11 Ağustos 2011, Perşembe 08:29:37

ANTONOVLARA UÇUŞ YASAĞI GELDİ

Magadan Bölgesi’nde 9 Ağustos günü An-12 tipi uçağın düşmesi ve 7 uçak ekibi, 2 mühendis ve 2 yük refakatçisi olmak üzere toplam 11 kişinin ölümüne yol açan kaza sonrası bu tür uçaklara uçuş yasağı geldi.
  • Türkiye'de hala kullanılıyor, Ukrayna arasında. Gayet güzel uçaktır An12. Çok yük alır. AYrıca 11 kişi almaz büyük ihtimal o 4 kişi kaçak yolcu filandır. Çünkü uçakta 1 kaptan, 1 f/o, 1 navigator, 1 radio operator, 1 flt engineer ve 2 tane de teknisyen/loadmaster uçuyor.
Rusya Ulaşım Müfettişliği Dairesi (Rostransnadzor) tarafından yapılan açıklamaya göre, şu anda Rusya içerisinde uçuş gerçekleştiren toplam 12 adet An-12 tipi uçağın tüm uçuşları yasaklanarak geçici olarak durduruldu. Bu yasağın havayolu şirketleri tarafından gerekli önlemlerin alınması ve bu tip uçaklara yönelik riskin azalmasına kadar devam edeceği belirtildi.

Öte yandan, şu anda Rusya’da 6 havayolu şirketinin düşen An-12 uçağını kullandığına dikkat çekildi.

Kara Kutu İnceleniyor
Bu arada önceki gün düşen Avis-Amur havayolu şirketine ait An-12 tipi yük uçağın enkazında bulunan kara kutunun incelenmeye başlandığı bildirildi. Söz konusu uçak kazasının en önemli nedenleri arasında uçağın arızalı olması ve pilot hatası bulunduğu öne sürülüyor.
ANTONOVLARA UÇUŞ YASAĞI GELDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de hala kullanılıyor, Ukrayna arasında. Gayet güzel uçaktır An12. Çok yük alır. AYrıca 11 kişi almaz büyük ihtimal o 4 kişi kaçak yolcu filandır. Çünkü uçakta 1 kaptan, 1 f/o, 1 navigator, 1 radio operator, 1 flt engineer ve 2 tane de teknisyen/loadmaster uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000