniza ve emeginize yazik,tabikine onceden Amcan,dayin ,baban,veya baska akraban icerde yoksa,birincisi torpilin kuvvetli olucak.yinede yapacam dersen turkiyede yapmayin yani o paraya avrupada da bu egitimi alirsiniz en azindan size verilen Sozu tutarlar yani egitimini engelsiz bitirsiniz.Turkiyede egitimi bitirdiginzde en azindan is bulunucaya kadar ucacak hic bir olanaginiz yok yani genel havacilik 0,0.Hem ucakagitcilik hemde genel havacilgin sifir oldugu bir ulkede sizlerin pilotaj egitimi yapmasi intihardan baska bisey degil.Ulkemizde maglesef hayinlik ve torpilsiz hic bir yere gelemeyeceginizin farkinda degilmisiniz? Hepsi Kravatli eskiya.Ben egitimimi moduler ucus okulunda yapdim ayni zamanda,ucus kulubudu,hafta sonlari sightseeing ve foto ucuslari oldugu zaman beni cagiridilarkine bana faydasi olur diye yani bizim gavur diye bildigimiz insanlar ve maglesef bizim musluman (sozde) dedigimiz kendi kanimiz sadece elimizden nasil o paralari alacaklarinin hesabini yaparlar.Hele birde konu is bulmaya gelince,hainin yalancinin kirki kirk paraya.Ulkemi seviom fakat insanimdan nefriet ediom.Selamlar/Saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 7 yıl önce
TUA lar uçamıyor. uçak verseniz de farketmez. bedavaya verin yine de uçurmazlar. çünkü para isterken çok düzenli görünürler , parayı verince uçacaksınız merak etmeyin deyip aylarca akıllarına bile gelmezsiniz bu kadar basit. iğrençler tam anlamıyla. Uçakla alakası yok ama işte acım büyük bolca yazıcam editör kusura kalma. yada araştırın haber yapın sesimiz olun, saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off off ~ 7 yıl önce
Hava kuvvetleri emeklisi askerlere, paşalara, maşalara güvenip oraya kayıt yaptıran mağdurlar. Heriflerin ne mal olduğunu gördünüz ama pahalıya patladı. Üzgünüm.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000