25 Ağustos 2016, Perşembe 09:46:21

AQUILA 200'den fazla satış yaptı

Bursalı bir firmaya ait AQUILA'nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.
  • aydoğan ortadan ikiye çatlıyacak valla.!Yazık t-19un başını bekliyo.Onun bide avrupada bile görmediği mühendisi vardı şimdi ne yapıyorsa zavallıcık hani milletin ekmeği ile oynamayı çok seviyoduda aydoğan abiside onu çok seviyodu.Yazık ettiler kurumun paralarına haramkörler.Hesap soranda yok yanlarına kar kaldı.Dimi tamer bey,sevgili jinekolog
  • Sn. Pilot kardeşimiz, tabii ki sizin uzmanlık alanınız bu, tecrübenize bilginize saygıda kusur etmeyiz. Ancak ufkumuzu da açık tutalım. Elbette ki bu haberin konusu belirli bir model ve siz o modele göre yorum yaptınız. Buna diyecek bir lafımız yok. Fakat biz bu durumdan ülkemiz adına, yerelleşme adına, dışa bağımlılıktan kurtulma adına bir fırsat yaratabilir miyiz diyoruz. İşte firmanın yeni planları : "BAŞKA MODELLER ÜZERİNDE DE ÇALIŞACAĞIZ" "Üretimi devam ettirip başka modellerde de çalışacağız. Bu yılın programını yaptık, geliştirmeleri de ortaya koyduk. O yönde ilerleyeceğiz. Daha güçlü bir motor çalışması var ama en ufak bir şeyi değiştirdiğinizde dahi bütün hepsi sertifikasyondan geçmek durumunda. Dolayısıyla tekrar uçağın ele alınması gerekiyor. Şu andaki motor 100 beygirlik, 130 beygirlik bir turbo versiyonu okullardan gelen talep üzerine çalışmaya alındı. http://www.hurriyet.com.tr/b-plasin-aldigi-ucak-firmasi-bursada-da-uretim-yapacak-40053186
  • Yalanın da bu kadarı olur fabrika almanyada. alali 7 ay olmuş.ayda 2 uçaktan 14 uçak eder.NASIL sattınız 200 uçağı. Bursalı is adamlarını milleti kandirmayin artık.
  • bilmeden konusnayin sirf yerli uretim die kimse parasini riske atmaz max take off evektorun 600 kg bu 750 ikiside rotax motor kullaniyor 100bg evektore ancak yeterli geliyor 150 kg daha agir dusunsene evektor basarili bir ucak bilmeden konuşmayın
  • Bilgi kirliliği başka birşey değil.
  • Uçuş okullarımız tarafından Çek Evektor ve İtalyan Tecnam yerine artık Aquila 211 VLA alınmalıdır. Alman teknolojisi ve pahalı işçilik maliyetleri nedeniyle daha ucuza maledilen rakipleri karşısında hak ettiği satış grafiğini yakalayamamış olsa da bundan sonra durum değişecektir.
  • Kesinlikle uydurma fabrika şimdiye kadar 200 uçak satmamış. batmış olan firmayı satın alıp 6 ayda 200 uçak satman imkansız. Uçağı avrupada bile bilen yok.
  • Sen almadın, ben almadım... Peki kim aldı bu uçakları? :D
  • Bırakın çamur atmayıda biraz destek verin. Çok geçde olsa genel havacılığımızın gelişmesine katkı sağlayacak bu adımları gönülden tebrik ediyorum. Hiç olmamasından iyidir.
  • Birşey daha diyeyim, Celal Bey firmayı satın alıp artık sahibi olduğu için bu modelden 200 tane sattık vs diye kendisinden önceki dönemi de kapsayan bir söylem kullanmış ve yanıltıcı olmuş ama öyle bir şey yok. Firma satın alınalı daha 6 ay oldu ve bu süreden sonra aylık 2 adetten maksimum 12-15 adet satış yapılmış olabilir. 200 adet satış, fabrikanın 2000 yılı başından bu yana yaklaşık 15 yıllık satış rakamını ifade ediyor. Ayrıca fabrika da henüz Bursa-Yenişehir'e taşınmadı. Henüz tüm üretimler Almanya'da yapılıyor.

