19 Haziran 2017, Pazartesi 11:34:58

Apis dünya birincisi oldu

Amerika’da NASA Sponsorluğu ile düzenlenen CanSat Competition 2017’ye katılan, Corendon Airlines’ın desteklediği İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı 100’den fazla takım arasında kritik tasarımda dünya birincisi oldu.
  • Apis takımını en içten dileklerimle ülkemizi temsil edip büyük bir başarı yakalamasından ve sponsorluğundan dolayı Corendon u tebrik ederim.

Amerika’da NASA Sponsorluğu ile düzenlenen CanSat Competition 2017’ye katılan, Corendon Airlines’ın desteklediği İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı 100’den fazla takım arasında kritik tasarımda dünya birincisi oldu.

ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen CanSat Competition 2017’ye Corendon Airlines sponsorluğu ile katılan İTÜ APİS Ar-Ge Uydu Takımı, ülkemizin göğsünü bir kez daha kabarttı. APİS Takımı, 9-11 Haziran 2017 tarihleri arasında, dünyanın en iyi üniversitelerinin katılımıyla düzenlenen CanSat Competition 2017’de dünya genelinde kritik tasarımda ülkemize birinciliği getirdi. Princeton, Manchester, Virginia Tech gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden 100’ün üzerinde takımın yer aldığı yarışmada APİS Takımı, aynı zanda genel klasmanda dünya 4.’sü, Avrupa ve Türkiye birincisi oldu. Uzay teknolojileri alanında üniversiteler arası düzenlenen dünyanın en önemli yarışmalarından biri olan CanSat Competition 2017, Amerikan Uzay Topluluğu (AAS), Amerikan Havacılık ve Uzay Enstitüsü’nün (AIAA) işbirliği ve NASA’nın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Yıldıray Karaer: “Bu gurur hepimizin”

APİS Takımı’nın elde ettiği birincilikle bir kez daha ülkemizin gurur kaynağı olduğunu belirten Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Dünya birinciliği hedefiyle yola çıkan APİS Takımı verdiği sözü tuttu ve ülkemize kritik tasarımda birinciliği getirdi. Bir İTÜ mezunu olarak, kendi okulumdan çıkan böylesine başarılı bir takımı desteklemekten gurur duyuyorum. Corendon Ailesi olarak APİS Takımı’nın daha nice başarılara imza atacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Dünya birinciliği hedefiyle yola çıktıklarını belirten İTÜ Apis Ar-Ge Uydu Takımı Lideri Mert Menekşe, “CanSat Competition 2017’de kritik tasarımda ülkemize birinciliği getirmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Her organizasyonda, her etkinlikte bizlerle birlikte olan Corendon Airlines’ın desteğini bu yarışmada da fazlasıyla hissettik. Bu yıl Corendon Airlines desteğiyle daha nice başarılara imza atacağız” şeklinde konuştu.





Apis dünya birincisi oldu

Yorumlar

Tebrik ~ 7 yıl önce
Apis takımını en içten dileklerimle ülkemizi temsil edip büyük bir başarı yakalamasından ve sponsorluğundan dolayı Corendon u tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000