Bursalı bir firmaya ait AQUILA'nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin avro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Gökçen, Almanya'dan satın aldığı AQUILA uçak firması ve devam eden üretimleriyle ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyelerine brifing verdi.

Bursa'nın, uçak üretiminde de pay almasını sağladıklarını ifade eden Gökçen, AQUILA'da uçak üretiminin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. 42 kişiyle üretim yaptıklarını aktaran Gökçen, ayda iki uçak imal ettiklerini belirtti.

Ürettikleri AQUILA 211 model uçağın iki kişilik ideal bir eğitim uçağı olduğunu vurgulayan Gökçen, şunları kaydetti:
"Değeri 165-230 bin avro arasında değişen uçaktan şimdiye kadar 200'ün üzerinde satış gerçekleştirdik. Avrupa Havacılık Dairesinden aldığımız onay sayesinde tüm Avrupa'ya satışın önünü açtık. En fazla Almanya, Fransa ve Avusturya'ya satış gerçekleştiriyoruz. Royal Air Force (RAF) için yetiştirilecek pilotların eğitimlerini gerçekleştiren Tayside Havacılık'a da 5 adet uçak satışı yaptık. Burada jet pilotları tarafından test edilen uçaklarımız, tam not aldı."

Gökçen, BTSO'nun ortaya koyduğu vizyonun ve sektörde sinerji oluşmasını sağlayan kümelenme çalışmalarının önemini vurgulayarak, BTSO ile UHS kümelenmesine kendilerine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, UHS Kümelenmesi Lideri Mustafa Hatipoğlu da katıldı.

AQUILA

Bursa'nın öncü sanayi kuruluşlarından Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas, geçen Şubat'ta Alman uçak firması AQUILA'yı satın almıştı.

1995 yılında faaliyetlerine başlayan dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanakları ile sahip olduğu çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarıyla dikkati çeken AQUILA, ekonomik, yüksek performanslı ve sağlamlık gibi özellikleriyle öne çıkıyor. 6 bin saat uçuştan sonra diğer uçak firmalarının bakım maliyetleri 25 bin avro seviyesindeyken AQUILA'da bu maliyet 4 bin avroya kadar düşüyor. 450 metre mesafede hem kalkış hem de iniş yapabilen AQUILA, İngiliz Hava Kuvvetleri pilotları başta olmak üzere eğitim için pilotlar tarafından tercih edilen ilk marka. Aynı zamanda diğer marka uçaklara bakım ve servis hizmeti sunan firma, ABD, AB ve Avustralya'da kabul gören sertifikasyon yetkilerine sahip.

AQUILA 200'den fazla satış yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

almanyalı ~ 8 yıl önce
aydoğan ortadan ikiye çatlıyacak valla.!Yazık t-19un başını bekliyo.Onun bide avrupada bile görmediği mühendisi vardı şimdi ne yapıyorsa zavallıcık hani milletin ekmeği ile oynamayı çok seviyoduda aydoğan abiside onu çok seviyodu.Yazık ettiler kurumun paralarına haramkörler.Hesap soranda yok yanlarına kar kaldı.Dimi tamer bey,sevgili jinekolog

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikdat :) ~ 8 yıl önce
Sn. Pilot kardeşimiz, tabii ki sizin uzmanlık alanınız bu, tecrübenize bilginize saygıda kusur etmeyiz. Ancak ufkumuzu da açık tutalım. Elbette ki bu haberin konusu belirli bir model ve siz o modele göre yorum yaptınız. Buna diyecek bir lafımız yok. Fakat biz bu durumdan ülkemiz adına, yerelleşme adına, dışa bağımlılıktan kurtulma adına bir fırsat yaratabilir miyiz diyoruz. İşte firmanın yeni planları : "BAŞKA MODELLER ÜZERİNDE DE ÇALIŞACAĞIZ" "Üretimi devam ettirip başka modellerde de çalışacağız. Bu yılın programını yaptık, geliştirmeleri de ortaya koyduk. O yönde ilerleyeceğiz. Daha güçlü bir motor çalışması var ama en ufak bir şeyi değiştirdiğinizde dahi bütün hepsi sertifikasyondan geçmek durumunda. Dolayısıyla tekrar uçağın ele alınması gerekiyor. Şu andaki motor 100 beygirlik, 130 beygirlik bir turbo versiyonu okullardan gelen talep üzerine çalışmaya alındı. http://www.hurriyet.com.tr/b-plasin-aldigi-ucak-firmasi-bursada-da-uretim-yapacak-40053186

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böylece ~ 8 yıl önce
Mikdat diye çakma isimli kişinin firmadan olduğunu öğrenmiş oldul. Yorumun ertesi günü haber olmasının kerameti de ortaya çıktı ;)
Ha ha ha! ~ 8 yıl önce
Allah'ın sopasıyla alakası yokmuş :) :)
Mikdat ~ 8 yıl önce
Saçmalamayın yaa :) ne komplocusunuz. Ben firma çalışanı filan değilim, İstanbul'da yaşıyorum, finansçıyım. Sülale tarafı Bursa'da sadece, o yüzden sadece algıda seçicilik anlamında takip ediyorum. Keşke bu veya başka bir konuda izin iddia ettiğiniz kadar etkili biri olabilsem. İlk işim Bursa'dan en az 0 ile her gün 1 sefer koydurmak olurdu. Şimdiki gibi 3-5 şehirle bir parmak bal çalarak değil.
yazik ayip ~ 8 yıl önce
Yalanın da bu kadarı olur fabrika almanyada. alali 7 ay olmuş.ayda 2 uçaktan 14 uçak eder.NASIL sattınız 200 uçağı. Bursalı is adamlarını milleti kandirmayin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok yaa ~ 8 yıl önce
Dedikya yalandan ölünmüyor.Milleti salak sanıyor bunlar.Ötekide orda burda atıyodu şimdi fabrikasında yatıyo.
Pilot ~ 8 yıl önce
bilmeden konusnayin sirf yerli uretim die kimse parasini riske atmaz max take off evektorun 600 kg bu 750 ikiside rotax motor kullaniyor 100bg evektore ancak yeterli geliyor 150 kg daha agir dusunsene evektor basarili bir ucak bilmeden konuşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evektörmüş ~ 8 yıl önce
Tanıyosun galiba bunları bilmiş pilot evektorü filan biliyon sen.Evektorü kim öğretti sana?
Kirlilik ~ 8 yıl önce
Bilgi kirliliği başka birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evektor tecnam ~ 8 yıl önce
Uçuş okullarımız tarafından Çek Evektor ve İtalyan Tecnam yerine artık Aquila 211 VLA alınmalıdır. Alman teknolojisi ve pahalı işçilik maliyetleri nedeniyle daha ucuza maledilen rakipleri karşısında hak ettiği satış grafiğini yakalayamamış olsa da bundan sonra durum değişecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 8 yıl önce
Kesinlikle uydurma fabrika şimdiye kadar 200 uçak satmamış. batmış olan firmayı satın alıp 6 ayda 200 uçak satman imkansız. Uçağı avrupada bile bilen yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Sen almadın, ben almadım... Peki kim aldı bu uçakları? :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Bırakın çamur atmayıda biraz destek verin. Çok geçde olsa genel havacılığımızın gelişmesine katkı sağlayacak bu adımları gönülden tebrik ediyorum. Hiç olmamasından iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikdat - 2 ~ 8 yıl önce
Birşey daha diyeyim, Celal Bey firmayı satın alıp artık sahibi olduğu için bu modelden 200 tane sattık vs diye kendisinden önceki dönemi de kapsayan bir söylem kullanmış ve yanıltıcı olmuş ama öyle bir şey yok. Firma satın alınalı daha 6 ay oldu ve bu süreden sonra aylık 2 adetten maksimum 12-15 adet satış yapılmış olabilir. 200 adet satış, fabrikanın 2000 yılı başından bu yana yaklaşık 15 yıllık satış rakamını ifade ediyor. Ayrıca fabrika da henüz Bursa-Yenişehir'e taşınmadı. Henüz tüm üretimler Almanya'da yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000